Aanbrengen geleiderail Cuneraweg Rhenen

24-01-2023 19:02 | 7 dagen geleden

Dit is een origineel bericht van
Provincie Utrecht

In de avond/nacht van 31 januari op 1 februari 2023 brengt de provincie Utrecht een geleiderail aan tussen de hoofdrijbaan en de parallelweg van de Cuneraweg (N233), tussen Rhenen en Veenendaal. Tijdens de werkzaamheden is de Cuneraweg in de richting Veenendaal afgesloten.

De geleiderail vergroot de veiligheid van de fietsers op de parallelweg. De parallelweg is in het najaar van 2022 ingericht als doorfietsroute.

Planning

De Versluys Groep voert de werkzaamheden uit in opdracht van de provincie Utrecht. De werkzaamheden vinden plaats in de avond en nacht van 31 januari op 1 februari 2023. De aannemer werkt ’s avonds en ’s nachts om verkeershinder te beperken. De werkzaamheden starten om 20:00 uur ’s avonds en zijn naar verwachting de volgende ochtend om 05:00 uur gereed.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van palen in de grond door middel van trillen. Dit brengt geluidsoverlast met zich mee. Vervolgens bevestigen we planken aan deze palen die de geleiderail vormen.

Enkele dagen voor aanvang van de werkzaamheden graaft de aannemer proefsleuven om de locatie van de kabels en leidingen te controleren. Het graven van de proefsleuven geeft geen hinder voor het verkeer en de omgeving. Voor het plaatsen van de geleiderail zijn verkeersmaatregelen nodig waarbij één rijbaan van de Cuneraweg wordt afgesloten, zie hieronder.

Verkeersmaatregelen en bereikbaarheid

Vanaf 31 januari, 20:00 uur is de Cuneraweg vanaf de rotonde Geertesteeg afgesloten voor het verkeer richting Veenendaal. Het verkeer wordt omgeleid via de Bergweg, de Nieuwe Veenendaalsestraatweg en de Geertesteeg, zie omleidingskaartje .

  • Het verkeer vanuit de richting Veenendaal kan gewoon blijven rijden over de niet afgesloten rijbaan van de Cuneraweg.
  • De woningen aan de Cuneraweg blijven bereikbaar.
  • Bij calamiteiten krijgen nood- en hulpdiensten altijd een snelle en vrije doorgang.

Geluidshinder

Het intrillen van de palen gaat gepaard met geluidsoverlast. De aannemer verwacht om 01:00 uur klaar te zijn met het aanbrengen van de palen. De ergste geluidshinder is vanaf dat moment voorbij. Van 01:00 tot 05:00 uur worden de planken tegen de palen geplaatst. Ook dit kan nog enige hinder geven.

Slag om de arm

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment. De provincie Utrecht stuurt in dat geval opnieuw een communicatiebericht uit.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.

Provincie Utrecht
plaats:
Utrecht
website:
https://www.provincie-utrecht.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Aanbrengen geleiderail Cuneraweg Rhenen

In de avond/nacht van 31 januari op 1 februari 2023 brengt de provincie Utrecht een geleiderail aan tussen de hoofdrijbaan en de parallelweg van de Cuneraweg (N233), tussen Rhenen en Veenendaal. Tijdens de werkzaamheden is de Cuneraweg in de richting Veenendaal afgesloten.  De geleiderail vergroot de veiligheid van de fietsers op de parallelweg. De parallelweg is in het najaar van 2022 ingericht als doorfietsroute. Planning De Versluys Groep voer
7 dagen geleden

Vervangen zweepmast verkeerslichten Leusden

In de avond en nacht van 2 op 3 februari 2023 vervangt de provincie Utrecht de zweepmast van de verkeerslichten op de Arnhemseweg (N226) ter hoogte van de Rijk van Loenenbaan in Leusden. De vervanging is nodig omdat de zweepmast is verzakt en de achtergrondschilden van de verkeerslichten geraakt worden door hoge vrachtwagens. Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer vertraging ondervinden. Planning werkzaamheden Aannemer Vialis voert de werkzaamh
1 week geleden

Veiligheid bij tramkruisingen: bewustwordingscampagne 40 meter remweg start

Op 23 januari start de nieuwe campagne 40 meter remweg in de provincie Utrecht. Met deze campagne wordt het belang van veiligheid bij tramkruisingen benadrukt. Een tram staat namelijk niet meteen stil, ze heeft een remweg van maar liefst 40 meter. Een tram heeft daarom altijd voorrang. Weggebruikers zoals auto’s, fietsers, voetgangers én scooters worden er daarom op gewezen om extra goed op te letten bij het oversteken van een trambaan. Veilighei
1 week geleden

Nieuwjaarstoespraak cvdK Hans Oosters: rol provincie steeds belangrijker

Tijdens zijn nieuwjaarstoespraak heeft commissaris van de Koning Hans Oosters opgeroepen om op 15 maart massaal naar de stembus te gaan voor de Provinciale Statenverkiezingen. De provinciale overheid krijgt een steeds belangrijker rol bij grote maatschappelijke vraagstukken die landelijk en internationaal spelen. Als voorbeeld noemde hij onder meer het creëren van meer opvanglocaties voor asielzoekers waarvoor het Rijk de provincie een regierol h
3 weken geleden

Voorlichtingsavond Mediafonds Provincie Utrecht op 25 januari

Het Mediafonds Provincie Utrecht organiseert op woensdag 25 januari 2023 een voorlichtingsavond. Thema van deze avond is hoe subsidieaanvragen in te dienen voor producties en projecten die de lokale journalistiek in de provincie Utrecht versterken. Afgelopen najaar is het Mediafonds Provincie Utrecht opgericht. Dit fonds heeft als doel om de lokale journalistiek in de provincie Utrecht te versterken. Met een bijdrage uit dit fonds kunnen (freelan
3 weken geleden

Debatteren over Europa

Na drie jaar vindt het Model European Parliament weer in zijn geheel plaats in het Huis voor de Provincie in Utrecht. Dit is de 33ste editie, waarbij op 10, 12 en 13 januari 2023 negen middelbare scholen met tachtig scholieren het Europese Parlement naspelen. Op de laatste dag, 13 januari, debatteren de scholieren over verschillende onderwerpen, zoals klimaatadaptie, migratie vanuit Oekraïne en Rusland en de aanpak van sportgeweld en discriminati
3 weken geleden