AppWash by Miele selecteert Rotterdams betaalplatform

14-01-2020 11:20 | 3 jaar geleden Economie

Dit is een origineel bericht van
Involtum Services B.V.

appWash by Miele is de digitale oplossing voor wasruimtes, of het nu in een flatgebouw, een studentenhuis, een camping of een andere omgeving met gedeelde wasmachines en wasdrogers is. Tot op heden werken veel van deze zelfbedieningswasruimtes met munten of kaarten. Gebruikers downloaden de appWash-app, melden zich aan, vullen hun prepaid saldo aan met PayPal, creditcard of via Ideal, selecteren een machine en een programma, laden hun was en wassen.

Klaar voor het digitale tijdperk met Miele Operations & Payment Solutions

Voor een traditionele fabrikant, zoals Miele, kan het best een uitdaging zijn om wendbaar te zijn en met het digitale tijdperk mee te gaan. Daarom is in 2019 Miele Operations & Payment Solutions opgericht, een 100% dochteronderneming van Miele. Deze organisatie wordt geleid door Frederik Wiedei en Martin Hünten, voorheen werkzaam in het digitale innovatielab van Miele. Frederik: ‘Met appWash van Miele leveren we een digitale service van de toekomst die een geavanceerde oplossing voor wasruimtes over de hele wereld ontwikkelt en verkoopt. In plaats van twee of drie mensen binnen Miele aan te stellen in elk land waar we actief zijn, hebben we ervoor gekozen een aparte start-up op te richten. Zo kunnen Martin en ik ons volledig concentreren op de markt van de zelfbedieningswasruimtes en de uitrol van appWash by Miele in heel Europa.’

Partnerschap Involtum en Miele

Miele Operations & Payment Solutions en Involtum werken samen als het gaat om appWash by Miele. Frederik: ‘Miele brengt het volledige klantenbestand, de Miele-hardware en het verkoopnetwerk in. Martin en ik zorgen voor business development, de marketingactiviteiten, wat juridische onderwerpen en de uitrol van appWash by Miele. Involtum, als expert in pay-per-use software, heeft een krachtig platform ontwikkeld om betalingen technisch en procesmatig af te handelen. Hun team heeft ook de hele digitale front-end ontwikkeld: de app voor de gebruikers en de portal voor de operators. Ook zorgen ze met hun platform voor het facturatieproces voor de operator en de verbinding van appWash met verschillende betaalmethoden en providers. Ze helpen ons niet alleen met hun platform en expertise, het zijn ook fantastische mensen om mee samen te werken: pragmatisch, snel en leuk, en we delen onze strategische opvattingen en doelstellingen voor het bedrijf. Een geweldige samenwerking. '

Een mooie toekomst voor appWash by Miele

‘Tot nu toe hebben we de app online gezet, net als de portal voor operators, en hebben appWash by Miele uitgerold in Duitsland, Nederland en Oostenrijk’, zegt Frederik. ‘Nu zijn we begonnen met het trainen van de Miele-verkoopteams en technische teams, land voor land, zodat ze eind 2020 appWash by Miele in heel Europa kunnen verkopen en uitrollen.’

Involtum is marktleider in het verwerken van energietransacties met haar cloud schakel- en betaalplatform. Het schakel- en betaalplatform van Involtum biedt bedrijven de mogelijkheid om onder een eigen label oplossingen en diensten aan te bieden. Denk hierbij aan het schakelen en afrekenen van stroom en -waterpunten, wasmachines, drogers en tal van andere voorzieningen door middel van een eigen smartphone app en website. Daarnaast kunnen bedrijven gebruik maken van de diensten van Involtum zoals Walstroom (walstroom.eu), NomadPower (nomadpower.eu), AanUit.net (aanuit.net) en Marktstroom (marktstroom.nl). Website appWash: appwash.com
Involtum Services B.V.
plaats:
Rotterdam
website:
https://www.involtum.com/

Andere persberichten van deze organisatie

Walstroom Waddenzee heeft wind in de zeilen

Eind van dit jaar zijn er in havens rondom de Waddenzee meer dan 400 schone stekkers waar de schepen Walstroom kunnen gebruiken. Waddenhavens Den Oever en Port of Den Helder maken al enkele jaren gebruik van Walstroom. Nu gaan ook de havens van Terschelling en Lauwersoog gebruikmaken van Walstroom van Involtum. Daarnaast gaat Port of Den Helder het aantal kasten flink uitbreiden. Walstroom leidt tot minder uitstoot en dus minder neerslag van stikstof. Walstroom is daarom een van de speerpunten in het stikstofbeleid van het kabinet zoals aangekondigd in april van dit jaar.

Walstroom-ontwikkelingen

In Terschelling komen veel schepen van de zogenaamde bruine vloot. De bruine vloot bestaat uit meer dan 500 klassieke schepen, waarmee in het verleden vracht werd vervoerd. Met deze schepen kunnen tegenwoordig vaarvakanties gemaakt worden variërend van één dag tot meer dan vier weken. De term verwijst naar de oorspronkelijke kleur van de zeilen op deze schepen. De kleur ontstond door het tanen van de zeilen met cachou.

In Den Oever, Lauwersoog en Den Helder wordt Walstroom meer gebruikt door de coasters. Niet alleen in havens rond de Waddenzee is Walstroom bezig met een opmars. Walstroom is recentelijk op veel meer locaties in gebruik genomen zoals in de havens van Deventer, Harderwijk, Zwolle en ook door diverse havens in Duitsland en Frankrijk.

Succesvolle milieubesparing Scheveningen

In de zeehaven van Scheveningen waar Walstroom al vele jaren succesvol door de visserijvloot en Rijkswaterstaat wordt gebruikt, is de milieubesparing aanzienlijk. Na een aantal jaren kan de jaarlijkse milieubesparing in Scheveningen worden vastgesteld op:

CO2: 1.550.700 kgs

Stikstof (NOx): 8.640 kgs

Fijnstof (PM): minimaal 1.000 kgs

Dit komt overeen met een bos met 71.656 bomen.

Transparant afrekenen

Alle Walstroom-aansluitingen zijn te bedienen met een slimme Walstroom-app van Involtum waardoor real-time de afname kan worden bijgehouden en er nauwkeurig kan worden afgerekend. De schippers zien vooraf wat de kosten per kWh zijn, net zoals voorheen aan de pomp waar men de stookolie en diesel tankte.

Naast Walstroom ook watervoorzieningen

In Den Oever en Terschelling maakt men van de gelegenheid gebruik om naast Walstroom ook slimme walwateraansluitingen aan te bieden. Net zoals met Walstroom kan men met de app de waterkraan aanzetten en betaalt men per liter afgenomen water.

2 jaar geleden

Duitsland kiest Nederlands consortium voor duurzame stroom scheepvaart

Het Wasserstraßen- und Schifffahrtsamt Rheine, onderdeel van het Duitse ministerie voor Infrastructuur, heeft, na een aanbesteding, gekozen voor een Nederlands consortium om op meer dan 20 locaties in totaal 120 walstroompunten te realiseren en te exploiteren. Het Nederlandse consortium, bestaande uit Seijsener en Involtum, had kwalitatief en prijstechnisch de meest aantrekkelijke aanbieding. De nieuwe walstroomkasten komen onder meer langs de Rijn te staan, de belangrijkste vaarroute van  Duitsland. In Riesenbeck zijn deze week de eerste walstroomkasten in gebruik genomen. 

Walstroom is al bijna 10 jaar een succesverhaal in Nederland en zal nu ook breed worden uitgerold in Duitsland. Walstroom is een ‘slimme’ stroomvoorziening voor schepen, zodat ze tijdens het verblijf aan de kade hun stroomaggregaten op diesel niet hoeven te gebruiken. Op deze manier wordt de uitstoot van CO2, NOx en fijnstof in en rondom de ligplaatsen drastisch verminderd. Om deze reden is de aanleg van Walstroom ook een belangrijk speerpunt in het duurzaamheidsbeleid van de Europese Unie.

De bedrijven Seijsener en Involtum zijn Europese marktleider op het gebied van Walstroom en mogen door deze opdracht verder in Duitsland aan de slag. Seijsener zal de walstroomkasten produceren en Involtum verzorgt het beheersysteem en de inkoop en afrekening van de stroom naar de schippers. Daarnaast verzorgt het Duitse Tokheim de elektrotechnische installatie en het onderhoud van de walstroomkasten. De walstroomkasten zullen conform het Duitse ijkrecht worden uitgevoerd.

Veel nieuwe locaties

Het van oorsprong Nederlandse Walstroom is inmiddels langs vele grote rivieren in Europa te vinden. Van de Maas, Waal en Rijn tot aan de Seine en de Donau. In Scheveningen liggen zelfs zeeschepen aan Walstroom, 100% opgewekt met windenergie.

Walstroom streeft naar minder vervuiling in Europa zowel voor haar huidige als toekomstige inwoners. Met name voor mensen die in het havengebied zelf wonen, is Walstroom een enorme verbetering voor de lokale lucht- en leefkwaliteit. Diverse studies hebben aangetoond dat een schip per dag 10-tallen liters zware dieselolie kan verstoken als het de generator gebruikt. De overlast wordt verder vergroot doordat alle uitstoot op dezelfde plek terecht komt, wat kan leiden tot serieuze gezondheidsklachten voor de omwonenden. De dieselaggregraten hoeven immers niet te voldoen aan enige Euronorm. Deze uitstoot wordt door het gebruik van Walstroom vermeden. Een bijkomend voordeel is dat Walstroom ook leidt tot aanzienlijke reductie van geluidsoverlast door dieselaggregaten.

Bas Durieux, directeur van Seijsener: “Deze 21 nieuwe locaties zijn een grote stap voorwaarts in de uitrol van het Nederlandse Walstroom in Europa. Het totaal aantal locaties waar Walstroom beschikbaar is, komt hiermee op meer dan 100. De locaties in Duitsland zullen in de loop van 2019 operationeel worden.”

Volgens Involtum directeur Maarten Hektor geeft deze Nederlandse samenwerking duidelijk aan dat we als Nederland met IoT (Internet of Things) op het gebied van duurzaamheid tot de Europese top behoren. ´Dat is niet voor niets. Nederland is een echt waterland en we zien dat naast auto’s, elektriciteit ook voor het verkeer over het water een steeds grotere rol gaat spelen, zowel voor de beroeps- als de pleziervaart.’

3 jaar geleden

Geplaatst in