Philips in2iT tentoonstelling bij het Bonami SpelComputer Museum

20-09-2021 08:00 | 4 weken geleden

Dit is een origineel bericht van
Stichting Bonami SpelComputers

Vanaf heden is bij het Bonami SpelComputer Museum in Zwolle een Philips in2iT Kidcom tentoonstelling te bewonderen. De Philips in2iT is een handheld computer die halverwege de jaren ’90 werd ontwikkeld en gefabriceerd door het Nederlandse Philips. De tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Hans Streng en Mariel van Tatenhove, twee oud-medewerkers van het Philips Kidcom project, en verzamelaar René Lips.

De expositie bij het Bonami SpelComputer Museum omvat een omvangrijke collectie Philips in2iT en aanverwante artikelen, waaronder tal van accessoires zoals de bijbehorende system case en card case en verschillende type tasjes om de PDA in op te kunnen bergen. Ook al het promotiemateriaal uit die tijd is bewaard gebleven en opgenomen in de tentoonstelling.

Het is een unieke expositie, mede doordat de Philips in2iT Kidcom slechts een zeer korte periode in productie is geweest. Er zijn naar schatting slechts 1.000 exemplaren van gemaakt.

Wat is de Philips in2iT?

Hoewel de meeste spelletjesapparaten destijds gericht waren op jongens, koos Philips ervoor om een PDA te ontwikkelen speciaal voor meisjes, tussen de 8 en 12 jaar. De heer Hans Streng, mede-initiatiefnemer van de tentoonstelling, gaf leiding aan het Philips Kidcom project dat zich in de jaren ’90 voltrok.

De in2iT is een kleurrijke PDA met touchscreen. Uniek was de mogelijkheid om het handzame apparaat met een styluspen te kunnen bedienen. Standaard werden er diverse toepassingen voorgeïnstalleerd, waaronder een wekker, dagboek, fotoalbum en zelfs een waarzegster. Middels chipkaarten konden de mogelijkheden verder worden uitgebreid. Ook beschikte de in2iT over infrarood-technologie, om te kunnen communiceren met andere in2iT appraten in de buurt.

De chip die werd gebruikt voor de Philips in2iT werd kort na de productlancering uit productie genomen, waardoor de verkoop van Philips’ PDA al snel tot een einde kwam. Gelukkig zijn veel items uit die tijd nog bewaard gebleven. Bezoekers van het Bonami SpelComputer Museum kunnen de Philips in2iT Kidcom tentoonstelling vanaf heden komen bekijken.

Bonami SpelComputer Museum in Zwolle

Het Bonami SpelComputer Museum is Nederlands grootste museum op het gebied van computers en spelcomputers. Via een interactieve tijdlijn wordt de gehele geschiedenis van de (spel-)computer uitgedragen, van de jaren ’60 tot nu. Het 3.250 m2 museum beschikt ook over een ruime arcadehal met meer dan 60 retro-arcadekasten. Alle spelapparaten staan afgesteld op vrij spelen.

Het Bonami SpelComputer Museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00. Op vrijdag en zaterdag kunt u ook terecht in de avonduren, van 18:00 tot 22:00. Een entreekaartje kost €15 per persoon. Het museum is gevestigd aan de Ossenkamp 4, te Zwolle. Bezoekers kunnen gratis parkeren op de ruime parkeerplaats dat zich rondom het gebouw bevindt.

Kom ook de nostalgie van vroeger proeven. Door een bezoek te brengen aan het museum kunt u genieten van een gezellig dagje uit en draagt u tevens bij aan de instandhouding van het culturele erfgoed. Wij heten u graag van harte welkom!

Bonami SpelComputer Museum : computermuseum.nl

Online reserveren: tickets.computermuseum.nl

Pers en andere geïnteresseerden die opnames willen maken tijdens de tentoonstelling en/of in het museum kunnen telefonisch of per mail contact opnemen. Bonami Spelcomputer Museum - Ossenkamp 4, 8024AE Zwolle
Stichting Bonami SpelComputers
plaats:
Zwolle
website:
https://www.computermuseum.nl

Andere persberichten van deze organisatie

PlayStation 5 Experience Zone in het Bonami SpelComputer Museum

Het Bonami SpelComputer Museum in Zwolle is verheugd te kunnen melden dat de PlayStation 5 Game Zone vanaf heden open is voor publiek. Bezoekers van het interactieve museum kunnen in de speciaal daarvoor ingerichte PlayStation 5 Experience Zone kennismaken met Sony’s nieuwste spelcomputer.

De PlayStation 5 Experience Zone bevindt zich in de hoofdhal van het game museum. Aansluitend is de inpandige retro arcadehal gesitueerd, die tevens is uitgebreid met verschillende klassieke flipperkasten en arcadekasten.

Het Bonami SpelComputer Museum is Nederlands grootste museum op het gebied van computers, spelcomputers en games. In de ruim 3.250 m2 grote expositieruimte kunnen bezoekers niet alleen de nostalgie proeven van vroeger, ook alle hedendaagse spelcomputers zijn aanwezig. Een groot deel van de collectie staat bespeelbaar opgesteld. Na het betalen van een entreekaartje zijn alle spelapparaten kosteloos te gebruiken.

Het game museum is een leuke ontmoetingsplaats voor jong en oud. Wie kan dat beter bevestigen dan de uit Zwolle afkomstige rapper Sticks. Onlangs bracht Sticks (echte naam Junte Uiterwijk) een bezoek aan het SpelComputer Museum om het diverse aanbod met eigen ogen te bekijken. Sticks wist nationaal veel bekendheid te vergaren met de rapformatie Opgezwolle, het hiphopplatform Fakkelteitgroep en de later opgerichte rapgroep Great Minds. Tijdens het museumbezoek van Sticks werd bijgesloten video opgenomen.

Breng een bezoek aan het Bonami SpelComputer Museum

Na een periode van een half jaar heeft de Rijksoverheid besloten dat het weer veilig is om uitstapjes te maken. Vanaf heden is het Bonami SpelComputer Museum weer dagelijks open voor publiek. Om een bezoek te brengen aan het museum is het momenteel noodzakelijk om een online reservering te plaatsen.

Dankzij de ruimte opstelling kan het museum aan alle COVID-19 richtlijnen voldoen. Door het hele gebouw staan op strategische plekken antibacteriële sprays opgesteld, om tussentijds de handen te desinfecteren.

Het Bonami SpelComputer Museum in Zwolle is geopend van dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00. Op vrijdag en zaterdag kunt u ook terecht in de avonduren, van 18:00 tot 22:00. Het museum is gevestigd aan de Ossenkamp 4, te Zwolle. Bezoekers kunnen gratis parkeren op de ruime parkeerplaats dat zich rondom het gebouw bevindt.

Door een bezoek te brengen aan het game museum kunt u niet alleen genieten van een gezellig dagje uit, u draagt ook bij aan de instandhouding van het culturele erfgoed. Wij heten u dan ook graag van harte welkom.

Online reserveren: https://tickets.computermuseum.nl/nl/tickets

4 maanden geleden

LetsGoDigital toont Samsung Galaxy Note 21 Ultra

In de tweede helft van 2021 wordt de opvolger van de Galaxy Note 20 (Ultra) verwacht. Deze high-end smartphone serie staat bekend om de meegeleverde styluspen, genaamd de S Pen.

Op 14 januari 2021 zal Samsung een virtueel evenement organiseren om de nieuwe Samsung Galaxy S21 smartphone line-up officieel aan te kondigen. Nagenoeg alle details omtrent de drietal nieuwe S-serie modellen zijn inmiddels al bekend op internet. Zodoende werpt online magazine LetsGoDigital alvast een blik in de toekomst, want in de tweede helft van 2021 wordt de opvolger van de Galaxy Note 20 en Note 20 Ultra verwacht.

LetsGoDigital heeft op haar website digitaal vormgegeven beelden gepubliceerd, die het mogelijke design van de Galaxy Note 21 Ultra illustreren. De lifestyle afbeeldingen zijn gemaakt door in-house designer Giuseppe Spinelli. De publicatie op het nieuwsplatform gaat ook dieper in op de technische specificaties van het nieuwe product en de geschiedenis van de Note serie.

De Galaxy Note smartphonereeks bestaat in 2021 exact 10 jaar. Vanaf de allereerste Note worden de toestellen geleverd met een S Pen. Deze styluspen is door de jaren heen sterk verfijnd, waardoor het een uiterst veelzijdig en onmisbaar hulpmiddel is geworden voor de Note-gebruiker.

Meer weten over de high-end smartphone van Samsung? Bezoek de website van LetsGoDigital voor de volledige publicatie over de Samsung Galaxy Note 21 Ultra 5G.

Publicatie:  https://nl.letsgodigital.org/smartphones/samsung-galaxy-note-21-ultra/ 

9 maanden geleden

Samsung opvouwbare smartphone met uitschuifbaar toetsenbord

Samsung krijgt design patent toegewezen voor een opvouwbare smartphone met een dubbele vouwlijn én een geïntegreerd uitschuifbaar toetsenbord.

Samsung Nederland heeft inmiddels verschillende opvouwbare smartphones uitgebracht, zo werden dit jaar zowel de Galaxy Z Flip als de Galaxy Z Fold 2 gelanceerd. Eerstgenoemde model is een compacte klaptelefoon met een horizontale vouwlijn. Laatstgenoemde heeft een verticale vouwlijn en vouwt uit tot een volwaardige tablet. Op de achtergrond lijkt Samsung zich alweer bezig te houden met geheel nieuwe vouwbare modellen.

Online Magazine LetsGoDigital rapporteert op haar website dat Samsung een design patent toegewezen heeft gekregen voor een opvouwbare smartphone dat tweemaal gevouwen kan worden. Hierdoor is het toestel in gesloten stand bijzonder slank, terwijl gebruikers in uitgevouwen stand over een extra groot displayoppervlak beschikken. Om de productiviteit en het gebruikersgemak verder te verhogen wil Samsung dit model ook voorzien van een uitschuifbaar toetsenbord.

Om het gepatenteerde design van Samsung beter te visualiseren heeft LetsGoDigital in samenwerking met industrieeldesigner Sarang Sheth een reeks 3D product renders gemaakt. Sarang is hoofdredacteur bij Yanko Design, een gerespecteerd online magazine over moderne, industriële designs. Op de digitaal vormgegeven productbeelden is uitstekend te zien hoe veelzijdig deze vouwtelefoon is.

Meer weten over deze bijzonder vormgegeven Samsung smartphone? Bezoek de website van LetsGoDigital voor de volledige publicatie over deze geavanceerde Samsung Galaxy Z-Fold achtige smartphone.

Publicatie: https://nl.letsgodigital.org/opvouwbare-telefoons/samsung-galaxy-z-fold3-5g/

12 maanden geleden

Sony PS5 Spider-Man Miles Morales Limited Edition console (fan-made)

Gamers kijken reikhalzend uit naar de lancering van de PlayStation 5. Op 19 november 2020 brengt Sony de standaard PS5 (met diskdrive) en de PS5 Digital Edition uit in Europa. De vernieuwde game console krijgt een wit/zwarte behuizing. Dit weerhoudt PlayStation fans er echter niet van om vast weg te dromen over toekomstige Limited Edition designs - zoals Sony destijds ook verschillende Special Editions van de PS4 Pro heeft uitgebracht.

De Italiaanse 3D grafisch designer Giuseppe Spinelli, aka Snoreyn, maakte eerder dit jaar furore met een fan-made video trailer van de PlayStation 5. Ditmaal heeft Giuseppe in samenwerking met LetsGoDigital een PS5 Limited Edition console ontworpen geheel in teken van de nieuwe game Spider-Man Miles Morales - die als lanceertitel voor de PS5 verschijnt.

De zwarte spelcomputer heeft hetzelfde kenmerkende design als de standaard PS5 en is aan beide kanten prachtig gedecoreerd met een 3D vormgegeven Spider -het Miles Morales logo- die in een dieprode kleurstelling wordt weergegeven. Het spinnenweb strekt zich uit over de gehele console en biedt dankzij het glanzende materiaal een perfect contrast met de matzwarte behuizing van de console.

Meer weten over deze PS5 Limited Edition? Lees de volledige publicatie en bekijk de indrukwekkende video animatie van de Sony PlayStation 5 Spider-Man Limited Edition console op LetsGoDigital.

https://nl.letsgodigital.org/spelcomputers-games/sony-playstation-5-ps5-spiderman/

Ben je benieuwd naar de spelervaring met de PlayStation 5? Het Bonami SpelComputer Museum in Zwolle heeft reeds een PlayStation 5 Experience Zone ingericht. Zodra de spelcomputer beschikbaar komt kunnen bezoekers van het museum kennismaken met de PS5 door zelf op de console te spelen.

https://computermuseum.nl/evenementen/evenement/sony-playstation-5-game-console/

LET OP: Het gaat hier om een fan-made design. Deze Limited Edition console is niet bevestigd door Sony en zal ook niet te koop worden aangeboden. De videoanimatie is gemaakt met Maxon Cinema 4D software.

1 jaar geleden

'Fervente Verzamelaars' tentoonstelling bij het CODA Cultuurhuis te Apeldoorn

Eigenaar Bonami SpelComputer museum stelt privécollectie beschikbaar voor Apeldoornse tentoonstelling.

Momenteel is er bij het CODA Cultuurhuis in Apeldoorn een bijzondere tentoonstelling gaande, genaamd 'Fervente Verzamelaars'. Bezoekers kunnen kennismaken met een uitgebreide collectie, bestaande uit meer dan 15 privéverzamelingen van de meest opvallende tot de meest zeldzame verzamelobjecten; zoals Treinen, Barbies en Lego, maar ook Furbies, Star Wars, Dinky Toys en Meccano.

Bij één verzamelaar is de verzameling zelfs uitgegroeid tot een waar museum: John Groenewold is eigenaar van Europa's grootste computer- en spelcomputermuseum - het Bonami SpelComputer Museum in Zwolle. Ook John heeft een deel van zijn privécollectie beschikbaar gesteld voor de ´Fervente Verzamelaars´ expositie.

In Nederland wordt er ontzettend veel verzameld, vaak gaat dit gepaard met een enorme passie of fascinatie voor een bepaald object of onderwerp. Achter deze verzamelingen schuilen dan ook veelal bijzondere en onroerende persoonlijke verhalen. Dit heeft CODA Apeldoorn ertoe bewogen om hier een tentoonstelling aan te wijden. De 'Fervente Verzamelaars' tentoonstelling is vanaf heden te bewonderen en zal nog tot en met 28 februari 2021 doorgang vinden.

John Groenewold is samen met zijn vrouw Naomi eigenaar van het Bonami SpelComputer Museum in Zwolle. Ook zij hebben een deel van hun spelcomputer verzameling beschikbaar gesteld voor de CODA tentoonstelling. De expositie verschaft ook inzicht in het persoonlijke verhaal achter de verzameling.

John Groenwold zegt over zijn verzameling: "Het spelcomputermuseum was er niet zomaar. Dat begon met verzamelen. Heel veel verzamelen. We huurden destijds een kamer in een oud hotel en bij het vertrek van huisgenoten namen wij hun kamer over,  totdat we de volledige bovenverdieping hadden om al onze spullen op te slaan. Om de verzameling bij elkaar te kunnen houden besloten we een museum op te richten. Eerst in het oude gemeentehuis van Epe en in 2015 zijn we tijdelijk verhuisd naar het voormalig postsorteercentrum in Zwolle. Een verhuizing van 600 naar 3000 vierkante meter - en dat hadden we echt nodig. Inmiddels zijn we gevestigd aan de Ossenkamp 4 te Zwolle, waar we de beschikking hebben over een ruim 3.500 vierkante meter expositieruimte."

In de tentoonstelling wordt ook een deel gewijd aan de uitgebreide collectie ADO speelgoed, dat CODA in 2009 heeft aangekocht. Dit houten speelgoed is onlosmakelijk verbonden met een stuk lokale geschiedenis uit de eerste helft van de 20ste eeuw.

Meer weten over de 'Fervente Verzamelaars' tentoonstelling? Bezoek de website van CODA Apeldoorn om meer over de tentoonstelling te lezen of om een toegangskaartje te bestellen. Een entree kaartje voor het museum kost €10, waarna de expositie gratis te bewonderen is. Museumkaarthouders, CODA- en ICOM-leden en kinderen tot en met 15 jaar krijgen gratis toegang. CJP pashouders ontvangen 50% korting op de entreeprijs.

Bezoekers kunnen van 20 september 2020 tot en met 28 februari 2021 een kijkje komen nemen in het centrum van Apeldoorn.

Website CODA: https://www.coda-apeldoorn.nl/nl/agenda/fervente-verzamelaars

Website Bonami SpelComputer Museum: https://computermuseum.nl

1 jaar geleden

Bonami organiseert Games & Computer expositie in Grote Kerk te Zwolle

De zomervakantie staat voor de deur, tijd om eropuit te gaan! Het Bonami SpelComputer Museum organiseert momenteel een gratis te bezoeken expositie in de Grote Kerk van Zwolle genaamd ‘History of Games and Computing’. Bezoekers kunnen tot en met dinsdag 18 augustus 2020 een kijkje komen nemen en proeven van de nostalgie van vroeger. Er staan 16 vitrines opgesteld waarin een variëteit aan bekende computerapparaten en spelmachines tentoongesteld wordt.

Tentoonstelling ‘History of Games and Computing’

De expositie in de Grote Kerk, ook wel Sint-Michaëlskerk genoemd, wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Zwolle en geeft inwoners uit Zwolle en omgeving de mogelijkheid om kennis te maken met het culturele erfgoed van vroeger. Denk aan noemenswaardige spelmachines van Atari, de vooruitstrevende Philips P2000 homecomputer uit 1981 en het vergeten Philips CD-i multimediasysteem. Ook de befaamde NES (Nintendo Entertainment System) en de originele Sony PlayStation ontbreken niet in de collectie.

Bezoekers kunnen van dinsdag tot en met zaterdag terecht, van 11:00 tot 17:00. De toegang is kosteloos en vooraf reserveren is niet nodig. De vitrines zijn ruim uit elkaar geplaatst, waardoor de 1,5 meter afstandsregel geen enkel obstakel vormt. Ook voor mindervaliden is de tentoonstelling toegankelijk. De Grote Kerk is gesitueerd aan de Grote Markt 18 te Zwolle.

Bonami SpelComputer Museum in Zwolle

Op nog geen 5 kilometer afstand van de Grote Kerk is het Bonami SpelComputer Museum gevestigd. Aan de Ossenkamp 4 te Zwolle kunnen bezoekers genieten van een nog veel uitgebreidere collectie. Onlangs werd de expositieruimte nog significant uitgebreid, het ruim 3.250 m2 grootte museum toont de gehele geschiedenis van de spelcomputer en (home)computer.

Het interactieve museum biedt niet alleen de mogelijkheid om alle oude apparaten te aanschouwen, een groot deel van de collectie staat bespeelbaar opgesteld waardoor bezoekers de mogelijkheid hebben om zelf met de apparaten te spelen. Ook is er een ruime arcadehal aanwezig, met meer dan 60 retro arcadekasten die vrij speelbaar staan afgesteld voor publiek.

Door de unieke combinatie van educatie en spel is het SpelComputer Museum een fantastisch uitje voor het hele gezin. Voor een museumbezoek is het vanwege corona helaas noodzakelijk om vooraf een reservering te plaatsen, dit is mogelijk via de website van het Bonami SpelComputer Museum.

Wij heten iedereen graag van harte welkom in de Grote Kerk en/of in het museum zelf.

Website Bonami SpelComputer Museum: https://computermuseum.nl

Reservering plaatsen voor het museum: https://computermuseum.nl/museum-informatie/entree-prijzen/

Website Academiehuis de Grote Kerk in Zwolle: https://www.academiehuis.nl/

1 jaar geleden

Geplaatst in

Media industrie