Na veilingrecord voor vat bourbon brengt Michter's nu zijn 10 jaar oude bourbon uit

05 MEI 2021 03:08 | PR Newswire

LOUISVILLE, Kentucky, 5 mei 2021 /PRNewswire/ -- In mei start de in Louisville gevestigde Michter's Distillery met de verkoop van zijn 10 jaar oude bourbon van het jaar 2021. In juli 2020 vestigde een private barrel selection bottling van Michter's 10 Year Kentucky Straight Bourbon met een verkoopprijs van £166.000 (US$ 209.462) in Londen een veilingrecord voor een vat bourbon. "Het is mooi om te zien hoe vakkundig geproduceerde bourbon, roggewhiskey en Amerikaanse whiskey wereldwijd aan erkenning winnen," aldus Joseph J. Magliocco, President van Michter's.

Michter's 10 Year Kentucky Straight Bourbon is 94,4 proof. De adviesprijs in de VS bedraagt $150. Michter's Master Distiller Dan McKee zegt het als volgt: "Deze jaargang is een echt speciale bourbon met een volle body."

Hij wordt bewaard in Michter's opslagplaatsen met gestuurde warmtecyclus. "Een opwarmingscyclus verhoogt de interactie tussen de whiskey en het hout, waardoor we meer karakter uit het vat kunnen halen. Dat resulteert in een echt rijke en uitzonderlijke whiskey die geen overdreven eiksmaak heeft," aldus Michter's Master of Maturation Andrea Wilson.

Michter's produceert hoog aangeschreven whiskey's met een gelimiteerde productie. Michter's staat bekend om zijn small batch bourbon, single barrel bourbon, single barrel roggewhiskey en small batch Amerikaanse whiskey. In januari 2021 werd Michter's door Drinks International in hun Annual Brands Report uitgeroepen tot het #1 "Top Trending American Whiskey"-merk. Naast de hoofdstokerij in Shively, in de buurt van Louisville, is Michter's ook actief op twee andere locaties in Kentucky. In Springfield kweekt Michter's zijn eigen graan op zijn 145 acre grote landgoed, terwijl Michter's in het centrum van Louisville zijn tweede distilleerderij heeft in het historische Fort Nelson-gebouw. Michter's Fort Nelson Distillery ligt op een toplocatie in West Main Street tegenover Louisville Slugger en in hetzelfde blok als het Frazier Museum. De distilleerderij beschikt over het legendarische pot still-systeem van Michter's Pennsylvania Distillery. Wanneer de distilleerderij open is, zijn er ook educatieve rondleidingen met whiskyproeverijen. In The Bar at Fort Nelson worden klassieke cocktails geserveerd, samengesteld door David Wondrich, historicus op het gebied van sterkedrank en cocktails.

Kijk voor meer informatie op www.michters.com en volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Contactinformatie: Joseph J. Magliocco 502-774-2300 x580 jmagliocco@michters.com

Foto - Logo -

Meer binnen deze rubriek