Philips in2iT tentoonstelling bij het Bonami SpelComputer Museum

20-09-2021 08:00 | 1 jaar geleden

Dit is een origineel bericht van
Stichting Bonami SpelComputers

Vanaf heden is bij het Bonami SpelComputer Museum in Zwolle een Philips in2iT Kidcom tentoonstelling te bewonderen. De Philips in2iT is een handheld computer die halverwege de jaren ’90 werd ontwikkeld en gefabriceerd door het Nederlandse Philips. De tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Hans Streng en Mariel van Tatenhove, twee oud-medewerkers van het Philips Kidcom project, en verzamelaar René Lips.

De expositie bij het Bonami SpelComputer Museum omvat een omvangrijke collectie Philips in2iT en aanverwante artikelen, waaronder tal van accessoires zoals de bijbehorende system case en card case en verschillende type tasjes om de PDA in op te kunnen bergen. Ook al het promotiemateriaal uit die tijd is bewaard gebleven en opgenomen in de tentoonstelling.

Het is een unieke expositie, mede doordat de Philips in2iT Kidcom slechts een zeer korte periode in productie is geweest. Er zijn naar schatting slechts 1.000 exemplaren van gemaakt.

Wat is de Philips in2iT?

Hoewel de meeste spelletjesapparaten destijds gericht waren op jongens, koos Philips ervoor om een PDA te ontwikkelen speciaal voor meisjes, tussen de 8 en 12 jaar. De heer Hans Streng, mede-initiatiefnemer van de tentoonstelling, gaf leiding aan het Philips Kidcom project dat zich in de jaren ’90 voltrok.

De in2iT is een kleurrijke PDA met touchscreen. Uniek was de mogelijkheid om het handzame apparaat met een styluspen te kunnen bedienen. Standaard werden er diverse toepassingen voorgeïnstalleerd, waaronder een wekker, dagboek, fotoalbum en zelfs een waarzegster. Middels chipkaarten konden de mogelijkheden verder worden uitgebreid. Ook beschikte de in2iT over infrarood-technologie, om te kunnen communiceren met andere in2iT appraten in de buurt.

De chip die werd gebruikt voor de Philips in2iT werd kort na de productlancering uit productie genomen, waardoor de verkoop van Philips’ PDA al snel tot een einde kwam. Gelukkig zijn veel items uit die tijd nog bewaard gebleven. Bezoekers van het Bonami SpelComputer Museum kunnen de Philips in2iT Kidcom tentoonstelling vanaf heden komen bekijken.

Bonami SpelComputer Museum in Zwolle

Het Bonami SpelComputer Museum is Nederlands grootste museum op het gebied van computers en spelcomputers. Via een interactieve tijdlijn wordt de gehele geschiedenis van de (spel-)computer uitgedragen, van de jaren ’60 tot nu. Het 3.250 m2 museum beschikt ook over een ruime arcadehal met meer dan 60 retro-arcadekasten. Alle spelapparaten staan afgesteld op vrij spelen.

Het Bonami SpelComputer Museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00. Op vrijdag en zaterdag kunt u ook terecht in de avonduren, van 18:00 tot 22:00. Een entreekaartje kost €15 per persoon. Het museum is gevestigd aan de Ossenkamp 4, te Zwolle. Bezoekers kunnen gratis parkeren op de ruime parkeerplaats dat zich rondom het gebouw bevindt.

Kom ook de nostalgie van vroeger proeven. Door een bezoek te brengen aan het museum kunt u genieten van een gezellig dagje uit en draagt u tevens bij aan de instandhouding van het culturele erfgoed. Wij heten u graag van harte welkom!

Bonami SpelComputer Museum : computermuseum.nl

Online reserveren: tickets.computermuseum.nl

Pers en andere geïnteresseerden die opnames willen maken tijdens de tentoonstelling en/of in het museum kunnen telefonisch of per mail contact opnemen. Bonami Spelcomputer Museum - Ossenkamp 4, 8024AE Zwolle
Stichting Bonami SpelComputers
plaats:
Zwolle
website:
https://www.computermuseum.nl

Andere persberichten van deze organisatie

PS5 DualSense Spider-man controller bij Bonami SpelComputer Museum

Het Bonami SpelComputer Museum in Zwolle is verheugd te kunnen melden dat bezoekers binnenkort een unieke handgemaakte PlayStation 5 DualSense Spider-man controller kunnen komen bewonderen. De game pad is ontworpen door de Italiaan Giuseppe Spinelli (Snoreyn) en geverfd door airbrush artiest Enrico Bertagnoli (Berta). Het project is tot stand gekomen dankzij de Nederlandse tech-website LetsGoDigital. Het SpelComputer Museum is de enige locatie in Nederland waar je deze bijzondere controller kunt komen bekijken.

PS5 DualSense controller

Custom-made DualSense Spider-man controller

LetsGoDigital en Snoreyn waren eerder dit jaar ook betrokken bij het vormgeven van de PlayStation 5 Experience Zone in het museum. De Sony PS5 console staat alweer verschillende maanden bespeelbaar opgesteld voor het publiek. Vanaf de Kerstvakantie 2021 kunnen bezoekers ook kennismaken met de custom-made DualSense Spider-man controller, die in een speciaal daarvoor ontworpen displayframe tentoongesteld zal worden.

De gamepad is rijkelijk versierd met een glanzend spinnenweb. De donker chroomrode kleurstelling reflecteert prachtig in het licht. Op de touchpad van de zwarte game controller is het kenmerkende slogan ‘Be Yourself’ te lezen. Verder zijn er diverse rode elementen aangebracht op en rondom de knoppen, deze geven de DualSense controller een volledig eigen identiteit mee.

Berta heeft zelfs kans gezien om de lichtbalk rood te verven, waardoor deze daadwerkelijk andere kleurcombinaties toont wanneer ingeschakeld. Ook tijdens het opladen is deze rode gloed zichtbaar. Het is de enige DualSense controller ter wereld met een gemodificeerde lichtbalk.

Sony PlayStation 5 DualSense controller

Bonami SpelComputer Museum in Zwolle

Het Bonami SpelComputer Museum is Nederlands grootste museum op het gebied van computers en spelcomputers. Via een interactieve tijdlijn wordt de gehele geschiedenis van de (spel-)computer uitgedragen, van de jaren ’60 tot nu. Het 3.250 m2 museum beschikt ook over een ruime arcadehal met meer dan 60 retro-arcadekasten en flipperkasten. Alle spelapparaten staan afgesteld op vrij spelen.

Het Bonami SpelComputer Museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00. Op vrijdag en zaterdag kunt u ook terecht in de avonduren, van 18:00 tot 22:00. Eerste kerstdag is het museum gesloten, op tweede kerstdag zijn de deuren geopend. Een entreekaartje kost €15 per persoon. Het museum is gevestigd aan de Ossenkamp 4, te Zwolle. Bezoekers kunnen gratis parkeren op de ruime parkeerplaats dat zich rondom het gebouw bevindt.

Kom ook de nostalgie van vroeger proeven. Door een bezoek te brengen aan het museum kunt u genieten van een gezellig dagje uit en draagt u tevens bij aan de instandhouding van het culturele erfgoed. Wij heten u graag van harte welkom!

Meer informatie is te vinden op LetsGoDigital: https://nl.letsgodigital.org/spelcomputers-games/sony-ps5-dualsense-controller/

Bonami SpelComputer Museum: computermuseum.nl

Online reserveren: tickets.computermuseum.nl

10 maanden geleden

Samsung Galaxy S22 Ultra design onthuld

Technologie website LetsGoDigital onthult vernieuwd design van begin 2022 verwachte Samsung Galaxy S22 Ultra in een serie fotorealistische renders.

Nadat Samsung begin dit jaar de high-end Galaxy S21 serie heeft geïntroduceerd, kijken veel fans alweer uit naar de nieuwe S-serie smartphones die begin 2022 verwacht worden. Opnieuw lijken er drie modellen in ontwikkeling te zijn. Naast een basismodel, in de vorm van een Galaxy S22, werkt Samsung aan een Galaxy S22 Plus en een Galaxy S22 Ultra. De Nederlandse technologie website LetsGoDigital wist vorige week het vernieuwde design van de S22 Ultra te onthullen en heeft 3D product renders laten maken om het ontwerp te visualiseren.

De Samsung Galaxy S22 Ultra bevat naar alle waarschijnlijkheid veel designelementen die kenmerkend zijn voor de befaamde Galaxy Note modellenreeks. Net als de Note-modellen zal de S22 Ultra worden voorzien van een stylus compartiment, om de S Pen in op te kunnen bergen. Om voldoende plaats te maken voor het S Pen compartiment worden de hoeken van de telefoon minder rond vormgegeven dan voorheen. Hierdoor krijgt de telefoon een zakelijke, chique uitstraling.

Het camerasysteem aan de achterzijde wordt tevens herzien. Nieuwsplatform LetsGoDigital wist informatie te vergaren over het cameradesign van de Galaxy S22 Ultra via een Zuid-Koreaans oud Samsung-medewerker. Uit deze informatie is gebleken dat Samsung het volgende vlaggenschip binnen de S-serie wil uitrusten met een stijlvol ‘waterdruppel camerasysteem’. Het getoonde design is inmiddels door verschillende toonaangevende leakers bevestigd als ‘100% correct’.

Verwacht wordt dat Samsung de nieuwe Galaxy S-serie smartphones rond februari 2022 officieel zal introduceren. LetsGoDigital blijft het nieuws omtrent toekomstige smartphones op de voet volgen en zal hier uitgebreid verslag van blijven doen.

Bekijk hier de volledige publicatie over de Samsung Galaxy S22 Ultra: https://nl.letsgodigital.org/smartphones/samsung-galaxy-unpacked-2022/

Volg de discussie op Twitter: https://twitter.com/letsgodigitalNL/status/1452500331020099585

11 maanden geleden

PlayStation 5 Experience Zone in het Bonami SpelComputer Museum

Het Bonami SpelComputer Museum in Zwolle is verheugd te kunnen melden dat de PlayStation 5 Game Zone vanaf heden open is voor publiek. Bezoekers van het interactieve museum kunnen in de speciaal daarvoor ingerichte PlayStation 5 Experience Zone kennismaken met Sony’s nieuwste spelcomputer.

De PlayStation 5 Experience Zone bevindt zich in de hoofdhal van het game museum. Aansluitend is de inpandige retro arcadehal gesitueerd, die tevens is uitgebreid met verschillende klassieke flipperkasten en arcadekasten.

Het Bonami SpelComputer Museum is Nederlands grootste museum op het gebied van computers, spelcomputers en games. In de ruim 3.250 m2 grote expositieruimte kunnen bezoekers niet alleen de nostalgie proeven van vroeger, ook alle hedendaagse spelcomputers zijn aanwezig. Een groot deel van de collectie staat bespeelbaar opgesteld. Na het betalen van een entreekaartje zijn alle spelapparaten kosteloos te gebruiken.

Het game museum is een leuke ontmoetingsplaats voor jong en oud. Wie kan dat beter bevestigen dan de uit Zwolle afkomstige rapper Sticks. Onlangs bracht Sticks (echte naam Junte Uiterwijk) een bezoek aan het SpelComputer Museum om het diverse aanbod met eigen ogen te bekijken. Sticks wist nationaal veel bekendheid te vergaren met de rapformatie Opgezwolle, het hiphopplatform Fakkelteitgroep en de later opgerichte rapgroep Great Minds. Tijdens het museumbezoek van Sticks werd bijgesloten video opgenomen.

Breng een bezoek aan het Bonami SpelComputer Museum

Na een periode van een half jaar heeft de Rijksoverheid besloten dat het weer veilig is om uitstapjes te maken. Vanaf heden is het Bonami SpelComputer Museum weer dagelijks open voor publiek. Om een bezoek te brengen aan het museum is het momenteel noodzakelijk om een online reservering te plaatsen.

Dankzij de ruimte opstelling kan het museum aan alle COVID-19 richtlijnen voldoen. Door het hele gebouw staan op strategische plekken antibacteriële sprays opgesteld, om tussentijds de handen te desinfecteren.

Het Bonami SpelComputer Museum in Zwolle is geopend van dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00. Op vrijdag en zaterdag kunt u ook terecht in de avonduren, van 18:00 tot 22:00. Het museum is gevestigd aan de Ossenkamp 4, te Zwolle. Bezoekers kunnen gratis parkeren op de ruime parkeerplaats dat zich rondom het gebouw bevindt.

Door een bezoek te brengen aan het game museum kunt u niet alleen genieten van een gezellig dagje uit, u draagt ook bij aan de instandhouding van het culturele erfgoed. Wij heten u dan ook graag van harte welkom.

Online reserveren: https://tickets.computermuseum.nl/nl/tickets

1 jaar geleden

LetsGoDigital toont Samsung Galaxy Note 21 Ultra

In de tweede helft van 2021 wordt de opvolger van de Galaxy Note 20 (Ultra) verwacht. Deze high-end smartphone serie staat bekend om de meegeleverde styluspen, genaamd de S Pen.

Op 14 januari 2021 zal Samsung een virtueel evenement organiseren om de nieuwe Samsung Galaxy S21 smartphone line-up officieel aan te kondigen. Nagenoeg alle details omtrent de drietal nieuwe S-serie modellen zijn inmiddels al bekend op internet. Zodoende werpt online magazine LetsGoDigital alvast een blik in de toekomst, want in de tweede helft van 2021 wordt de opvolger van de Galaxy Note 20 en Note 20 Ultra verwacht.

LetsGoDigital heeft op haar website digitaal vormgegeven beelden gepubliceerd, die het mogelijke design van de Galaxy Note 21 Ultra illustreren. De lifestyle afbeeldingen zijn gemaakt door in-house designer Giuseppe Spinelli. De publicatie op het nieuwsplatform gaat ook dieper in op de technische specificaties van het nieuwe product en de geschiedenis van de Note serie.

De Galaxy Note smartphonereeks bestaat in 2021 exact 10 jaar. Vanaf de allereerste Note worden de toestellen geleverd met een S Pen. Deze styluspen is door de jaren heen sterk verfijnd, waardoor het een uiterst veelzijdig en onmisbaar hulpmiddel is geworden voor de Note-gebruiker.

Meer weten over de high-end smartphone van Samsung? Bezoek de website van LetsGoDigital voor de volledige publicatie over de Samsung Galaxy Note 21 Ultra 5G.

Publicatie:  https://nl.letsgodigital.org/smartphones/samsung-galaxy-note-21-ultra/ 

2 jaar geleden

Samsung opvouwbare smartphone met uitschuifbaar toetsenbord

Samsung krijgt design patent toegewezen voor een opvouwbare smartphone met een dubbele vouwlijn én een geïntegreerd uitschuifbaar toetsenbord.

Samsung Nederland heeft inmiddels verschillende opvouwbare smartphones uitgebracht, zo werden dit jaar zowel de Galaxy Z Flip als de Galaxy Z Fold 2 gelanceerd. Eerstgenoemde model is een compacte klaptelefoon met een horizontale vouwlijn. Laatstgenoemde heeft een verticale vouwlijn en vouwt uit tot een volwaardige tablet. Op de achtergrond lijkt Samsung zich alweer bezig te houden met geheel nieuwe vouwbare modellen.

Online Magazine LetsGoDigital rapporteert op haar website dat Samsung een design patent toegewezen heeft gekregen voor een opvouwbare smartphone dat tweemaal gevouwen kan worden. Hierdoor is het toestel in gesloten stand bijzonder slank, terwijl gebruikers in uitgevouwen stand over een extra groot displayoppervlak beschikken. Om de productiviteit en het gebruikersgemak verder te verhogen wil Samsung dit model ook voorzien van een uitschuifbaar toetsenbord.

Om het gepatenteerde design van Samsung beter te visualiseren heeft LetsGoDigital in samenwerking met industrieeldesigner Sarang Sheth een reeks 3D product renders gemaakt. Sarang is hoofdredacteur bij Yanko Design, een gerespecteerd online magazine over moderne, industriële designs. Op de digitaal vormgegeven productbeelden is uitstekend te zien hoe veelzijdig deze vouwtelefoon is.

Meer weten over deze bijzonder vormgegeven Samsung smartphone? Bezoek de website van LetsGoDigital voor de volledige publicatie over deze geavanceerde Samsung Galaxy Z-Fold achtige smartphone.

Publicatie: https://nl.letsgodigital.org/opvouwbare-telefoons/samsung-galaxy-z-fold3-5g/

2 jaar geleden

Sony PS5 Spider-Man Miles Morales Limited Edition console (fan-made)

Gamers kijken reikhalzend uit naar de lancering van de PlayStation 5. Op 19 november 2020 brengt Sony de standaard PS5 (met diskdrive) en de PS5 Digital Edition uit in Europa. De vernieuwde game console krijgt een wit/zwarte behuizing. Dit weerhoudt PlayStation fans er echter niet van om vast weg te dromen over toekomstige Limited Edition designs - zoals Sony destijds ook verschillende Special Editions van de PS4 Pro heeft uitgebracht.

De Italiaanse 3D grafisch designer Giuseppe Spinelli, aka Snoreyn, maakte eerder dit jaar furore met een fan-made video trailer van de PlayStation 5. Ditmaal heeft Giuseppe in samenwerking met LetsGoDigital een PS5 Limited Edition console ontworpen geheel in teken van de nieuwe game Spider-Man Miles Morales - die als lanceertitel voor de PS5 verschijnt.

De zwarte spelcomputer heeft hetzelfde kenmerkende design als de standaard PS5 en is aan beide kanten prachtig gedecoreerd met een 3D vormgegeven Spider -het Miles Morales logo- die in een dieprode kleurstelling wordt weergegeven. Het spinnenweb strekt zich uit over de gehele console en biedt dankzij het glanzende materiaal een perfect contrast met de matzwarte behuizing van de console.

Meer weten over deze PS5 Limited Edition? Lees de volledige publicatie en bekijk de indrukwekkende video animatie van de Sony PlayStation 5 Spider-Man Limited Edition console op LetsGoDigital.

https://nl.letsgodigital.org/spelcomputers-games/sony-playstation-5-ps5-spiderman/

Ben je benieuwd naar de spelervaring met de PlayStation 5? Het Bonami SpelComputer Museum in Zwolle heeft reeds een PlayStation 5 Experience Zone ingericht. Zodra de spelcomputer beschikbaar komt kunnen bezoekers van het museum kennismaken met de PS5 door zelf op de console te spelen.

https://computermuseum.nl/evenementen/evenement/sony-playstation-5-game-console/

LET OP: Het gaat hier om een fan-made design. Deze Limited Edition console is niet bevestigd door Sony en zal ook niet te koop worden aangeboden. De videoanimatie is gemaakt met Maxon Cinema 4D software.

2 jaar geleden

Geplaatst in