Het eerste kistje kersen 2021

2 weken geleden Binnenland

Dit is een origineel bericht van
Streeckerij de Betuwe

Het eerste kistje kersen van 2021 worden vrijdag geplukt! Streeckerij de Betuwe nodigt de pers uit om op vrijdag 11 juni om 20:30 uur de veiling hiervan bij te wonen. Het generale publiek is uitgenodigd om op later op de avond vanaf 22 uur een wandeling te nemen door de boomgaard. Verder hoopt het bedrijf vanaf zaterdag 19 juni mensen weer uit te kunnen nodigen om zelf hun kersen te komen plukken.

“Het was even heel erg spannend dit jaar. Eerst het koude weer, daarna de storm die veel schade aanrichtte. De bloei kwam laat op gang. Gelukkig is het weer allemaal goed gekomen. We zijn een week later dan vorig jaar”, aldus Aart Blom, eigenaar van boomgaard d'n Kerkewaerdt, Streeckerij de Betuwe aan de A15 afslag Wadenoijen. “Het eerste kistje kersen van het seizoen is altijd weer een heel speciaal memorabel moment waar we graag aandacht aanbesteden op een ludieke en leuke wijze. We doen ieder jaar weer ons best om de allereerste te zijn,” aldus Blom.

Dagelijks bellen en mailen er vele mensen of ze al kunnen komen zelfplukken. Vanaf 19 juni is dit naar verwachting weer mogelijk. We genieten daar ieder jaar weer zo van. “Het is voor mij een stuk jeugd nostalgie, als klein jochie ging ik met mijn vader en opa al mee”, zegt Blom. “Spreeuwen verjagen met blikken en ratels en later met brommers door de boomgaard.”

Het eerste kistje zal per opbod worden geveild. Een feest op te zien hoe er volop geboden wordt door de mensen. De verwachting is dat dit jaar een recordbedrag gaat opleveren. Dit veiling zal middels een ouderwetse veilingklok worden gedaan. En de veilingmeester zal proberen de bieders te verleiden tot een nog hoger bod. De opbrengst gaat ieder jaar naar een goed doel. Dit jaar is er gekozen voor Nanette Bielefeld uit Tiel met haar stichting, meer info op: www.nanettekeepsherheadup.nl

“Via Facebook hebben we de mensen gevraagd om een goed doel aan te dragen. We zijn echt overspoeld met reacties”, verteld Blom enthousiast verder. “Fantastisch! En het is ook een mooi doel waaraan wij op deze ludieke wijze aan bij willen dragen.”

Het eerste kistje kersen zal uitgereikt worden aan de gemeente Tiel. Het kistje zal door Cherrycat, de karikatuur van het nieuw te bouwen streeck beleefpark van Aart Blom, worden overgedragen.

Cherrycat is stiekem met Boer Aart mee geklommen op de trekker naar de jamfabriek. En op een avond heeft hij de recepturen van de jam omgegooid tot de lekkerste jam uit de fabriek. Boer Aart begreep er niets van. Beveiligers zagen toen op de bewakingsbeelden dat het de kat was. Daarna werd Cherrycat de directeur van de jamfabriek met de allerlekkerste jam!

“Dit verhaal hebben we omgezet in een educatieve kinder theatershow”, zegt Blom. Deze zal een week later in première gaan tijdens de Cherrycat kidsday in de boomgaard op 19 juni a.s. met veel kinderentertainment die gratis toegankelijk is.

Blom: “Ieder jaar weten duizenden bezoekers de boomgaard te vinden. Chinezen zijn er echt dol op! Met bussen vol kwamen ze deze kant op. Hopelijk durven ze weer in de bus te stappen en onze mooie streek en producten weer te komen bewonderen.”

De streek beleven, het promoten van de regio en de kersen, voor de consument, ambassadeur van de kersen en de streek is waar Blom voor staat. Dit jaar heeft Blom een nieuwe activiteit aan het eerste kistje kersen toegevoegd. “Het is even zoeken met de corona regels hoe en wat we kunnen en mogen toepassen”, aldus Blom. “Gelukkig zijn we daar ook weer uitgekomen.”

Om de bloesem te beschermen tegen de vorst werden er vuurpotten in de boomgaard geplaatst. De warmte moest de bloesem beschermen zodat deze niet zou bevriezen.

Blom: “Het is zo'n fantastisch gezicht, zo magisch en betoverend. Je komt even helemaal tot rust als je door de boomgaard loopt en dan die vuurpotten, de rust, dat gevoel ervaren en beleven…. echt genieten! En zo ontstond het idee om kersenpracht bij nacht op te zetten. Wandelen in het donker, in de rust door de boomgaard, met de magie van de honderden sfeervolle vuurpotten en lichtjes.”

Kersenpracht bij nacht en de veiling van het eerste kistje kersen is op vrijdag 11 juni om 20.30 uur start de veiling. Deze is vanwege de corona regels voor genodigden en pers en vanaf schemering, zo rond de klok van 22 uur, is de boomgaard open voor iedereen om erdoor te wandelen en vooral te genieten van de kersenpracht bij nacht.

“Volgend jaar hopen we met ons nieuwe park Streeckerij de Betuwe open te gaan”, meent Blom. “De bouwvergunning ligt inmiddels al enige weken bij de gemeente. Het is een spannend en roerig jaar maar ook zo leuk. Leuke ideeën en suggesties komen voorbij. Daar krijg je energie van, daar worden we blij van. We hopen nog voor de bouwvak te kunnen starten met de bouw”.

Uiterlijk volgend voorjaar hoopt Blom te gaan met hun nieuwe park. “Eindelijk naar jaren van voorbereiden, procedures en onderzoeken gaat mijn droom uitkomen”, zegt Blom. Op de website www.streeckerijdebetuwe.nl en Facebookpagina zijn de updates te volgen.

Wil je meer weten en op de hoogte zijn van het allerlaatste nieuws volg ons dan op Facebook @betuwekers

Vragen over dit event 0653768669 Bij deze nodigen we alle pers uit om dit unieke event bij te wonen!
Streeckerij de Betuwe
plaats:
Wadenooijen
website:
http://www.streeckerijdebetuwe.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Recorbedrag voor het eerste kistje kersen 2021

Het eerste kistje kersen brengt meer dan 10.000 euro op voor stichting.

Wadenoijen,

Appels, peren, kersen en aardbeien boeren tasten afgelopen dagen flink in de buidel voor de veiling van het eerste kistje kersen. Traditioneel word ieder jaar het eerste kistje kersen geveild in boomgaard d’n Kerkewaerdt van Aart Blom, de opbrengst gaat ieder jaar naar een goed doel. Door de Corona maatregelen heeft het vorig jaar niet plaats kunnen vinden. Voor de fruittelers was het dit jaar dan reden te meer om voor een record bedrag te gaan.

Ruim 40 genodigden kwamen bij een op het terras in de boomgaard zittend aan een tafel was het er niet minder gezellig om.  Het goede doel was dit jaar de stichting Nanettekeepsherheadup, Nanette lijdt aan EDS, CCI/AAI en heeft daarom een levensreddende operatie nodig die alleen in Barcalona uitgevoerd kan worden. De kosten van deze operatie worden niet vergoed in Nederland. Het doel van de stichting is om €150.000,- in te zamelen. Voor meer info www. Nanettekeepsherheasup.nl

Nadat Ton de Rijk de avond opende met een aantal uit eigen werk geschreven gedichten over de kers.  Was de beurt aan Johan Bus en Vincent van Leth om de kopers op ludieke wijze de kersen zo duur mogelijk te verkopen.  Er werd stevig tegen elkaar opgeboden onder het toeziende oog van Nanette. De hoogste bieder was uiteindelijk A.C. Blijdeveen b.v. die de eer had om door Cherrycat het eerste echte kistje kersen van het seizoen 2021 in ontvangst mocht nemen. Vervolgens kon Cherrycat Nanette de cheque met een bedrag van liefst €10.000,- in ontvangst nemen.

Nanette en haar ouders waren overdonderd en sprakeloos maar zeer dankbaar naar de gulle gevers. “Dit hadden we nooit verwacht!”  waren de sprakeloze woorden van de strijdbare en dappere Nanette en haar sympathieke ouders Totaal is Nanette nu nog een bedrag nog van €70.000,- nodig om de operatie te kunnen laten uitvoeren.

Aansluitend aan de veiling waren er in de boomgaard honderden brandende vuurpotten geplaatst. Kersenpracht bij nacht. Vuurpotten werden vroeger als het vroor en de bloesem aan de bomen zat geplaats in de boomgaard om ze te beschermen tegen de vorst. Bezoekers konden  door de boomgaard wandelen en genieten van de romantische en nostalgische sfeer in de boomgaard. “Het is een sprookje” aldus een van de bezoekers.

Ondanks de Corona beperkingen was het een zeer geslaagde avond. Wij kijken er met een zeer voldaan en tevreden gevoel op terug. Vanaf volgend weekend is weer de mogelijkheid voor het publiek om je eigen kersen te plukken. “Wij hebben van die heerlijke dikke, donkere kersen,  waar mensen meer dan een uur voor willen rijden” aldus Blom. Boomgaard d’n Kerkewaerdt bevind zich aan de A15 afslag 31 Wadenoijen.  De boomgaard is 7 dagen per week geopend vanaf 9.00 uur. Voor de meest actuele informatie verwijzen wij u graag naar de facebookpagina die te vinden is onder #betuwekers

 

2 weken geleden