Rectificatie: TNO-onderzoek toont effectiviteit corona kanon aan

09-06-2021 13:21 | 1 jaar geleden Binnenland

Dit is een origineel bericht van
Scalene Europe N.V.

Aanvulling wegens onvolledige informatie in het persbericht als verzonden op 4 Juni 2021

RIJSWIJK –Bij door TNO uitgevoerde onderzoeken in een BSL-3 laboratoriumkast is gebleken dat het corona kanon na 15 minuten een reductie van 94,9% had bereikt bij het Covid -19 virus. In de laboratorium opstelling bevond het (live) virus zich op rvs-plaatjes op 85 cm afstand van het toestel.

Eerder beoordeelde het Nederlandse wetenschappelijk instituut testen van laboratoria in India en Mexico waaruit bleek dat het systeem surrogaat virussen van SARS COV-2, zoals het AVIAN Corona virus (Vogelgriep) en andere coronavirussen, in gesloten ruimtes tot 100 m2 binnen vijf tot vijftien minuten met 99,7% reduceerde.

Deze testen met de surrogaat virussen betroffen zowel testen met virussen in Aerosol vorm als op oppervlakten. Met name het AVIAN Corona virus komt volgens TNO fylogenetisch dicht bij het SARS-CoV2 virus.

,,TNO heeft in het laboratorium laten zien dat de Shycocan helpt het coronavirus onschadelijk te maken. Daarmee draagt het bij aan het reduceren van het risico op infectie”, stelt TNO.

Het corona kanon creëert met behulp van fotonen een negatief geladen elektronenwolk. Deze reageren met de positief geladen spikes van coronavirussen. Daardoor wordt het virus geneutraliseerd en kan het geen menselijke cellen meer binnendringen. Wereldwijd zijn inmiddels 70.000 apparaten geïnstalleerd.

Scalene benadrukt dat het geen luchtreinigingssysteem of medisch toestel is. Er wordt ook geen ozon geproduceerd en daardoor is het toestel veilig voor mens en dier. Ook is het geen vervanger voor de coronamaatregelen. Het toestel werkt uitsluitend elektronisch en beoogt daarmede een hulpmiddel te zijn om het risico op besmettingen te reduceren.

SARS COV-2 en andere voor de mens gevaarlijke virussen zullen blijven opkomen en steeds in verschillende varianten. We moeten waarschijnlijk jarenlang doorgaan met vaccineren en het treffen van maatregelen. Dit toestel is uitermate geschikt om de kans op besmetting door Corona virussen in ruimtes te verminderen.

Andere laboratoria hadden al een antivirale werking aangetoond tegen surrogaat SARS-CoV2 virussen. TNO heeft deze testen beoordeeld en heeft nu ook een antivirale werking tegen live SARS-CoV2 aangetoond.

[1] TNO 2021 R10988 Viricidal efficacy of surface disinfection system on SARS COV-2. ( we.tl/t-K7twJ3KkQW )

Scalene Europe N.V.
plaats:
Rijswijk
website:
https://shycocan.nl/