Appartementen Draaiwaard verkocht, Hoorne Vastgoed begint met bouw

02-07-2021 09:40 | 5 maanden geleden

Dit is een origineel bericht van
Hoorne Vastgoed

In Heerhugowaard begint vastgoedontwikkelaar Hoorne Vastgoed met de realisatie van appartementengebouw Draaiwaard. De belangstelling voor 31 door het Duitse architectenbureau Christoph Kohl ontworpen appartementen was groot. Ze werden in korte tijd allemaal verkocht. Op de begane grond komen een Vomar Voordeelmarkt en vijf commerciële ruimtes met daarboven – verdeeld over twee bouwlagen – de appartementen.

Appartementengebouw Draaiwaard komt in het centrum van de nieuwe wijk De Draai aan de oostzijde van Heerhugowaard, die in de eindfase in totaal 2700 woningen zal tellen. Hoorne Vastgoed ontwikkelde er samen met M.J. de Nijs projectontwikkeling eerder al 150 grondgebonden woningen in de vrije sector.

Mede dankzij het gebruik van zonnepanelen en warmtepompen wordt Draaiwaard een gasloos en energiezuinig gebouw. Zo leveren de zonnepanelen energie voor het verwarmen, koelen en ventileren. De EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) komt uit op 0 en ligt daarmee onder de wettelijk voorgeschreven 0,4.

Om overlast voor omwonenden te voorkomen zal de bevoorrading van de Vomar Voordeelmarkt inpandig in een speciale losruimte gebeuren. Auto’s van bewoners kunnen op een 37 plaatsen tellend parkeerdek worden geparkeerd.

De appartementen tellen drie (64 m²) of vier (82m²) kamers en een ruim balkon of dakterras. Naar verwachting is het complex eind derde kwartaal van 2022 klaar. De bouw wordt gedaan door de firma de Nijs uit Castricum.

Wethouder John Does is verheugd met de start van de werkzaamheden: “Een supermarkt is een belangrijke voorziening voor de bewoners van De Draai. Voor de dagelijkse of wekelijkse boodschappen en ook als plek waar je andere buurgenoten kunt ontmoeten. Met de realisatie van 31 appartementen en parkeerplaatsen boven de winkel wordt zorgvuldig omgegaan met de beschikbare ruimte. De inspanningen op het gebied van energie in dit gebouw zijn een duurzame ontwikkeling die wij als college van harte onderschrijven.”

Voor aanvullende informatie kan contact worden opgenomen met Hoorne Vastgoed: telefoon 0251-662280 of marketing@hoornevastgoed.nl Voor algemene informatie over de werkwijze en projecten van Hoorne Vastgoed zie www.hoornevastgoed.nl. De meegezonden foto is vrij van rechten. Vastgoedontwikkelaar en belegger Hoorne Vastgoed is met name actief in de retail en woningbouw. Op dat gebied zijn in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht tientallen projecten gerealiseerd waaronder de (her)ontwikkeling van wijk- en buurtwinkelcentra. Projecten van Hoorne Vastgoed worden op basis van samenwerking met onder meer gemeenten, bewoners, ondernemers en andere direct betrokkenen gerealiseerd. Dat gebeurt op basis van een lange termijn aanpak, kwaliteit en duurzaamheid. Door Hoorne Vastgoed gerealiseerde projecten worden meestal toegevoegd aan de eigen beleggingsportefeuille. .
Hoorne Vastgoed
plaats:
Uitgeest
website:
https://www.hoornevastgoed.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Grote Kerk Alkmaar vanaf 21 november omgetoverd in Grote Pietenhuis

Vanaf 21 november verandert de Grote Kerk van Alkmaar in Het Grote Pietenhuis. Nadat de opnames van de Sinterklaasfilm ‘Trammelant in Spanje’ eerder deels al in Alkmaar plaatsvonden, krijgt de stad nu Het Grote Pietenhuis. Gedurende vijf weekenddagen kunnen kinderen daar helpen bij de voorbereidingen voor pakjesavond, zoals het inpakken van cadeautjes. Pieten oefenen er het dak-lopen en Sinterklaas houdt in de gaten of alles goed gaat.  

In de Sinterklaasfilm ‘Trammelant in Spanje’ is te zien hoe de boeven Mammie en Stan de Sint en zijn pieten opsluiten in een kasteel. Ook in Alkmaar lijken deze boeven nu te hebben toegeslagen. Daardoor lopen de pieten enorm achter met hun werkzaamheden en hebben ze heel hard de hulp van alle kinderen nodig.

In Het Grote Pietenhuis is van alles te zien. Bijvoorbeeld de enorme inpakkamer van de pieten en de werkkamer van de Sint. Kinderen leren er hoe de pieten alle pakjes bezorgen en helpen zo snel mogelijk schoentjes te vullen. Wie dat goed doet, krijgt een pietendiploma. Kinderen kunnen er een mooie tekening en verlanglijstje maken en is warme chocomel en gevulde speculaas.

De Grote Brievenbus

Op 12 november werd De Grote Brievenbus geplaatst, pal voor de ingang van Het Grote Pietenhuis. De Alkmaarse kinderburgemeester Livia deed hier als eerst haar verlanglijstje in, met wensen voor de kinderen in Alkmaar. Sindsdien zijn er al vele kleurplaten, verlanglijstjes en brieven aan Sinterklaas bijgekomen!

Praktische informatie

Het Grote Pietenhuis is geopend op zondag 21, zaterdag 27, zondag 28 november en zaterdag 4 december tussen 10.30 uur en 18.00 uur. Op zondag 5 december is het open van 10.30 uur tot 16.30 uur. Tickets kosten €7,50 per persoon (exclusief €1,50 transactiekosten, kinderen tot 1 jaar gratis). Vanaf 13 jaar dient iedereen een corona vaccinatie- of testbewijs te laten zien.

Meer informatie en tickets via www.hetgrotepietenhuis.nl.

Het Grote Pietenhuis is een samenwerking tussen DOSS Event Support, TAQA Theater de Vest en de Grote Sinterklaas Film: Trammelant in Spanje

 

2 weken geleden

Honkbalweek Haarlem verandert

De Honkbalweek Haarlem verandert. Na een door COVID-19 afgelaste editie in 2020, keert de Honkbalweek Haarlem vrijdag 8 juli 2022 terug in een gewijzigde opzet. In samenspraak met de Koninklijke Nederlandse Baseball- en Softballbond (KNBSB) heeft de toernooiorganisatie besloten een aantal veranderingen door te voeren waardoor het toernooi nog beter en aantrekkelijker wordt.

TOERNOOIOPZET

De honkbalweek gaat naar acht dagen, met drie wedstrijden per dag en de finale van het toernooi op vrijdagavond 15 juli 2022. De beslissing om de Honkbalweek te verkorten is mede tot stand gekomen door de wens van de organisatie om alle honkballiefhebbers in Nederland van het toernooi te kunnen laten genieten en speciaal daarom is de KNBSB bereid het competitieprogramma in Nederland in het weekend van 9 en 10 juli stil te leggen.

Om aan te sluiten bij de internationale ontwikkelingen en de koers van de World Baseball and Softball Confederation (WBSC), zullen de wedstrijden tijdens de Honkbalweek Haarlem zeven innings lang zijn. Met deze beslissing is het mogelijk om drie wedstrijden per dag te kunnen faciliteren en levert het toernooi meer ruimte voor momenten van beleving en vermaak passend bij de Honkbalweek Haarlem.

DEELNEMERS

De Honkbalweek gaat er van uit dat we ook in 2022 weer met zes teams zullen spelen. Vooralsnog hebben Nederland, Chinese Taipei, Japan en Italië hun deelname toegezegd. Met twee andere deelnemende landen verkeren de onderhandelingen momenteel in een vergevorderd stadium.

Volgens Guus van Dee, voorzitter van het organisatiecomité, waren veranderingen noodzakelijk. “De veranderingen komen vooral voort uit ons streven, naast natuurlijk onze trouwe bezoekers, meer en ook nieuwe fans te bereiken. Bovendien liepen de sponsorinkomsten licht terug. We hebben daarom het sportmarketingbureau ByBP gevraagd naar de opzet van ons toernooi en de toekomst te kijken. Daarnaast hebben we onze samenwerking met de KNBSB geïntensiveerd. Dat alles heeft tot bovenstaand resultaat geleid, waarbij honkbal centraal staat, maar er ook ruimte is voor vernieuwende elementen, zoals een All-Star Game, een Home-run Derby of andere verrijkingen van ons toernooi.

2 weken geleden

Hoorne Vastgoed verkoopt twee logistieke panden in Alkmaar aan MEAG

Uitgeest, 18 oktober 2021- Hoorne Vastgoed heeft twee logistieke panden in Alkmaar verkocht aan de Duitse internationale vermogensbeheerder MEAG. Het betreft een bestaand gekoeld distributiecentrum en een nog te bouwen distributiecentrum. De bestaande faciliteit en het ontwikkelingsproject werden verkocht als één pakket binnen een sale and lease back transactie.

Het in 2004 gebouwde gekoelde distributiecentrum omvat 16.527 m² verhuurbare ruimte. De nieuwbouw krijgt in totaal 14.392 m² aan verhuurbaar logistiek vloeroppervlak. De oplevering staat gepland voor het derde kwartaal van 2022. Heembouw Bedrijfsruimten uit Roelofarendsveen is geselecteerd als aannemer.

Huurder is de aan Hoorne gelieerde zusteronderneming supermarkketen Vomar, die al tientallen jaren zijn hoofdkantoor in Alkmaar heeft. De gunstige ligging van het huidige en nog te realiseren logistieke pand vlakbij het hoofdkantoor is met het oog op een optimale bevoorrading van 94 Vomar- supermarkten van wezenlijk belang.

De investeerder is een speciaal fonds voor logistiek MEAG met een investeringsvolume van meer dan 200 miljoen euro, waarin entiteiten van Munich Re Group zijn belegd.

Katrin Hupfauer,Head of Real Estate Transactions bij MEAG: "Onze investeringsfocus ligt op logistiek en foodretail. Beide segmenten zijn grotendeels losgekoppeld van economische cycli en crises, waardoor ze ideaal zijn voor verzekeringsmaatschappijen voor het genereren van stabiele kasstromen en het diversifiëren van de vastgoedportefeuille. Onze dank gaat uit naar Hoorne en Vomar voor de uitstekende samenwerking. We zijn erg blij dat we een toonaangevende foodretailer in Noord-Nederland als huurder kunnen verwelkomen en kijken er naar uit om Vomar te helpen met haar expansiestrategie."

Volgens Algemeen directeur Paul van der Eng van Hoorne zal de verkoop van de distributiecentra de focus van het bedrijf op duurzame vastgoedinvesteringen in met name de woning- en utiliteitsbouw verder versterken: 'Onze langetermijnvisie richt zich op wijkgerichte projecten en buurtwinkelcentra in combinatie met de ontwikkeling en exploitatie van huurwoningen in het middensegment.’

MEAG werd bij de aankoop geadviseerd door Cushman & Wakefield en Greenberg Traurig.

Hoorne Vastgoed werd ondersteund door 3stone Real Estate en Houthoff.

MEAG is de vermogensbeheerder van Munich Re en ERGO. Met kantoren in Europa, Azië en Noord-Amerika biedt het zijn uitgebreide knowhow ook aan institutionele beleggers en particuliere klanten van buiten Munich Re Group. MEAG beheert momenteel activa ter waarde van ongeveer € 330 miljard, waarvan € 65 miljard voor institutionele beleggers en particuliere klanten van buiten de bedrijvengroep.

Vastgoedontwikkelaar en belegger Hoorne Vastgoed is met name actief in de retail en woningbouw. Op dat gebied zijn in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht tientallen projecten gerealiseerd en aan Hoorne’s portfolio toegevoegd, waaronder de (her)ontwikkeling van buurtvoorzieningen en buurtwinkelcentra. 

1 maand geleden

Schoeller Allibert introduceert palletbox uit gerecyclede visnetten

Na ruim 2,5 jaar onderzoek is Schoeller Allibert, Europees marktleider in plastic retourverpakkingen voor logistiek, erin geslaagd een nieuwe, hoogwaardig plastic big box te produceren uit gerecyclede visnetten. Met dit resultaat van upcycling zet de onderneming haar vernieuwde, ambitieuze duurzaamheidsstrategie kracht bij. Onder het motto ‘Making plastic packaging too good to waste’ werkt de onderneming hard aan haar operatie. Aan de hand van innovatie slaagt ze erin de duurzame voordelen van haar verpakkingsproducten verder te vergroten.  

De nieuwe box werd ontwikkeld in samenwerking met de organisatie Waste Free Oceans (WFO) en naar deze organisatie vernoemd. De WFO OceanIX-box wordt geproduceerd uit een substantieel aantal gerecyclede visnetten. Schoeller Allibert verwacht op korte termijn nog slechts een minimum aan virgin of nieuwe grondstof nodig te hebben voor deze boxen.

De duurzaamheid van plastic aantonen

Schoeller Allibert maakt plastic retourverpakkingen voor transport, distributie en opslag. Deze gaan vaak tientallen jaren mee en kunnen daarna worden geretourneerd om volledig te worden gerecycleerd. In principe komen de producten evenmin terecht in de zee en veroorzaken geen plastic soep. Daarvoor zijn ze te waardevol en komen ze gewoonlijk retour bij de eigenaren. Die kunnen uiteindelijk gebruik maken van de terugkoop-optie die Schoeller Allibert biedt.

Ambitieuze strategie

De onderneming ziet duurzaamheid als enige weg naar de toekomst en ontwikkelde dit jaar een ambitieuze duurzaamheidsstrategie. Aan de hand daarvan wil de onderneming in 2025 zijn eigen CO2-emissies significant verminderd hebben en in 2050 100% circulair zijn.

Lichtere en slimmere verpakkingen kunnen veel opleveren in de toeleveringsketens waarin ze worden gebruikt. Behalve dat Schoeller Allibert de eigen CO2-voetafdruk verkleint, kan de onderneming zo ook bijdragen aan de verkleining van de voetafdruk van klanten.

2 maanden geleden

Wat is geluk?

In de tentoonstelling Geloof in Geluk worden bezoekers gestimuleerd na te denken over die vraag, aan de hand van kunstenaars, schrijvers en musici. De zoektocht naar geluk gaat langs 27 plekken door de KoepelKathedraal in Haarlem waar kunstenaars, schrijvers, musici en theologen reflecteren op het onderwerp.

Thematentoonstelling

Geloof in Geluk is een tentoonstellingsroute door de KoepelKathedraal. De onderdelen bestaan uit kunst, tekst, fotografie, video, podcasts en muziek. De 27 onderdelen zijn zo gepresenteerd dat de architectuur en de sacrale ruimte van de grootse kathedraal ten volle beleefd kan blijven.

Beluister gelukservaringen van onder andere de Haarlemse burgemeester Jos Wienen en presentator Leo Feijen en lees geluksinzichten van dichter Emma van Hooff en priester Antoine Bodar. Bekijk de minimalistische kunstwerken van Martijn Duifhuizen en de monumentale installatie Let there be light van Simone van de Groot.

Voor de één zit geluk in verbinding, voor de ander in sport (beluister de podcast van Olympisch coach Robin van Galen), in reizen (te horen in de podcast van reisblogger Maaike Lut) of in eten, zoals bij actrice én kookboekenschrijfster Sanne Vogel. Zij ontwikkelde voor Geloof in Geluk een recept die bij een begeleidende inspiratietekst kan worden meegenomen om thuis van te genieten en om samen te delen.

Peter van Asselt is liturgisch bloemsierkunstenaar. Hij vertaalt in zijn werk de Bijbel naar      bloemenstukken. Voor Geloof in Geluk maakte hij twee bijdragen rondom ‘Groen Geluk’. Hij ontwierp samen met Tini Brugge de Kapel van Wijsheid en de Levensboom. Tini Brugge is biologe en auteur die geloof met de aarde, tuinen, voedsel en bloemschikken verbindt. De beide onderdelen nodigen te bezoeker uit tot contemplatie; stil te zijn en te reflecteren.

Verdieping

Naast de thematentoonstelling biedt de KoepelKathedraal ook een verdiepend programma aan. De eerste onderdelen van dit programma zijn hieronder te lezen.

Concert Matteo Myderwyk

Matteo Myderwyk is klassiek pianist en componist. Hij speelde onder meer op Lowlands, Oerol en in de Vondelkerk. Zijn werk is dynamisch en Myderwyk verkent graag nieuwe stijlen om mee te werken.

Matteo Myderwyk ontwikkelde speciaal voor Geloof in Geluk een de compositie Sanctus. Hij raakte geïnspireerd door de schoonheid en de mystieke sfeer van de KoepelKathedraal. Hij werkte een periode in de KoepelKathedraal aan zijn bijdrage en maakte gebruik van het transeptorgel en het koororgel op het hoogaltaar. In de studio werkte hij verder aan de compositie die hij specifiek afstemde op de plek: de trap naar het koor- en het Willibrordusorgel en het balkon bij het orgel.

Zondag 10 oktober van 20.00 uur tot 22.00 uur (het concert duurt 60 minuten, daarna is er gelegenheid om de tentoonstelling te bezoeken)

Ticket: €19,50 p.p.

Lezing ‘De reis van rust en geluk’ door Mirjam van der Vegt

Mirjam van der Vegt is auteur en stiltetrainer. Zij schreef o.a. het boek De kracht van rust dat werd verkozen als spiritueel boek van het jaar 2021. Voor Geloof in Geluk ontwikkelde zij vier video’s die werden opgenomen op de mooiste plekken in de kathedraal. Aan de hand van de vier treden van stilte: herademenen, struikelen, beminnen en uitreiken; neemt ze de bezoeker mee door de verschillende fases van stilte. Met korte opdrachten worden bezoekers uitgenodigd om mee te gaan op reis door de verschillende stiltefases op de verschillende plekken in de kathedraal.

Donderdag 28 oktober van 20.00 uur tot 22.00 uur

Ticket: €7,50 

Tickets voor de verdieping zijn te koop via https://www.koepelkathedraal.nl/geloof-in-geluk/  

Geloof in Geluk is t/m 3 april 2022 te zien. De KoepelKathedraal is op maandag t/m zaterdag geopend van 10.30 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Entree (incl. beklimming torens): volwassenen €8,50, volwassenen online €7,50, kinderen 5 t/m 12 jaar €4,00 (tot 4 jaar gratis), Bankgiro Loterij, VIP-kaart & houders HaarlemPas: gratis.

Voor meer info: www.koepelkathedraal.nl

2 maanden geleden

Persuitnodiging: eerste vaart elektrische 'plasticvisboot' De Pinguïn

Na een succesvolle crowdfunding wordt op vrijdag 10 september 'De Pinguïn' te water gelaten. De Pinguïn is een elektrische boot, die beschikbaar is voor iedereen die wil helpen om het afval uit de binnenwateren van Haarlem te vissen. Graag willen we u van harte uitnodigen om te gast te zijn bij (en verslag te doen van) de officiële lancering van dit initiatief.

De Pinguin gaat op 10 september voor het eerst te water. Om 16:00 uur verzamelen we bij Restaurant Mama Gaia (Gonnetstraat 26, Haarlem) en lopen we gezamenlijk naar het water, waar De Pinguïn haar eerste tocht gaat maken. Vervolgens gaan we terug naar Mama Gaia voor napraat en een drankje. Uiteraard is er voldoende gelegenheid voor interviews en om foto's te maken. 

Bij de crowdfunding hebben meer dan 300 donateurs er voor gezorgd dat het streefbedrag van 16.000 euro gehaald is, waardoor de boot in productie kon worden genomen. Meer informatie over de boot, het initiatief en de initiatiefnemers vindt u in dit eerdere persbericht: www.persberichten.nl/home/detail/aa57023a-9c2f-4b2e-a756-61d7acffb739/title/samen-plastic-opvissen-voor-schone-haarlemse-grachten

Indien u aanwezig wilt zijn, wilt u zich dan a.u.b. op voorhand aanmelden? Onder dit bericht vindt u de aanmeldgegevens. Zo kunnen wij in de organisatie rekening houden met het aantal aanwezigen, zeker met het oog op de nog geldende coronamaatrelen. 

3 maanden geleden