Renault Kangoo E-Tech verkozen tot Bestelauto van het Jaar 2023

24-11-2022 14:20 | 2 dagen geleden

Dit is een origineel bericht van
Promedia Group

De Renault Kangoo E-Tech electric is woensdagmiddag gekroond tot Bestelauto van het Jaar 2023. De prijs werd uitgereikt aan Herbert Zuidervliet en Ted Boers van Renault Nederland tijdens de Fleet Expo in Vijfhuizen, georganiseerd door de vakbladen Automotive Magazine en Fleet & Mobility. De onderscheiding van het meest veelbelovende nieuwe model – de Belofte van het Jaar – ging naar de Volkswagen ID.Buzz.

De Franse besteller wint de felbegeerde titel van Bestelauto van het Jaar in een speelveld met sterke concurrenten als de Ford E-Transit, Mercedes-Benz eVito en de winnaar van vorig jaar, de Toyota Proace Electric.

Innovatieve mededinger

De Kangoo E-Tech scoort de meeste punten op het gebied van functionaliteit en compleetheid van het programma. De auto wordt door de vakjury gezien als een innovatieve mededinger met een breed modellenprogramma. De Kangoo E-Tech heeft bovendien een acceptabele actieradius tot 300 kilometer en een maximaal trekgewicht van 1500 kg, waarmee hij zich positief onderscheidt van de concurrentie. Voor fleetowners is bovendien belangrijk dat de organisatie van Renault als relatief stabiel wordt ervaren.

Herbert Zuidervliet, brand manager bedrijfswagens bij Renault Group Nederland reageert verheugd: “We weten dat we een goed en onderscheidend product hebben. Mede op basis van de positieve reacties tijdens de importeursdag wisten we dat we een reële kans hadden om te winnen. Dat wordt nu bevestigd.”

Ted Boers, sales director Renault Group Nederland: “Dat onze nieuwe Renault Kangoo E-Tech electric is uitgeroepen tot ‘Bestelauto van het Jaar’ maakt ons en het dealernetwerk bijzonder trots. Het is een geweldige prijs om te winnen.”

Belofte van het Jaar 2023

De Volkswagen ID.Buzz werd in september verkozen tot International ‘Van of the Year 2023’ op de vakbeurs IAA Transportation in Hannover. De elektrische bestelauto van VW is nu ook uitgeroepen tot Belofte van het Jaar 2023, de prijs die wordt uitgereikt aan een veelbelovende nieuwkomer.

De vakjury is duidelijk gecharmeerd van de ID.Buzz. De auto roept met zijn retro-looks veel emotie op, maar is toch ook echt een praktisch gebruiksvoorwerp met een laadruimte van 3,9 kuub, snelladen met 170 kW en een range van ruim 400 kilometer. De jury roept Volkswagen wel met klem op de elektrische besteller snel in meerdere varianten aan te bieden, zodat deze bereikbaarder wordt voor een bredere doelgroep.

Over de Bestelauto van het Jaar

De Bestelauto van het Jaar is geen schoonheidswedstrijd, maar een praktijkprijs. De auto's moeten zich op alle ter zake doende gebieden in het dagelijks gebruik op de weg hebben bewezen. Belangrijke beoordelingscriteria zijn kilometerkostprijs, kwaliteit importeur/dealernetwerk, functionaliteit en uitstraling.

Over de Beste Nieuwkomer

Naast de trofee voor de Bestelauto van het Jaar reikt vakblad Automotive Magazine (AM) elk jaar ook een prijs uit voor de Beste Nieuwkomer. De jury kijkt hierbij naar aanstormend talent op de zakelijke markt. Auto’s die veelbelovend zijn maar nog te kort op de markt om zich in de praktijk goed te bewijzen.

Over de vakjury

De vakjury bestaat uit directieleden van grote leasemaatschappijen in Nederland, vertegenwoordigers van grote fleetowners en ervaren vakjournalisten. De jury wordt voorgezeten door de hoofdredacteur van het vakblad AM, de initiator van deze belangrijke prijs in de zakenautowereld.

Promedia Group
plaats:
Rotterdam
website:
https://automotive-online.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Mobiliteitstransitie cruciaal voor bereikbaarheid steden op langere termijn

Gemeenten moeten nú aan de slag met de mobiliteitstransitie om te voorkomen dat het op termijn mis gaat. Zonder ingrijpen komt de bereikbaarheid onder druk te staan, gaat het leefklimaat erop achteruit en zal het lastig worden om de klimaatdoelen te behalen. Tijdens het Congres Mobiliteitstransitie op 31 mei in Madurodam staat het onderwerp ‘De wisselwerking tussen ruimtelijke ordening en mobiliteit’ centraal. Samen met gemeenten, mobiliteits-aan
6 maanden geleden

Volharding Group koopt scheepvaartdivisie Koole Terminals

Rederij Volharding Group neemt scheepvaarttak Koole over. Van links naar rechts: Jacco Feenstra, Henk Guchelaar, Erik van de Wiel, Jurriaan Steenland, Peter Versluis, John Kraakman, Danny Werkman. PR Foto Ries Wendel de Joode Scheepsbouwer VeKa heeft samen met Scheepvaartbedrijf Dari en VMS Shipping rederij Volharding opgezet. Deze rederij neemt de scheepvaartdivisie van Koole over. (PR Foto Ries van Wendel de Joode voor Schuttevaer Koole Termina
6 maanden geleden