Utrecht Community (UCo) opent met 150 pioniers in monumentale loods

4 jaar geleden Binnenland

Dit is een origineel bericht van
Utrecht Community

Op vrijdag 22 september opent burgemeester Jan van Zanen Utrecht Community (UCo). UCo is een duurzame werkgemeenschap van en voor pioniers die elkaar inspireren. UCo bestaat uit 1.800m2 werk-, workshop- en overlegruimte en is gevestigd in een industriële, monumentale treinloods. Het pand is geheel duurzaam gerenoveerd en voorbereid om energieneutraal te zijn.

Duurzame transformatie van industrieel erfgoed

De oude treinloods in het centrum van Utrecht is getransformeerd tot een inspirerende, duurzame werk- en workshopruimte. De ruimte is open, karakteristiek en bovenal licht doordat de originele sheddaken en ramen zijn hersteld. Deze ramen over het gehele dak zorgen voor een overvloed aan daglicht. Het pand is gasvrij, een warmtepomp zorgt via vloerverwarming voor de verwarming van de gehele hal. Vrijwel alle interieurdelen van het pand zijn circulair en gifvrij. Deze ingrijpende verbouwing is gerealiseerd in samenwerking met NS en de gemeente Utrecht als onderdeel van een binnenstedelijke gebiedsontwikkeling en transformatie van ca. 9 ha voormalig bedrijventerrein van NS in de Spoorzone aan de 2e Daalsedijk in een gemengd gebied voor wonen, creatieve bedrijvigheid en horeca. Dit gebied wordt de aankomende jaren omgetoverd tot een fijn woonmilieu en met behoud van het industrieel erfgoed.

UCo; een duurzame denktank

De veertien ondernemingen in de Community vormen samen een team dat hun kwaliteiten en kennis bundelt om als één organisatie uiteenlopende vraagstukken op het gebied van duurzaamheid op te pakken. Ieder bedrijf heeft haar eigen expertise en samen gaan ze de uitdaging aan. De pioniers komen terug met een advies, een oplossing of een afspraak om de vraag verder uit te diepen. Dit is het eerste grootschalige duurzaamheidscollectief dat op deze schaal vraagstukken kan oplossen.

Stichting voor en door de ondernemers

UCo heeft geen winstoogmerk. De focus ligt op het creëren van meerwaarde voor de maatschappij. Er wordt gewerkt aan synergie tussen ondernemers uit de community, externe partijen, de buurt en internationale initiatieven. Mede-oprichter Mirjam Schmull: ‘We willen letterlijk en figuurlijk ruimte bieden voor initiatieven om Nederland groener en gezonder te maken’. De drijvende kracht achter de oprichting van UCo is de social enterprise Except Integrated Sustainability.

Opening door pioniers

Na de feestelijke opening door burgemeester Jan van Zanen zal Paul Bessems een inspirerende presentatie houden over de kracht van community’s en de rol van een circulaire economie. Een visie waar UCo zich helemaal bij aansluit. De 14 ondernemingen, met bij elkaar 150 pioniers, stellen zich kort voor en daarna is er tijd voor live muziek, netwerken en een feestelijke borrel. Met deze opening is de eerste grootschalige duurzaamheids-community geboren die zich in gaat zetten voor een groener en gezonder Nederland.

Vrijdag 22 september wordt UCo officieel geopend. Journalisten en media zijn vanaf 15.00 uur welkom. Speciaal voor pers zullen we starten met een rondleiding door het pand. Tijdens deze rondleiding is er kort de tijd voor vragen. We beginnen het officiële programma vervolgens met burgemeester Jan van Zanen die op symbolische wijze het pand zal openen. Vervolgens houdt pionier Paul Bessems een inspirerende talk over de kracht van community’s en de rol van een circulaire economie. Na deze officiële opening maakt u kennis met de verschillende bedrijven en is er ruimte voor interviews. Journalisten en media kunnen zich aanmelden voor de opening bij Mirjam Schmull. Zij is mede-oprichter van UCo. Zij is te bereiken via mirjam@utrechtco.nl
Utrecht Community
plaats:
Utrecht
website:
https://www.utrechtco.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Loading Dock Sessions, nieuw fenomeen van Slagwerk Den Haag

Release van 10e online Loading Dock Session!

Slagwerk Den Haag (hierna: SDH) liet zich tijdens de lockdown inspireren door de semi-industriële laad- en losruimte van zijn eigen Haagse studio tot een nieuw - vooralsnog online - avontuur: Loading Dock Sessions. Juist in deze tijd waarin we de vibe van live muziek moeten missen, wil Slagwerk Den Haag een muzikale belevenis bieden. Met prikkelende, vernieuwende online-sessies voor iedereen.

De Loading Dock Sessions zijn een serie single-shot video’s waarin de slagwerkers in de rauwe eenvoud van hun Loading Dock terugkeren naar hun muzikale fundamenten en die van een nieuwe dimensie voorzien. Bestaand en nieuw repertoire wordt bewerkt; synthesizers vervangen vellen, elektronica vult driedimensionaal instrumentarium aan.

Het format is eenvoudig: een one-minute voorprogramma – de laad-en-los-deur opent – en het hoofdprogramma (gemiddeld 5 minuten) volgt.

10e release - dubbelrelease!

Op 10 juni a.s. zal SDH op zijn YouTube-kanaal twee nieuwe Loading Dock Session-video’s releasen; de 10e Loading Dock Session-video en, ter gelegenheid van de 10e release, tevens een 11e bonus-video.

De dubbel-release is qua inhoud exemplarisch voor de veelzijdigheid serie en zal bestaan uit een video (LDS #10) met in het hoofdprogramma een ingekorte versie van Kate Moore’s voor SDH gecomponeerde werk Porcelain.

En een tweede video (LDS #11) met SDH in het voorprogramma - met een korte versie van Peter Adriaansz’ compositie 7 Dances voor wasborden - en zeven dansers en muziek van het Haagse Hiphop Centrum in het hoofdprogramma.

Moore’s  Porcelain (première 2017) werd gecomponeerd voor keramiek en blokfluit (Susanna Borsch). Porcelain wordt uitgevoerd op een keramiek-installatie die door Moore speciaal voor deze compositie werd vervaardigd tijdens een residency in het Europees Keramisch Werkcentrum. In het  voor-programma van deze 10e Loading Dock Session een verkorte versie van Peter Garland’s Three strange angels met een hoofdrol voor een upright piano en grote trom die in de nauwe parkeerstrook voor ons Loading Dock klinken.

Ga voor de twee Loading Dock Sessions premières op 10 juni a.s. om 20.00uur naar: https://www.youtube.com/user/SlagwerkDenHaag

 

Loading Dock Session – facts & figures

 • Release eerste Loading Dock Session: do. 4 februari 2021
 • 10e video-release: do. 10 juni 2021, 20u
 • 1 miljoen Facebook & Instagram-gebruikers kwamen inmiddels online met de Loading Dock Sessions in aanraking
 • Aantal kijkminuten YouTube in mei: 3.407
 • Iedere 14 dagen wordt via YouTube Live een nieuwe video gereleased
 • Aantal betrokken componisten ‘20/’21-serie: 22
 • bijzondere gasten: dansers Haags Hip Hop Centrum, Nawras Altaky (ud) & Modar Salama (Arabisch slagwerk), cellisten Larissa Groeneveld en Jeroen den Herder, producer Guy Blanken, componist Anthony Fiumara e.a.
 • In seizoen ‘20/’21 worden in totaal 12 video’s gereleased
 • Op 24 juni wordt LDS #12, de laatste video van ‘20/’21 gereleased
 • In najaar ’22 start een nieuwe serie Loading Dock Sessions
 • In ‘21/’22 zullen tevens de eerste driedimensionale Loading Dock Sessions plaatsvinden
 • Steady camera-talent verantwoordelijk voor visualisering: Jasper de Gheluwe
 • Geluidstechniek: Tom Gelissen

Slagwerk Den Haag

Slagwerk Den Haag is een kameleon onder de geluidsproducenten. Het slagwerkcollectief is te beluisteren op zowel Lowlands als in het Amsterdam Concertgebouw en met theater/dansvoorstellingen op zowel Oerol als in de Koninklijke Schouwburg. Steeds (150 performances per jaar) nemen nieuwe composities en nieuw geluid een centrale rol in. De incorporatie van nieuw – digitaal en analoog – instrumentarium neemt dan ook een centrale rol in in het artistieke beleid van het collectief.

Dit komt o.a. tot uiting in meerjarige producties als Inviting the Producer (met ondermeer Jameszoo, Residentie Orkest en Jlin), Hacking with Rhythm, Immersive Landscapes (met ondermeer Joep van Lieshout en Yannis Kyriakides), en de dans/muziektheatervoorstellingen die binnen de structurele samenwerking van NITE (National Interdisciplinay Theatre Ensemble)) met Club Guy & Roni, Noord Nederlands Toneel en ASKO|Schönberg worden geproduceerd.

Ook Slagwerk Den Haag zag zijn maakcultuur door COVID-19 volledig veranderen. Het slagwerkcollectief focust op de kansen die de crises biedt. Het hybride online/offline-denken heeft, zo wordt voorzien, onze maakcultuur en de culturele sector in z’n geheel blijvend veranderd.

Informatie Slagwerk Den Haag: www.slagwerkdenhaag.nl

 

Overzicht Loading Dock Sessions #1 t/m # 8

Hieronder volgt een overzicht van de Loading Dock Session releases #1 tot en met #8.

Voor een korte inhoudelijke toelichting per Loading Dock Session zie de LDS-pagina op onze site: www.slagwerkdenhaag.nl/loading-dock-sessions

Loading Dock Sessions #1

Werk:   Tequila Song | Pepe Garcia, KRYSALIS | Slagmann (excerpt)

Met:     Guy Blanken/Talismann: gast-producer, Pepe Garcia: vocals & ukulele, slagwerkers: Fedor Teunisse & Frank Wienk

Video:  LSD #1 op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=brplBc3B1gU

Loading Dock Sessions #2

Werk:   Radio Music | John Cage, arr. & visuals by Darien Brito (excerpt), In a Landscape | John Cage, arr. Joey Marijs (excerpt)

Met:     slagwerkers: Lodewijk Bles, Pepe Garcia, Joey Marijs & Frank Wienk

Video:  LSD #2 op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=SoZ_xOBAPeg

Loading Dock Sessions #3

Werk:   Nocturne | Mátyás Wettl (excerpt),MA(N|CHINE) | Zeno van den Broek (excerpt)

Met:     audio-visual artist: Zeno van den Broek, slagwerkers: Lodewijk Bles, João Borralho, Pepe Garcia, Joey Marijs, Dimitris Pliatsikas, Frank Wienk

Video:  LSD #3 op YouTube https://www.youtube.com/watch?v=KB8D0j8HtoI

Loading Dock Sessions #4

Werk:   Mad Rush | Philip Glass (excerpt), Two Chord variations on a Yamaha Keyboard | Slagwerk Den Haag (excerpt)

Met:     gast: passerende auto, slagwerkers: Pepe Garcia, Joey Marijs, Niels Meliefste, Fedor Teunisse & Frank Wienk 

Video:  LSD #4 op YouTube https://www.youtube.com/watch?v=9xYjhg4wmn8

Loading Dock Sessions #5

Werk:   Having never written a note for Percussion | James Tenney (excerpt), Apple Blossom | Peter Garland (remix)

Met:     gast: rook machine, slagwerkers: Lodewijk Bles, Pepe Garcia, Joey Marijs Niels Meliefste & Frank Wienk & Lodewijk Bles

Video:  LSD #5 op YouTube https://www.youtube.com/watch?v=p9HYFUhBr5c

Loading Dock Sessions #6

Werk:   Batuccata | Hugo Morales (excerpt) & Cello Biennale Galop 2016 | Martijn Padding (excerpt)

Met:     cellisten: Larissa Groeneveld, Timora Rosler, Sebastiaan van Halsema & Jeroen den Herder | slagwerkers: Pepe Garcia, Joey Marijs, Niels Meliefste, Fedor Teunisse & Frank Wienk

Video:  LSD #6 op YouTube https://www.youtube.com/watch?v=kdO5i-Ouiy8

Loading Dock Sessions #7

Werk:   Poulson Sq. impro | Anthony Fiumara & Mathijs Leeuwis, Petals uit Vitreous Body | Anthony Fiumara (excerpt) 

Met:     componist/sound-designers: Anthony Fiumara, Mathijs Leeuwis, slagwerkers: Pepe Garcia, Joey Marijs, Niels Meliefste, Fedor Teunisse 

Video:  LSD #7 op YouTube https://www.youtube.com/watch?v=fvIg90mu4yQ

Loading Dock Sessions #8

Werk:   Malaktom fu’aadi | Nawras Altaky & Modar Salama LOVE CODEX | Frank Wienk (excerpt)

Met:     Nawras Altaky (zang, ud) & Modar Salama (slagwerk), Love Orchestra: Raphael Vanoli (guitaar), Thora Sveinsdottir (altviool), Jonathan Bonny (toetsen) & Niels Meliefste (Hand Sonic)

Video:  LSD #8 op YouTube https://www.youtube.com/watch?v=W8E7b4Giats

 

Loading Dock Sessions #9

Werk:   With excerpts by: Tom Johnson & Tristan Perich

Met:     Percussionists: Pepe Garcia, Joey Marijs, Vitaly Medvedev, Frank Wienk

Video:  LSD #9 op YouTube https://www.youtube.com/watch?v=o4SLp6E2WIE

https://www.youtube.com/watch?v=o4SLp6E2WIE

Loading Dock Sessions # 10 en #11 – release 10 juni – 20.00u, live op YouTube

 

2 weken geleden

Primeur: ‘Collega van het jaar’-verkiezing op Nationale Collegadag 27 mei

Op Nationale Collegadag krijgen gewaardeerde collega’s een podium

Op 27 mei, de laatste donderdag van mei, vieren we de jaarlijkse Nationale Collegadag. Dé dag waarop 9 miljoen collega’s in Nederland stilstaan bij wat zij voor elkaar betekenen. Zeker nu veel collega’s al meer dan een jaar op afstand van elkaar werken, is de waarde van de collega alleen maar groter geworden. Dit geldt zeker voor de collega’s die ‘gewoon’ hebben gewerkt op de werkvloer omdat zij cruciaal werk doen waar dat bij nodig is. Door een hoog ziekteverzuim is de werkdruk in Nederland alleen maar groter geworden. Een fijne collega maakt dan het verschil. Zo’n 260 werkdagen per jaar geven collega’s elkaar inspiratie, levenslessen, werkplezier, vaardigheden, persoonlijk groei en waardering. Samenwerking geeft een beter resultaat.

Voor het derde jaar op rij vieren we de Nationale Collegadag. Een gezamenlijk initiatief van Arbeidsbemiddelaar Olympia en creative agency Everybody Likes Penguins. Om het belang van deze dag extra kracht bij te zetten, wordt dit jaar voor het eerst de ‘Collega van het jaar’ gekozen.

‘Collega van het jaar’ uitgeroepen door Olympia

Olympia geeft werk betekenis. Zij werken aan werk dat ertoe doet. Zodat mensen bijdragen aan wat belangrijk is voor henzelf en hun omgeving. En zo betekenis geven via hun werk. Olympia heeft Nationale Collegadag omarmd omdat de arbeidsbemiddelaar een podium wil geven aan al die collega’s die het verschil maken via hun werk. Vanaf vandaag kan iedereen een collega nomineren voor ‘Collega van het jaar’- verkiezing via www.nationalecollegadag.nl. De winnaar wordt gekozen door een jury en bekendgemaakt op 27 mei.

Waardering voor collega's

Olympia roept heel werkend Nederland op die ene bijzondere collega die werk extra betekenis geeft te nomineren voor de verkiezing. Maar er zijn ook andere manieren om waardering uit te spreken. Door bijvoorbeeld een mooie foto van een collega te delen via social media. En zo waardering uit te spreken. Of het delen van een teamfoto om zo alle leuke collega's in het zonnetje te zetten.

1 maand geleden

Demissionair minister Slob moedigt eindexamenleerlingen aan met ExamenBoosters

Video’s gelanceerd met extra tips, weetjes en peptalks voor eindexamenleerlingen

Demissionair minister Slob wenst alle leerlingen die starten met hun centraal eindexamen succes. Dat doet hij in een video op lerenvoorhetexamen.nl. Ook geeft hij een extra tip voor het examen. Dit is een van de ExamenBoosters die nu op dit platform te bekijken is. Deze video’s met extra tips, handige weetjes en peptalks geven eindexamenleerlingen net het laatste duwtje in de rug om voorbereid aan hun examen te beginnen. 

Voor verschillende vakken en niveaus zijn ExamenBoosters gemaakt. Demissionair minister Slob geeft in zijn ExamenBooster een persoonlijke tip en moedigt leerlingen aan om kennis te nemen van de online hulpmiddelen op lerenvoorhetexamen.nl. Dit gratis platform is een van de concrete maatregelen van de demissionair minister om leerlingen dit examenjaar, waarin de voorbereidingen door corona in bijzondere omstandigheden zijn verlopen, extra te ondersteunen.  

Eén platform voor voorbereiding eindexamen

Op het platform lerenvoorhetexamen.nl staat materiaal dat examenleerlingen naast de lessen op school kunnen gebruiken om zich voor te bereiden op het eindexamen. Het platform bevat:

 • uitleg per eindexamenvak over wat leerlingen precies moeten weten.
 • verwijzing naar het Examenkompas van Cito waarmee leerlingen kunnen zien waar ze precies staan.
 • instructievideo’s met uitleg van examenstof.
 • video’s waarin bekende YouTube-docenten onderwerpen uitleggen en extra uitleg geven bij de moeilijkste opgaven van eerdere jaren.
 • oude examens om extra mee te oefenen.

Als laatste stap in de voorbereiding zijn daar nu de ExamenBoosters aan toegevoegd. Het platform is vooral bedoeld voor eindexamenleerlingen, maar ook leraren, bijlesdocenten, ouders en opvoeders kunnen het materiaal gebruiken om een leerling te helpen bij de voorbereiding op het examen.

Lerenvoorhetexamen.nl ontstaan uit samenwerking

Lerenvoorhetexamen.nl is gemaakt door Kennisnet in samenwerking met het LAKS, Cito, docenten van de Federatie van Onderwijsvakorganisaties (FvOv) en het platform Vakinhoudelijke Verenigingen Voortgezet Onderwijs (VVVO) en Wikiwijs. 

Andere maatregelen voor eindexamenleerlingen

Demissionair minister Slob heeft vanwege de impact van het coronavirus meer maatregelen genomen om eindexamenleerlingen dit eindexamenjaar te ondersteunen. Leerlingen kunnen gebruikmaken van een extra herkansing, een tweede tijdvak en de zogenaamde ‘duimregeling’, waarbij een onvoldoende mag worden weggestreept van de eindlijst. 

 

1 maand geleden

Gratis posters met richtlijnen voor een veilig kantoor

De komende weken gaan veel kantoren in Nederland weer gedeeltelijk open. Voor veilig werken is het belangrijk dat de richtlijnen van het RIVM worden toegepast op gebruik van bijvoorbeeld vergaderruimtes, toiletten, koffieautomaten, liften, gangen en recepties. Speciaal hiervoor zijn heldere instructieposters ontwikkeld door Studio Playground en reclamebureau Everybody Likes Penguins. Deze zijn gratis verkrijgbaar en door iedereen te gebruiken om medewerkers te informeren over de nieuwe werkwijze op verschillende locaties in het gebouw.

Tien meest voorkomende locaties

De anderhalvemetereconomie vraagt op kantoor om specifieke richtlijnen. Dingen die voorheen zo normaal waren, moeten nu met beleid gebeuren. Daarom zijn posters ontwikkeld voor tien veel voorkomende locaties in de kantooromgeving:

 1. Bij de ingang
 2. Aan je bureau
 3. Bij de printers
 4. Bij de koffieautomaat
 5. In de vergaderzalen
 6. In de keuken
 7. In de wandelgangen
 8. In de lift
 9. Bij de receptie
 10. In de rokersruimte

Al deze posters zijn gemakkelijk te downloaden via https://www.everybodylikespenguins.nl/coronaposters.pdf. Dan is het nog een kwestie van printen, ophangen en klaar.

Belang van herhaling

Mensen zijn gewoontedieren. Dat maakt het extra belangrijk om mensen te herinneren aan hun gedrag op kantoor. Ingeslepen gewoontes, denk maar aan koffie halen en printen, moeten nu even anders. De posters zijn een goede hulp om medewerkers te herinneren aan het juiste gedrag.

Initiatief van Studio Playground en reclamebureau Everybody Likes Penguins

Twee Utrechtse bureaus willen graag een bijdrage leveren om Nederland weer gezond aan het werk te krijgen. Hieruit is het idee ontstaan om de gecombineerde communicatiekennis en visuele overtuigingskracht in te zetten om deze posters te ontwikkelen. Dit biedt heel Nederland steun bij het eigen maken van nieuwe gewoontes op de werkvloer.

1 jaar geleden

Samenwerkselfies en digitale karaoke op Nationale #Collegadag

Donderdag 7 mei viert Nederland weer Nationale Collegadag, dé dag waarop Nederlanders hun collega’s bedanken voor hun inzet en gezelligheid. Dit jaar is alles anders. Sommige collega’s zien elkaar alleen nog via videocalls, anderen werken juist intensief samen in lange shifts. Hoe de situatie ook is, overal zijn collega's er voor elkaar. Daarom roept de organisatie iedereen op om samenwerk-selfies te posten met de hashtag #collegadag. En om 16:00 uur sluiten we de dag af met digitale karaoke via Zoom!

Samenwerkselfies

Of Nederlanders nu op veilige afstand van elkaar in een fabriek werken, vergaderen via Zoom, of beschermd samenwerken in de zorg, ze mogen het laten zien! Met de hashtag #collegadag kunnen collega’s bedankt worden voor hun inzet, flexibiliteit én gezelligheid tijdens de crisis. Natuurlijk is zo'n selfie wel Corona-veilig: houd altijd voldoende afstand als het een fysieke selfie is.

Digitale karaoke

Als ludieke hoogtepunt wordt de dag om 16.00 uur afgesloten met een nationaal karaoke-uur waarin collega’s elkaar digitaal toezingen. Op www.nationalecollegadag.nl staat uitgelegd hoe via Zoom een gezellige digitale karaoke kan worden georganiseerd. Daar staat ook een playlist met een aantal echte klassiekers (zoals Tina Turner, The Backstreet Boys en Phil Collins) om collega’s mee te bejubelen voor hun flexibiliteit in deze verwarrende periode.

Creativiteit gevraagd

Naast samenwerkselfies of een karaokesessie zijn er natuurlijk nog vele andere dingen te doen voor collega's. Het delen van throwbacks, shoutouts of kleine presentjes zijn ook meer dan welkom! Op www.nationalecollegadag.nl staan allerlei tips en ideeën om Nationale Collegadag fantastisch te maken.

160.000 deelnemers

Nationale Collegadag is een vrolijk initiatief van Everybody Likes Penguins. Dit reclamebureau wil de wereld een beetje blijer maken, en hoopt dat dit jaar 160.000 Nederlanders meedoen aan deze tweede editie van Nationale Collegadag. Want zo wordt een veelvoud aan collega’s een beetje blijer! De dag wordt ieder jaar op de eerste donderdag na 1 mei gevierd. Donderdag is de nieuwe vrijdag, nietwaar? Mocht Nationale Collegadag vallen op 4 of 5 mei, dan schuift de dag door naar de eerstvolgende normale werkdag.

 

1 jaar geleden

Samenwerkselfies en digitale karaoke op Nationale #Collegadag

Vandaag viert Nederland weer Nationale Collegadag, dé dag waarop we onze collega’s bedanken voor hun inzet en gezelligheid. Dit jaar is alles anders. Sommige collega’s zien elkaar alleen nog via videocalls, anderen werken juist intensief samen in lange shifts. Hoe je situatie ook is, overal zien we collega’s die er voor elkaar zijn. Daarom roepen we iedereen op om vandaag samenwerk-selfies te posten met de hashtag #collegadag. En om 16:00 uur gaan we massaal aan de digitale karaoke via Zoom!

Samenwerkselfies

Werk je op veilige afstand van elkaar in een fabriek? Vergader je via Zoom, Teams of Skype? Of werk je beschermd samen in de zorg? Laat het zien! Met de hashtag #collegadag bedank je je collega’s voor hun inzet, flexibiliteit én gezelligheid tijdens de crisis. Natuurlijk zorg je ervoor dat je selfie Corona-veilig is: houd altijd voldoende afstand als het een fysieke selfie is.

Digitale karaoke

Als ludieke hoogtepunt wordt de dag om 16.00 uur afgesloten met een nationaal karaoke-uur waarin collega’s elkaar digitaal toezingen. Op www.nationalecollegadag.nl staat uitgelegd hoe je via Zoom een gezellige digitale karaoke kunt organiseren. Je vindt daar ook een playlist met een aantal echte klassiekers (zoals Tina Turner, The Backstreet Boys en Phil Collins) om je collega’s te bejubelen voor hun flexibiliteit in deze verwarrende periode.

Gebruik je creativiteit

Naast samenwerkselfies of een karaokesessie kun je natuurlijk nog vele andere dingen doen voor je collega. Het delen van throwbacks, shoutouts of kleine presentjes zijn vandaag ook meer dan welkom! Op www.nationalecollegadag.nl vind je allerlei tips en ideeën om vandaag fantastisch te maken.

160.000 deelnemers

Nationale Collegadag is een vrolijk initiatief van Everybody Likes Penguins. Dit reclamebureau wil de wereld een beetje blijer maken, en hoopt dat dit jaar 160.000 Nederlanders meedoen aan deze tweede editie van Nationale Collegadag. Want zo wordt een veelvoud aan collega’s een beetje blijer! De dag wordt ieder jaar op de eerste donderdag na 1 mei gevierd, want donderdag is de nieuwe vrijdag. Mocht de Nationale Collegadag vallen op 4 of 5 mei dan schuiven we het door naar de eerst volgende normale werkdag.

 

1 jaar geleden