BeFrank en Stichting De Noordzee starten samenwerking

14-10-2021 13:51 | 2 dagen geleden Binnenland

Dit is een origineel bericht van
BeFrank

Er moet een halt komen aan afval op het Noordzeestrand! 93% van het gevonden afval op het strand bestaat uit plastic, vaak afkomstig van huishoudelijk gebruik en niet-duurzame consumptie. Online pensioenuitvoerder BeFrank en Stichting De Noordzee starten een samenwerking om Nederlanders aan te zetten tot een duurzame levensstijl en zo de Noordzeekust plasticvrij te krijgen. BeFrank doneert een bedrag dat is vrijgekomen uit het vervallen van ‘hele kleine pensioenen’ en zet communicatie en bewustwordingsacties in.

image

“BeFrank gelooft in een duurzame toekomst. Daarom beleggen we het pensioengeld zoveel mogelijk op een duurzame manier. Een beter milieu begint ook bij jezelf met een duurzame levensstijl. We hebben in Nederland 353 kilometer Noordzeekust waar we allemaal graag recreëren. Wanneer Nederlanders zich realiseren hoeveel afval ze produceren -en hoe ze dit weggooien-, is dit een eerste stap naar een schoner strand en een schonere zee. Net als bij pensioen gaat het over de langere termijn. De keuzes die je nu maakt, hebben impact op de toekomst”, aldus directeur Sebastiaan van den Dries.

Combinatie van kennis en bereik

Stichting De Noordzee zet zich al 40 jaar in voor de bescherming en duurzaam gebruik van de Noordzee. Albert Jaap van Santbrink, directeur Stichting De Noordzee: “Uit het rapport dat we begin dit jaar publiceerden blijkt dat de hoeveelheid van onder andere plastic tasjes en ballonresten op het strand significant is gedaald. Dit is mede te danken aan beleid zoals de nieuwe Europese richtlijn, die plastic artikelen zoals wattenstaafjes, wegwerpbestek en rietjes verbiedt. Maar dat is niet voldoende. Met de steun van BeFrank kan Stichting De Noordzee verder gaan met onze strijd tegen afval in zee en zorgen we samen voor een schone en gezonde Noordzee. BeFrank gaat haar kanalen inzetten om mensen bewust te maken van het plastic afval dat jaarlijks vanuit huishoudens via de rivieren in zee belandt.”

Pensioenen lager dan € 2 per jaar vervallen

Sinds 1 januari 2019 vervallen de hele kleine pensioenen van minder dan € 2 bruto per jaar. Dit is zo geregeld omdat de administratiekosten voor deze hele kleine pensioenen relatief hoog zijn. BeFrank kiest ervoor de optelsom van deze pensioenpotjes te schenken aan een goed doel.

BeFrank
plaats:
Amsterdam
website:
https://www.befrank.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Pandemie inspireert tot duurzamer leven

Ruim een derde van de werkende Nederlanders heeft de indruk dat zij het afgelopen jaar duurzamer is gaan leven. Een jaar waarin de pandemie zowel het leven privé als op het werk in belangrijke mate stuurde. Zo koos bijna 40% mensen ervoor om minder vlees te eten en pakte 45% minder de auto voor korte ritjes. Het recente Onderzoek Duurzame Keuzes van online pensioenuitvoerder BeFrank levert tal van bemoedigende en in het oog springende resultaten op.

Dat de coronacrisis de levens van de meeste Nederlanders op zijn kop zette is duidelijk. Afgezien van de eindeloze stroom minder leuk nieuws zijn er gelukkig ook positieve effecten te melden. Eén daarvan is de extra aandacht voor een duurzamere levensstijl. Het onderzoek dat BeFrank uitvoerde onder ruim 1100 werkenden laat zien dat velen van hen hun levenswijze hebben aangepast. Zo doet ruim 40% vaker de boodschappen lopend of met de fiets. De extra aandacht voor lokale producten is bijna explosief te noemen: de helft van de respondenten geeft aan vaker of veel vaker te kiezen voor bijvoorbeeld groenten en fruit die dichterbij geproduceerd worden. Isabelle van Ast, Brand Manager bij BeFrank: “Goed om te zien is ook dat bijna 80% van hen zich voorneemt om óók in de toekomst een duurzamere manier van leven te leiden.”

Populaire activiteiten duurzame levensstijl

 • Lokale producten kopen 50%
 • Minder voedsel weggooien 44%
 • Afval scheiden 41%
 • Lopend of met de fiets boodschappen doen 41%
 • Minder vlees eten 39%
 • Vaker seizoensgroenten kopen 38%
 • Wasdroger inruilen voor het wasrek 32%
 • Recyclebare verpakking kopen 29%
 • Beleggen in duurzame bedrijven of fondsen 29%
 • Aanschaf energiezuinige apparaten 16%

Duurzame investeringen

Naast een duurzamere levensstijl van de ondervraagden is de meerderheid (80%) van mening dat bedrijven en pensioenfondsen moeten investeren in duurzame initiatieven. Sebastiaan van den Dries, directeur van BeFrank, over deze uitkomst: “Dit zie ik als een extra impuls om nog meer in te zetten op duurzaamheid. Zo besteden we veel aandacht aan duurzaam beleggen en zijn wij de eerste pensioenuitvoerder waar gekozen kan worden voor een CO2-neutrale pensioenregeling. Een pensioen bouw je op voor de toekomst. Gelukkig vinden steeds meer werkenden het belangrijk dat de toekomst duurzaam is.” 

Schuldgevoel

Ondanks het feit dat veel werkenden hebben gekozen voor een meer milieubewuste levensstijl, kan er bij hen ook nog sprake zijn van schuldgevoel over hun gedrag. Ruim de helft (55%) van de ondervraagden zou graag nóg duurzamer bezig willen zijn. Dit is óók een extra indicatie dat aandacht voor het milieu hoog op de agenda staat.

Waar voelt u zich schuldig over als het gaat om een duurzame levensstijl? 

 • Voedsel weggooien 33%
 • Lang douchen 28%
 • De auto pakken voor korte ritjes 26%
 • Plastic flesjes kopen zonder statiegeld 21%
 • Vlees eten 18%

Meer spaargeld

In de media verschenen al eerder berichten dat er meer gespaard wordt. Dit onderzoek benadrukt dat nog eens: 60% van de ondervraagden heeft minder uitgegeven en dus meer overgehouden. Volgens Van den Dries zou deze omstandigheid een stimulans kunnen zijn om extra premie in te leggen voor je pensioen. “Door de lage rente kan beleggen met een lange horizon mogelijk meer rendement opleveren. Daarnaast kan het ook fiscaal interessant zijn. Het is altijd goed om daar eens met een adviseur naar te kijken.”

Over het onderzoek

In opdracht van BeFrank deed Panelwizard eind mei 2021 onderzoek onder 1130 werkende Nederlanders van 25 jaar en ouder. 

Over BeFrank

BeFrank is sinds 2011 actief in de collectieve pensioenmarkt en is de eerste premiepensioeninstelling (PPI) van Nederland. BeFrank biedt een online pensioen, heldere communicatie en innovatieve dienstverlening. Zij maakt onderdeel uit van NN Group.

- EINDE PERSBERICHT -

4 maanden geleden

BeFrank trakteert 100 thuiswerkers op een ontbijt

Een gezond ontbijtje voor iemand die al een jaar niet meer naar kantoor mag. Met de BeFrank OntbijtBox steekt online pensioenuitvoerder BeFrank thuiswerkend Nederland een hart onder de riem.

'Mensen in heel Nederland worden zoveel mogelijk opgeroepen om thuis te werken.' Op 12 maart is het precies één jaar geleden dat het kabinet tijdens een persconferentie deze oproep naar buiten bracht. De dag erna werd het op veel kantoren stil. Voor een paar miljoen Nederlanders is de keukentafel, slaapkamer of zolder sindsdien hun nieuwe werkplek. Vooral jonge mensen hebben daar steeds meer moeite mee, blijkt uit onderzoek.

Verrassen met een OntbijtBox

BeFrank presenteert nu de BeFrank OntbijtBox, een ontbijt voor medewerkers die al een jaar noodgedwongen thuis aan het werk zijn. Via een speciale actiepagina kan iedereen een vriend, vriendin of collega opgeven die nauwelijks nog naar kantoor kan. "Vertel er nog even bij waarom deze persoon een ontbijt met verse, gezonde producten kan gebruiken. Hoe enthousiaster de motivatie, hoe groter de kans dat we deze harde werkers ook echt gaan verrassen met een ontbijt", zegt Jan Hein Rhebergen, directeur van BeFrank. 

Thuiswerkers in het zonnetje

Tot en met 11 april worden elke week 25 thuiswerkers geselecteerd. Zij ontvangen van BeFrank een gezonde ontbijtbox samengesteld door de Buurtboer vol met lokale, duurzame, biologische en ambachtelijke producten. Met een leuk kaartje van BeFrank erbij. De komende weken krijgen ongeveer 100 mensen een box cadeau. "Uit ons nieuwjaarsonderzoek kwam onder meer naar voren dat veel thuiswerkers hun sociale contacten missen en graag gezonder willen leven. Dit cadeau is natuurlijk maar een klein gebaar, maar past wel in dat streven", zegt Rhebergen.

Extra stress

Thuiswerken maakt een deel van Nederland gestrester. Uit een recent onderzoek van Intermediair en Panel Inzicht blijkt dat ongeveer de helft van de thuiswerkers met meer spanning kampt. Veel medewerkers zien hun energie-level slinken en voelen zich somberder dan een jaar geleden, aan de vooravond van de coronacrisis in ons land. BeFrank is dé pensioenuitvoerder die al veel langer werk maakt van fitte deelnemers. "Met BeFit inspireren we Nederlanders met interessante artikelen over voeding, beweging en een gezonde lifestyle. Denk aan omgaan met werkstress en andere tips", aldus Rhebergen. De samenwerking met de Buurtboer is niet toevallig gekozen. "Zij hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan, net als wij. We zijn 100% transparant over kosten en rendementen en investeren in bedrijven die eerlijk omgaan met mens en milieu."

Iemand opgeven voor de BeFrank OntbijtBox kan via BeFrank.nl/ontbijtbox.

Over BeFrank

BeFrank is sinds 2011 actief in de collectieve pensioenmarkt en is de eerste premiepensioeninstelling (PPI) van Nederland. BeFrank biedt een online pensioen, heldere communicatie en innovatieve dienstverlening. Zij maakt onderdeel uit van NN Group.

7 maanden geleden

Eén op de vijf werkende Nederlanders ziet inkomen dalen door coronacrisis

De coronacrisis raakt steeds meer werkende Nederlanders in hun portemonnee. Ruim 20% van hen is er sinds het uitbreken van de pandemie financieel op achteruit gegaan. Ongeveer hetzelfde percentage rekent voor de komende tijd op een inkomstendaling. Dat blijkt uit een enquête onder werkende Nederlanders in opdracht van online pensioenuitvoerder BeFrank.

Zo'n zeven maanden geleden raakte Nederland in de greep van het coronavirus. Ruim 300.000 banen gingen sindsdien verloren, bleek eerder uit cijfers van het CBS. Nu blijkt dat er ook heel wat mensen die hun baan nog hebben financieel getroffen zijn. Eén op de vijf werkenden ging er sinds half maart financieel op achteruit met het gezamenlijke huishoudinkomen. Voor de maanden die nog komen, gelooft grofweg hetzelfde aantal dat de inkomsten zullen teruglopen. Steeds meer Nederlanders zijn onzekerder geworden over hun financiële toekomst. Bijna 14% van de mensen die hebben meegedaan aan de enquête is zelfs bang om z'n baan te verliezen. 

Vastklampen aan de zekerheid van een vast contract

Al die onzekerheid zorgt er ook voor dat werkende mensen iets honkvaster zijn geworden. Ruim 22% wil wel van baan veranderen, maar wacht daar bewust nog even mee. Die trend is vaker te zien in tijden van crisis. Door de pandemie willen mensen de zekerheid van hun vaste contract liever niet op het spel zetten voor het avontuur die een nieuwe aanstelling met zich meebrengt. Toch zijn er ondanks alle onzekerheden nog steeds mensen te vinden die een nieuwe wending aan hun loopbaan willen geven. Ruim 11% denkt er momenteel serieus over na om te switchen. Veel genoemde redenen zijn meer uitdaging (52%), goed voor mijn persoonlijke ontwikkeling (47%) en meer salaris (41%).  

Persoonlijke ontwikkeling

Er zijn ook mensen die de coronacrisis aangrijpen om zich verder te ontwikkelen. Ruim een kwart zegt een opleiding te willen volgen om zo hun huidige functie beter te kunnen uitvoeren. Voor 20% van de werkende mensen die de studieboeken willen induiken, gaat het vooral om te kunnen solliciteren op een andere functie. Ruim 12% noemt omscholing voor een ander beroep als argument. Bijna 17% van de ondervraagden heeft de afgelopen maanden loopbaanadvies ingewonnen.

Omzet onder druk

Zoals al bekend voelen ook veel ondernemers de financiële gevolgen van de coronacrisis. Deze enquête bevestigt dat beeld nog maar weer eens. Ruim de helft van de bedrijven heeft de afgelopen maanden al opdrachten verloren en nog eens 42% ziet de komende maanden met enige angst tegemoet. Hun omzet staat onder druk omdat er opdrachtgevers dreigen weg te vallen. Als gevolg daarvan zijn er al ondernemers die het niet meer zien zitten om door te gaan met hun bedrijf. Bijna 20% denkt serieus na over een baan in loondienst. Voor 11% van de ondervraagde ondernemers gaat het om werk in dezelfde sector, ruim 8% van de ondervraagden denkt aan een carrièreswitch.

De gevolgen voor je pensioen

Veranderen van baan kan ook impact hebben op je pensioen, waarschuwt Jan Hein Rhebergen, directeur van BeFrank. "Veel mensen realiseren zich dat niet, maar een wijziging in je salaris van nu betekent ook een wijziging in je salaris voor later. Heb je binnenkort minder inkomsten, dan bouw je als vanzelf ook minder pensioen op. Stel jezelf dus altijd de vraag welke gevolgen een andere baan heeft voor je oudedagsvoorziening. Wat is er geregeld bij je nieuwe werkgever en is dat voldoende?", aldus Rhebergen. Switch je binnenkort van baan? Hier lees je wat de gevolgen zijn voor je pensioenopbouw. https://www.befrank.nl/werknemer/een-andere-baan/

Over het onderzoek

In opdracht van BeFrank vond in oktober 2020 een onderzoek plaats via PanelWizard onder 1.100 werkende Nederlanders vanaf 25 jaar.

1 jaar geleden

Eerlijke collega’s belangrijk voor werkgeluk

Plezier hebben in je werk en een goeie sfeer zijn dé factoren van een baan zonder al te veel stress. Collega’s kunnen zeer sfeerbepalend zijn. Eerlijkheid, het nakomen van afspraken en behulpzaamheid zijn de eigenschappen van een goede collega. Achterbaksheid, de kantjes ervan lopen en werk niet goed uitvoeren, zijn de meest irritante eigenschappen van een collega. Dat blijkt uit het Werkplezieronderzoek 2019 van online pensioenuitvoerder BeFrank in het kader van de Week van de Werkstress.

Nederlanders waarderen hun werkplezier met gemiddeld een 7,5. Voor 93 procent van de Nederlanders zorgt plezier hebben op het werk voor minder stress. Zo'n 90 procent van de ondervraagden noemt een prettige band met collega's essentieel voor een fijn gevoel op het werk. Voor het overgrote merendeel van de werkenden zijn die onderlinge verhoudingen gelukkig ook gewoon goed. Bijna 90 procent zegt hierover tevreden te zijn.

Volop werkplezier in Nederland

Veel mensen hebben het op hun werk dan ook prima naar hun zin. Gemiddeld genomen geven we ons werkplezier een 7,5. Zo'n 60 procent van de werkende Nederlanders houdt het zelfs op een 8 of hoger. Slechts 6,5 procent van de ondervraagden geeft z'n eigen werkplezier op dit moment een onvoldoende. Overigens zijn er hierbij wel verschillen tussen mensen met een eigen bedrijf en werknemers. Ruim driekwart van de ondernemers, met of zonder personeel, geeft een 8 als rapportcijfer voor werkplezier. Bij personeel op de werkvloer blijft dat percentage steken rond de 57 procent. Wat verder opvalt is het hoge werkplezier onder mensen in een topmanagement-functie, 82 procent maar liefst.

Stress speelt wel een factor

Hoewel de meeste mensen dus dik tevreden zijn over hun werkplezier, ervaren we wel degelijk stress. Bijna de helft van de mensen werkt in een stressvolle omgeving. Bijna 40 procent zegt dat er een substantieel risico is op een burn-out. "Dat maakt het des te belangrijker om je eigen werk-privé-balans goed in de gaten te houden. Zo'n 10 procent van de ondervraagden uit ons onderzoek geeft aan dat die balans op dit moment ver te zoeken is. Dat is zorgelijk", zegt Jan Hein Rhebergen, commercieel directeur van BeFrank.  

BeFrank: maak werk van werkplezier

BeFrank roept werkgevers dan ook op om met het werkplezier van medewerkers aan de slag te gaan. "We worden steeds ouder en de AOW-leeftijd stijgt. Er ligt een taak bij werkgevers om ervoor te zorgen dat hun mensen fit met pensioen gaan. Zitten mensen lekker in hun vel, dan doen ze hun werk beter en verzuimen ze minder vaak. Het onderzoek laat zien dat mensen bij stress op de werkvloer graag geholpen worden. Dat kan met oprechte aandacht door middel van een gesprek of het uit handen nemen van bepaalde werkzaamheden.”

BeFrank stopt zelf veel energie in het creëren van een fijne werkomgeving. “Wij zien werkplezier zelfs als een van de belangrijkste succesfactoren. Daar geven we invulling aan door bijvoorbeeld samen te sporten, uitjes te organiseren en ruimte te creëren voor ontspanning. Daarnaast hebben we een hele open cultuur en stimuleren we onze mensen om initiatieven te nemen, ook al liggen die niet direct binnen de functie. Zo blijft het uitdagend. En we doen regelmatig een Energizer: een gekke activiteit van een kwartiertje om even los te komen van het werk. Ik kan het iedereen aanraden.”

Wat draagt voor jou het meeste bij aan een stressvrije werkomgeving?

1. Goeie sfeer: 73%

2. Plezier hebben in mijn werkzaamheden: 72%

3. Afwisseling: 48%

4. Eigen tijd kunnen indelen: 42%

5. Goede werkende systemen: 38%

Je ervaart stress, wat zouden collega's moeten doen?

1. Laten weten dat ze voor me klaarstaan (64%)

2. Het gesprek met mij aangaan (54%)

3. Mij werk uit handen nemen (40%)

Als collega draag jij bij aan het werkgeluk van collega’s, wat moet je vooral wel en niet doen?

De top 5 goede eigenschappen van een collega:

1. Eerlijk

2. Afspraken nakomen

3. Behulpzaam

4. Betrokken

5. Positief

De top 5 meest irritante eigenschappen van een collega

1. Achterbaks/geniepig zijn

2. De kantjes ervan af lopen

3. Werkzaamheden niet goed uitvoeren

4. Duiken (proberen onder opdrachten of taken uit te komen)

5. Nep overkomen

Over het onderzoek

In opdracht van BeFrank deed Panelwizard eind oktober 2019 onderzoek onder bijna 1100 werkende Nederlanders van 25 jaar en ouder.

2 jaar geleden

Nieuw in Nederland: een CO2-neutrale pensioenregeling

BeFrank biedt vanaf nu bedrijven de mogelijkheid de pensioenregeling sterk te verduurzamen. Klanten van BeFrank kunnen de CO2-footprint van hun belegde pensioenkapitaal compenseren en volledig CO2-neutraal maken door bomen te laten aanplanten. BeFrank is de eerste pensioenuitvoerder in Nederland die deze mogelijkheid biedt.

Er wordt door veel bedrijven al hard gewerkt aan duurzaamheid. Van de inkoop van duurzame energie tot de omschakeling van het wagenpark. De ontbrekende schakel is echter de pensioenregeling. En laat daar nu nog veel winst te behalen zijn. Met de CO2-neutrale pensioenregeling van BeFrank zorgen bedrijven ervoor dat de uitstoot die is verbonden aan de pensioenbeleggingen wordt gecompenseerd door de CO2 op natuurlijke wijze uit de lucht te halen. BeFrank is de eerste partij in de pensioensector die dit voor klanten mogelijk maakt. De online pensioenuitvoerder werkt hiervoor nauw samen met Land Life Company, een Nederlands bedrijf dat bomen plant op uitgeput land.

De methode

BeFrank belegt het pensioengeld in beleggingsfondsen met een relatief lage CO2-uitstoot. De uitstoot die overblijft wordt gecompenseerd. BeFrank berekent deze CO2-footprint van een klant aan de hand van data van de beleggingsfondsen. Land Life koppelt daar een model aan dat bepaalt hoeveel bomen in een bepaald gebied aangeplant moeten worden om de CO2 te compenseren. Vervolgens plant Land Life zelf de bomen samen met de lokale bevolking. “De klant krijgt structureel gedetailleerd inzicht in de resultaten van de aanplant. Uiteraard online”, vertelt BeFrank-directeur Jan Hein Rhebergen. “Wij vinden dit een mooie methode om bij te dragen aan een gezondere wereld. Zodat er straks ook daadwerkelijk nog een leefbare wereld is als je met pensioen gaat.”

De winst

De natuur en het klimaat winnen de hoofdprijs. De gekozen methode zorgt niet alleen voor veel CO2-opname en herstel van biodiversiteit, maar steunt door haar opzet meerdere United Nations Sustainable Development Goals. Er is ook winst voor het bedrijf en haar werknemers dat meedoet. Het bedrijf loopt hiermee voorop met duurzaamheid en sorteert voor op een duurzame toekomst. Uit eerder onderzoek blijkt verder dat maar liefst 76% van de millennials bij het vinden van een nieuwe baan rekening houdt met de manier waarop een werkgever omgaat met mens en milieu. Bijna tweederde van deze groep wil niet werken voor een bedrijf dat het thema maatschappelijk verantwoord ondernemen helemaal links laat liggen. 

BeFrank doet zelf ook mee

BeFrank wil als aanbieder van deze nieuwe dienst natuurlijk niet achterblijven. "Ook wij gaan de pensioenbeleggingen van onze werknemers CO2-neutraal maken", vertelt Rhebergen." Daarnaast vinden we het belangrijk om als bedrijf onze eigen CO2-footprint zo laag mogelijk te krijgen. De CO2 die we als organisatie dan nog veroorzaken, gaan we ook compenseren. Het is een verantwoordelijkheid die wij moeten en ook graag willen nemen. Zo dragen we een beetje bij aan een duurzame toekomst." BeFrank is in gesprek met meerdere klanten om hun pensioenregeling CO2-neutraal te maken. De pensioenuitvoerder verwacht dat deze dienst vanaf komend jaar aan alle klanten kan worden aangeboden. Natuurlijk is het verder verduurzamen van de beleggingsportefeuille ook onder de aandacht.

2 jaar geleden

Nationale BeFit-dag moet meer Nederlanders financieel fit krijgen

Nederlanders financieel fit maken en het pensioenbewustzijn vergroten. Met dat doel organiseert BeFrank op donderdag 5 september de Nationale BeFit-dag. Nog altijd hebben miljoenen mensen geen idee hoe het is gesteld met hun oudedagsvoorziening en of ze wellicht iets eerder kunnen stoppen met werken.

Hoog tijd voor actie dus, vinden ze bij online pensioenuitvoerder BeFrank. "We gaan mensen deze dag letterlijk in beweging brengen en ze wijzen op het belang van hun fysieke én financiële gezondheid", vertelt commercieel directeur Jan Hein Rhebergen. "Ons promotieteam gaat op stap met grote springtouwen en nodigt iedereen uit om mee te doen. Zo gaan we langs in Amsterdam, Rotterdam en Den Bosch. Als cadeautje krijgen alle deelnemers een eigen BeFrank-springtouw."

Online fittest gelanceerd

In diezelfde week lanceert BeFrank een online fittest op de website. Op befrank.nl/befit kunnen mensen eenvoudig via een paar vragen direct zien of ze financieel en fysiek in balans zijn. Wacht niet met nadenken over je pensioen tot het bijna zover is, maar kom nu al in actie. Dat is de boodschap die BeFrank hiermee wil uitdragen. "Hoeveel moet je nu opzij leggen, om straks na je 67e nog een fijn leven te leiden? Het is belangrijk om die vraag niet voor je uit te blijven schuiven", zegt Rhebergen. "Dat vergt weliswaar een beetje van je tijd, maar je krijgt er geen spijt van. Beseffen dat je later nog steeds een fijn leven kunt leiden zonder financiële zorgen biedt rust."

Werkgevers vergroten pensioenbewustzijn medewerkers

Ook werkgevers hebben een rol in het vergroten van het pensioenbewustzijn in ons land. BeFrank helpt hen door heel praktische zaken zo eenvoudig mogelijk te maken. En door hen inzicht te geven via een dashboard, bijvoorbeeld in het inlogpercentage en het aantal mensen dat al diverse keuzes heeft gemaakt binnen de pensioenregeling. Op die manier kunnen zij medewerkers makkelijker wijzen op het belang van een goed pensioen. Daarnaast heeft BeFrank tips voor werkgevers die hier serieus werk van willen maken.

 1. Ga -als je dit nog niet hebt- eens om tafel met een adviseur en zoek samen naar een goede pensioenregeling, via een uitvoerder die past bij het bedrijf.
 2. Maak pensioen een vast onderwerp tijdens het gesprek over arbeidsvoorwaarden. Laat zien wat je voor medewerkers geregeld hebt, dan krijg je hier ook meer waardering voor.
 3. Stimuleer medewerkers om af en toe in te loggen op hun pensioenportaal (indien beschikbaar). Zo weten zij wat ze kunnen verwachten en kunnen ze hun pensioen aanpassen aan hun persoonlijke voorkeuren.
 4. Maak gebruik van intranet om over pensioen te communiceren. Dit kan ook bijvoorbeeld door middel van een video waarin pensioen op simpele wijze wordt uitgelegd. Check hier een voorbeeld.
 5. Organiseer een jaarlijkse pensioenbijeenkomst. Dat kan een fysieke sessie, maar ook een webinar zijn. Er zijn werkgevers die er zelfs een themaweek aan wijden.

Direct een handig pensioenoverzicht

Bij BeFrank is de hele dienstverlening erop ingericht om het werknemers én werkgevers zo makkelijk mogelijk te maken. Zo heeft de pensioenuitvoerder een koppeling gemaakt met mijnpensioenoverzicht.nl waarmee een deelnemer heel handig alle opgebouwde potjes naar z'n eigen pagina kan uploaden. Daarmee heb je direct een compleet overzicht. Hier kun je ook zien wat je verwachte pensioen is als  je bijvoorbeeld extra premie inlegt of eerder zou willen stoppen met werken. Rhebergen: "Ook kun je je beleggingswijze zo aanpassen zodat die goed aansluit bij de mate van risico die je wilt nemen. Snel overzicht en makkelijk aanpassen dus. Bij BeFrank houden we nu eenmaal niet van gedoe en maken we pensioen graag simpel."

AOW

Ruim 3 miljoen Nederlanders ontvangen een AOW-uitkering. Per jaar komen daar gemiddeld 24.000 mensen bij.

2 jaar geleden