Verkoop micro SD kaart piekt naar verwachting in 2019

2 jaar geleden Binnenland

Dit is een origineel bericht van Allekabels BV

Consument kijkt vooral naar eigen beurs

Volgend jaar bereikt naar verwachting de opmars van flash memory producten zoals micro SD kaarten in de consumentenmarkt haar hoogtepunt. Daarna volgt een (tijdelijke) dip, die echter niet geldt voor de markt in zijn geheel. Die groeit ook na 2019 gewoon door, blijkt uit diverse statistieken gepubliceerd door het Duitse Statista.com. Waarom de consument een pas op de plaats maakt, wordt uit de cijfers niet duidelijk. Andere bronnen geven echter wel degelijk een indicatie over wat er aan de hand is met de micro SD kaart.

Wie de berichtgeving (bijvoorbeeld in fora) volgt, ziet regelmatig discussies over de (on)geschiktheid van met name micro SD kaarten voor gebruik in smartphones. Opvallend daarbij is dat het debat vrijwel steeds gaat over de factoren snelheid/opslagcapaciteit versus prijs/kwaliteit. Het lijkt erop dat menige fabrikant zijn doel voorbijschiet met steeds krachtigere (en duurdere) geheugenkaarten (https://www.allekabels.nl/geheugenkaart/sd_kaart.html) . De consument echter kijkt eerst in zijn beurs en kiest dan bijvoorbeeld een mobiel met bescheiden intern geheugen en breidt dat zelf uit.

Scheve verhouding

De markt voor micro SD kaarten levert de grootste bijdrage aan de totale consumentenmarkt voor flash memory. De opkomst van smartphones met uitbreidbaar geheugen draagt daar fors aan bij. Fabrikanten als SanDisk, koploper in deze markt, lanceren met regelmaat steeds krachtigere kaartjes voorzien van een stevig prijskaartje waar de professional niet van opkijkt. De gemiddelde consument lijkt echter niet (meer) bereid tot een dergelijke investering en kijkt vaker naar alternatieven zoals het Indiase Strontium. In ons land minder bekend, in de thuismarkt een runner up met in 2017 zelfs de nr. 2 positie, ruim voor nr. 3 Sony.

High end

“High end is vooral nodig voor 4K video, superslow motion, 360 graden video en dergelijke. De gemiddelde consument staat hiervoor nog niet in de rij”, stelt Constantijn Souren, COO Allekabels (https://www.allekabels.nl/) . “Veel van die kaarten halen verder in de praktijk de snelheid ook niet omdat er geen match is met de host. Sterker nog, ze halen de performance naar beneden. Fabrikanten als Apple waarschuwen hier terecht voor. Uiteraard zijn er early adopters met high end telefoons en dure micro SD kaarten, maar niet iedereen heeft dat budget. Het aantal verkochte micro SD kaarten groeit dan ook weliswaar hard door, maar minder in het high end segment.”

Kat uit de boom kijken

Daarmee lijkt de groei voor 2019 verklaard, maar hoe zit dat met het dipje daarna? Souren: “Het betreft globale cijfers, die ook door lokale factoren worden bepaald. Voor wat betreft de Nederlandse situatie vermoed ik dat het dipje aan het eind van 2019 wordt veroorzaakt omdat pas ná die tijd een betaalbare (!) match te verwachten is tussen high end mobieltjes en dito nieuwe micro SD kaarten (https://www.allekabels.nl/geheugenkaart/micro_sd_kaart.html) . Tot dan verwacht ik dat veel consumenten kiezen voor betaalbare kwaliteitskaarten en verder de kat uit de boom kijken.”

Allekabels BV
plaats:
Kerkrade
website:
https://www.allekabels.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Allekabels BV wint de Sprinc MVO-award

Allekabels uit Kerkrade is uitgeroepen tot winnaar van de Sprinc MVO Award 2019. De MVO prijs werd dit jaar voor het eerst uitgereikt en is een initiatief van het MVO werkgeversplatform van de regio Parkstad. De andere twee finalisten waren GaiaZOO en Zonnepanelen Parkstad. 

De uitreiking vond plaats tijdens een feestelijk event bij Kasteel Cortenbach, het hoofdkantoor van Sprinc-partner Vebego, in Voerendaal. Zowel bij de vakjury als bij de aanwezige publiekjury eindigde Allekabels op de eerste plaats. Ruby Korver, jobcoach van Allekabels, nam de award en cheque ter waarde van €5.000,- in ontvangst van Ronald Goedmakers (CEO Vebego International) en juryvoorzitter Ben Theeuwen (Balanz Facilitair). Ruby Korver was ontzettend verrast en vereerd met de winst: “We hadden dit echt niet zien aankomen! De inzet van MVO, zeker op het personeelsvlak, is zo vanzelfsprekend voor ons. Dat komt ook mede dankzij de fijne samenwerking met WSP Parkstad, gemeenten en UWV. We gaan de cheque inzetten om ons personeel verder te faciliteren in het begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en uiteraard gaan we iets leuks doen met het hele personeel.” 

MVO in hart en nieren

Webshop Allekabels is in 2005 gestart als eenmansbedrijf. Rond 2010 zette een groeispurt in, inmiddels werken er 125 personen. In 2011 zijn twee jongeren met een Wajong achtergrond aangenomen op de afdeling logistiek. Op dit moment zijn twaalf personen werkzaam via de Participatiewet, waarvan meerdere in vaste dienst. De organisatie geeft ook 50-plussers een kans en biedt jongeren opleidingsmogelijkheden zoals BBL/Boris. Daarnaast worden medewerkers van Relim voor diverse diensten ingeschakeld. Het proces wordt begeleid door Ruby Korver, de vaste jobcoach binnen Allekabels. De organisatie is echter nog lang niet klaar met MVO en ziet nog veel meer kansen zoals de toepassing van jobcarving dat momenteel hun aandacht heeft.

2 jaar geleden

2 miljoenste klant bij Allekabels.nl

Allekabels.nl verwelkomt klant nr. 2 miljoen

Regionaal Zuid-Limburgs bedrijf doet mee met de globale spelers

“Webwinkels in het nauw” is een van de vele koppen waarbij de ondergang van de kleinere internetshop wordt voorspeld. Door de komst van giganten als Alibaba en Amazon zou er niet genoeg ruimte overblijven voor minder grote webshops om te overleven. www.allekabels.nl, grootste kabelwebshop van Nederland, weerlegt dit. Sinds 2005 timmert deze regionale speler aan de weg en groeit elk jaar. In januari 2019 begroet het bedrijf klant nr. 2 miljoen.

Gevraagd naar de reden waarom zijn bedrijf tegen de stroom in lijkt te groeien, haalt CEO Robert Peters twee redenen aan. “Ten eerste zijn wij geen solist, wij werken ook samen met enkele van die grote spelers. In de huidige platformstructuren op het internet zouden deze reuzen helemaal niet zo groot zijn zonder middelgrote spelers zoals wij. Ten tweede doen wij gewoon waar wij goed in zijn en dat is vooral service en maatwerk leveren aan onze klanten. Dat zie ik een Chinees bedrijf nog niet zo snel doen. Die zijn beter in andere zaken.”

Vooral mensenwerk

Allekabels COO Constantijn Souren licht toe: “We investeren voortdurend in het verbeteren van ons klantcontact. Niet via een extern call center en automatisering, maar met onze eigen mensen. De tijden dat klanten alleen maar vragen stelden over levertijd, lengte en kleur van een kabel zijn in onze branche nu definitief voorbij. Steeds meer worden diep inhoudelijke vragen gesteld waarvan de klant verwacht dat deze naar behoren beantwoord worden. Het zich continue uitbreidende assortiment dat wij voeren maakt de zaak er niet makkelijker op. Dat wij als regionale speler elk jaar groeien bewijst echter dat we op de goede weg zitten.” 

Service bij vakhandel verdwijnt

CEO Peters wijst nog op een andere ontwikkeling om het succes van Allekabels te verklaren: “Jarenlang konden grote internetbedrijven teren op de kennis die in de vakhandel aanwezig was. Klanten gingen voor advies naar de vakman, maar kochten er niet. Op internet was hetzelfde product immers goedkoper. Dure serviceverlening door vakmensen werd zodoende niet meer met aankopen gecompenseerd, met het gevolg dat veel vakhandel uit het straatbeeld is verdwenen. De klanten die in het verleden alleen maar hun bestelling bij de internetbedrijven plaatsten kunnen dus geen advies meer vragen aan de vakmensen en wenden zich tot bedrijven als Allekabels.nl. Grotere internetbedrijven die servicegevoelige producten leveren openen nu dan ook zelf fysieke winkels om face-to-face klantvragen te beantwoorden. Dat hadden wij ze een paar jaar geleden ook al kunnen voorspellen.”

2 jaar geleden

Kat uit de boom kijken bij cat8 kabel niet meer nodig …

… maar het blijft wel opletten geblazen

   

Juni 2014 waarschuwde Nexans, de op een na grootste kabelproducent ter wereld, in datacenterworks.nl nog voor de valkuilen van cat8 bekabeling. “Wie de overstap wil maken naar cat8 doet er verstandig aan te wachten tot duidelijk is op welke cat8-versie IEEE deze standaard voor actieve apparatuur baseert”, liet marketing director Stallinga optekenen. Inmiddels is cat8 op de markt. Hoe staan de zaken er nu voor?

De genoemde IEEE standaard (IEEE P802.3bq) zag 2 jaar later het licht namelijk ergens eind 2016. Weer 2 jaar later, in oktober 2018, werden op basis van de 40GBase-T specificaties de eerste cat8 connectoren uitgeleverd. Ondanks alle hoeraverhalen, met name rondom de razendsnelle datadoorvoer van 40 Gbits per seconde over koperbekabeling, zal cat8 toch niet overal toepasbaar blijken. Correcte koppelingen tussen centrale ICT apparatuur, switches en servers zullen weinig problemen opleveren, maar  door de maximale kabellengte van 30 meter zal het aansluiten van bepaalde werkplekken niet altijd mogelijk zijn.

6 plus 1 is 8

Behalve deze fysieke beperking zijn er nog meer addertjes onder het gras. Zo wijst een van onze tech-specialisten op www.allekabels.nl op de verwarring rondom de naamgeving van de diverse standaarden: “De cat7 en 7a norm (gestandaardiseerd door ISO en IEC) en de cat8 norm (gestandaardiseerd door TIA) zijn twee verschillende normen en geen (!) opvolgers van elkaar. Een categorie 7 netwerkkabel is niet backward compatibel met categorie 8 apparatuur.” Dat is erg vreemd, hoe ga je daarmee om? Volgers: “In het verleden was het door de achterwaartse compatibiliteit van verschillende kabelnormen zo dat het eigenlijk altijd mogelijk was om bekabeling van een hogere categorie te gebruiken op een poort die een lagere categorie ondersteunde. Het resultaat was dat een poort altijd zijn maximale snelheid kon halen op de kabel van dezelfde of van een hogere categorie. Helaas is hier met de cat8 kabel een eind aan gekomen. Omdat 7 en 7a op bepaalde aspecten beter presteren dan 8, levert dit een lastige situatie op.”

Maximale cat8 snelheid behalen

In de praktijk gaat het als volgt. Hiervoor zagen we al dat er geen garantie is dat je met versie 8 bekabeling de maximale snelheid van de versie 7 poort ook daadwerkelijk haalt. Toch is de oplossing eenvoudig. Cat8 bekabeling is gericht op toepassingen in bijvoorbeeld datacentra voor het verbinden van apparatuur die beschikt over 40GBase-T poorten. Gebruik je apparatuur die voorzien is van deze snelle cat8 datapoorten, dan is een gestandaardiseerde cat8 kabel een must om inderdaad de in de specs aangegeven maximale dataoverdracht met je apparatuur te kunnen halen. Als je vervolgens patchkabels gebruikt van maximaal zo’n 25 meter, dan is de beloofde snelheidsverbetering ook daadwerkelijk haalbaar zonder extra kosten.

https://www.allekabels.nl/netwerk/cat8_kabel.html

2 jaar geleden

Webwinkelplatform DutchDo wordt online partner SodaStream

SodaStreamstore.nl introduceert online retourneren

SodaStreamstore.nl is sinds kort de enige online aanbieder van de SodaStream CO2 ruilcilinders. SodaStreamstore maakt deel uit van het sterk in opkomst zijnde webwinkelplatform DutchDo. Bijbehorende afhandeling van retourbetalingen wordt verzorgd door DutchDo betaalpartner Billink.

Het is de missie van SodaStream om plastic afval tegen te gaan. Dit door mensen aan het denken te zetten over de huidige manier van water- en frisdrankconsumptie en bijbehorend plastic verbruik. Doel is consumenten te bewegen bewust te kiezen voor minder plastic en slimmer gebruik te maken van het duurzaam alternatief. SodaStream apparaten werken daarom met leidingwater, direct uit kraan of met filter. Ze maken zo de wekelijkse of dagelijkse gang naar de supermarkt overbodig. Hierover startte SodaStream ook al de spraakmakende online en TV campagne “Homo Schlepiens”. SodaStream heeft voor de komende jaren ambitieuze groeiplannen. Bottleneck bij verdere groei bleek vooral de afhandeling van retouractiviteiten van CO2 cilinders online. Een SodaStream cilinder omruilen (1) wordt nu uitbesteed aan webwinkel SodaStreamstore.nl, onderdeel van DutchDo.

Nieuwe procedure past perfect bij online winkelen

De retourprocedure is verregaand geautomatiseerd. Hierbij wordt uitgegaan van een doorlopend systeem zoals ook bij “gewoon” winkelen gebeurt. Iedere keer als er nieuwe CO2 cilinders thuis worden bezorgd, worden lege CO2 cilinders terug naar SodaStreamstore gestuurd. Precies hetzelfde dus zoals gebruikelijk is met (kratten met) lege flessen richting winkel, maar nu zonder de deur uit te hoeven. Bij levering van de gevulde CO2 ruilcilinders is een antwoordformulier gevoegd, waarmee 2 lege CO2 cilinders gratis naar een antwoordnummer retour gaan. Voor deze duobenadering (telkens 2 cilinders ruilen) is gekozen om zo min mogelijk het milieu door transport te belasten. Deze methode sluit aan bij het gemiddelde consumptief verbruik van de liefhebber van bruisend water.

Doorlooptijden en eenmalige toeslag

Retourtermijn voor het versturen van lege CO2 cilinders is twee weken. Na die twee weken krijgt de consument per e-mail  een herinnering, waarna er nog twee dagen resteren om de cilinders naar SodaStreamstore.nl te sturen. Pas daarna wordt er een toeslag voor de beide cilinders in rekening gebracht. Dit bedraagt € 15,00 inclusief btw en administratiekosten per cilinder. Het bedrag wordt eenmalig per 2 cilinders gefactureerd. Dit lijkt veel, maar hiermee worden telkens de cilinders gereinigd en (de wettelijk verplichte) controles doorgevoerd. Ook indien de CO2 cilinders voor de eerste keer worden aangeschaft, kan de retourtermijn gewoon worden afgewacht. Bij een volgende bestelling heeft de consument dan 2 lege CO2 cilinders die terug kunnen naar SodaStreamstore.nl.

(1): https://www.sodastreamstore.nl/accessoires/co2-cilinder

Over SodaStreamstore.nl:

SodaStreamstore.nl maakt deel uit van het innovatieve webwinkelplatform DutchDo. DutchDo richt zich op nichemarkten, met als doel in elk segment een top 10 speler te worden. Inmiddels zijn er 41 DutchDo shops actief, dit aantal groeit jaarlijks met meerdere shops. Vestigingsplaats is Maastricht.

Over SodaStream Global:

Het bedrijf heeft productiefaciliteiten in 8 landen. SodaStream producten zijn wereldwijd verkrijgbaar in meer dan 46 landen. Meer informatie over SodaStream: www.sodastream.com. SodaStream is genoteerd op NASDAQ. ( NASDAQ: SODA).

3 jaar geleden