WoonVeilig introduceert Smart Assist: niemand thuis, alarmsysteem aan

24-12-2018 10:36 | 4 jaar geleden Binnenland

Dit is een origineel bericht van
WoonVeilig BV

WoonVeilig introduceert Smart Assist. Als alle bewoners het huis hebben verlaten wordt automatisch het alarmsysteem ingeschakeld.

WoonVeilig, marktleider in slimme alarmsystemen, introduceerde in 2008 als eerste een online meldkamer en een app waarmee gebruikers het alarmsysteem kunnen bedienen. Naast de app kan het alarmsysteem ook bediend worden met een bedieningspaneel met pincode, een sms-bericht en met een afstandsbediening. Al deze vormen van bediening hebben een nadeel dat je het niet moet vergeten en dat het handmatig moet worden bediend. Gebruikers controleren vaak achteraf of het alarmsysteem wel is aangezet. Dit is voortaan verleden tijd met de introductie van de nieuwe slimme dienst Smart Assist. Zo hebben gebruikers altijd een veilig gevoel en thuis alles onder controle.

Hoe werkt het?

Met behulp van Geofencing wordt vooraf een thuiszone ingesteld door een virtueel hek rondt het huis te plaatsen. Bewoners kunnen zelf de straal van deze thuiszone opgeven. Als de laatste bewoner de thuiszone heeft verlaten dan zet WoonVeilig het alarmsysteem volledig automatisch aan. De eerste bewoner die thuiskomt krijgt automatisch een bericht met een vraag om het alarmsysteem uit te zetten. Het alarm wordt dus niet automatisch uitgezet. Dit om vergissingen te voorkomen.

Samen met klanten is Smart Assist uitgebreid getest. Deze nieuwe dienst wordt vanaf nu gratis aangeboden aan alle WoonVeilig klanten die de WoonVeilig Beveiligingsdienst hebben.

Over WoonVeilig

WoonVeilig is een Nederlandse Internet of Things (IoT) aanbieder gespecialiseerd in de slimme beveiliging van woningen. WoonVeilig is in 2008 gestart en introduceerde als eerste een connected app-gestuurd alarmsysteem voor de consumentenmarkt waarbij de online alarmcentrale van WoonVeilig iedere seconde het huis bewaakt en in geval van een alarm belt en sms’t. Middels slimme camera’s kun je meteen zien wat er aan de hand is. WoonVeilig is marktleider in Nederland en opereert onder de merknaam Egardia in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, België, Luxemburg en Zwitserland.

Meer informatie: www.woonveilig.nl/smart-a...

Video:

www.youtube.com/watch?v=i...

WoonVeilig BV
plaats:
Gorinchem
website:
https://www.woonveilig.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

WoonVeilig introduceert slimme Buitensirene met Alarmlicht

Zichtbare beveiliging vermindert de kans op inbraak met 90%. Een buitensirene met alarmlicht aan de gevel maakt duidelijk zichtbaar dat de woning effectief beveiligd is. Daarom wordt aanbevolen om altijd een buitensirene met alarmlicht te installeren bij de aanleg van een alarmsysteem. Toch is uit eigen onderzoek gebleken dat de consument het niet eenvoudig vindt om een buitensirene met alarmlicht zelf te installeren en wordt het design vaak niet mooi gevonden. 

WoonVeilig, bekend van slimme alarmsystemen, brengt hier verandering in door als eerste een buitensirene met alarmlicht te introduceren die je net zo eenvoudig ophangt als een schilderij en die je eenvoudig zelf online instelt. Door een speciaal ontwerp klemt de WoonVeilig Buitensirene met Alarmlicht zichzelf met twee schroeven vast aan de gevelmuur. Alle persoonlijke voorkeuren zoals de duur van het sirenegeluid stel je via je WoonVeilig account draadloos en online in. Hierdoor is de installatie door iedereen binnen 10 minuten zelf uit te voeren. 

In een alarmsituatie ontvang je direct een bericht op je mobiele telefoon en belt de online alarmcentrale van WoonVeilig met alle opgegeven contactpersonen. Dat kunnen buren zijn, familie maar ook een professionele beveiliger. De WoonVeilig Buitensirene met Alarmlicht geeft een luide sirene van 104 dB af en laat een duidelijk flitslicht zien. Een inbreker wordt hierdoor meteen afgeschrikt en ook voor de buurt en eventuele hulpdiensten is het alarm direct zichtbaar.  

Met de afgeronde hoeken en het compacte ontwerp is rekening gehouden dat de WoonVeilig Buitensirene met Alarmlicht past bij ieder type woning. De werking is volledig draadloos en door slim energiebeheer wordt een batterijduur bereikt van enkele jaren. Het Nederlandse weer is als uitgangspunt genomen voor de UV- en weerbestendige materiaalkeuze. Daardoor blijft de WoonVeilig Buitensirene met Alarmlicht er altijd fris en strak uitzien. 

Meer informatie: www.woonveilig.nl/shop/product/237

Over WoonVeilig 

WoonVeilig is een Nederlandse Internet of Things (IoT) aanbieder gespecialiseerd in de slimme beveiliging van woningen. WoonVeilig is in 2008 gestart en introduceerde als eerste een connected app-gestuurd alarmsysteem voor de consumentenmarkt waarbij de online alarmcentrale van WoonVeilig iedere seconde het huis bewaakt en in geval van een alarm belt en sms’t. Middels slimme binnen en buitencamera’s kun je meteen zien wat er aan de hand is. WoonVeilig is marktleider in Nederland en opereert onder de merknaam Egardia in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, België, Luxemburg en Zwitserland.

Website: www.woonveilig.nl

3 jaar geleden

Samenwerking WoonVeilig en Philips Hue verkleint kans op woninginbraak

Veilig op vakantie dankzij nieuwe huisbeveiligingsfunctie WoonVeilig en Philips Hue

  

Gorinchem, 12 juni – WoonVeilig marktleider in slimme huisbeveiliging en Philips Lighting, maken vandaag bekend dat het WoonVeilig alarmsysteem en de Philips Hue verlichting vanaf nu samenwerken om de kans op een woninginbraak te verkleinen. Door het combineren van de functies van het WoonVeilig alarmsysteem en de Philips Hue verlichting kan de woning er op ieder moment van de dag bewoond uit zien en knippert alle verlichting in huis bij een inbraak, alarmerend rood.

Aanwezigheidssimulator

Gebruikers van het WoonVeilig alarmsysteem kunnen de Philips Hue lampen in huis koppelen met het WoonVeilig alarmsysteem. Bij het aanzetten van het alarmsysteem gaan de lampen automatisch aan wanneer het donker wordt, tot het tijdstip dat de gebruiker normaal gaat slapen. ’s Ochtends gaan de lampen vervolgens aan op het tijdstip dat je normaal opstaat tot het moment dat de zon op komt of ieder ander gewenst moment. Zo lijkt het alsof het huis bewoond is, ook wanneer er niemand thuis is.

Waarschuwingslicht bij een alarm

Wanneer er sprake is van een alarmsituatie, dan gaat de sirene van het alarmsysteem af, worden buren of andere contactpersonen gecontacteerd en geven de Philips Hue lampen automatisch een fel knipperend rood waarschuwingslicht (bij Hue white en Hue white ambiance lampen knipperen de lampen fel wit). Dankzij het rood knipperend licht wordt de directe omgeving visueel gewaarschuwd.

“Goede verlichting vormt een belangrijk onderdeel van de veiligheid in huis”, zegt algemeen directeur van WoonVeilig Robin Rietveld. “Inbrekers hebben een hekel aan herrie en licht. Het liefst gaan ze ongestoord hun gang bij een huis waarvan ze vrijwel zeker weten dat er niemand thuis is. Die zekerheid en rust hebben we hiermee weggenomen.”

De combinatie van het WoonVeilig Alarmsysteem met de Philips Hue verlichting is een onderdeel van het WoonVeilig Works with programma. Binnen dit programma is onder andere ook een connectie gemaakt met de ‘Veilige buurt’ buurtpreventie app waarbij de gehele buurt wordt gealarmeerd bij inbraak, brand, paniek en koolmonoxidevergiftiging.

Een speciaal samengestelde bundel van het WoonVeilig startpakket, inclusief Philips Hue starter kit (2 white & color ambiance lampen + bridge) is tijdelijk verkrijgbaar voor €299,-* bij: Coolblue, Media Markt en WoonVeilig.nl. *Adviesverkoopprijs is: €458,-

Einde bericht

 

Over WoonVeilig

WoonVeilig (https://www.woonveilig.nl/) is een Nederlandse Internet of Things (IoT) aanbieder gespecialiseerd in de slimme beveiliging van woningen. WoonVeilig is in 2008 gestart en introduceerde als eerste een connected app-gestuurd alarmsysteem voor de consumentenmarkt waarbij de online alarmcentrale van WoonVeilig iedere seconde het huis bewaakt en in geval van een alarm belt en sms’t. WoonVeilig is marktleider in Nederland en opereert onder de merknaam Egardia in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, België, Luxemburg en Zwitserland. Voor meer informatie bezoek: http://www.woonveilig.nl/alarmsysteem

Over Philips Lighting

Philips Lighting (http://www.lighting.philips.nl/home) (Euronext Amsterdam beursticker: LIGHT), een wereldwijde marktleider in verlichtingsproducten, ‑systemen en ‑diensten, levert innovaties die toegevoegde waarde en rijkere gebruikservaringen bieden en ook bijdragen tot het verbeteren van levens. We bedienen zowel de professionele als de consumentenmarkt en zijn binnen de branche toonaangevend in het benutten van de mogelijkheden van het ‘Internet of Things’ om woningen, gebouwen en stedelijke omgevingen te transformeren. In 2016 hebben we een omzet van EUR 7,1 miljard gerealiseerd met ongeveer 34.000 medewerkers in meer dan 70 landen. Voor meer nieuws over Philips Lighting, bezoek: http://www.lighting.philips.nl/bedrijf/newsroom/persberichten

5 jaar geleden