Reddingsbrigade vraagt samen met partners aandacht voor gevaren zon

23-05-2022 09:00 | 6 maanden geleden Binnenland

Dit is een origineel bericht van
Reddingsbrigade Nederland

Onze kennis over de zon stijgt, maar Nederlanders laten zich nog zeer regelmatig door de kracht verrassen. Negentig procent van alle Nederlanders is weleens verbrand in de zon en maar liefst vijftig procent is weleens zwaar verbrand. Dat blijkt uit het ‘ Nationale Zonrapport 2022 ’, uitgegeven door UV-Fashions.

Reddingbrigade Nederland vindt het belangrijk dat mensen zich goed insmeren met zonnebrandcrème. Vandaar dat Reddingsbrigade Nederland samen met UV-Fashions en Happy Skinz de handen ineenslaat om de eigen lifeguards en het publiek te informeren over de noodzaak van bescherming tegen uv-straling. Een overmatige blootstelling aan uv-straling van de zon kan leiden tot huidkanker. Door bewustwording van de gevaren van overmatige blootstelling aan uv-straling kan het terugdringen van huidkanker worden bevordert.

Reddingsbrigade Nederland heeft als missie: meer veiligheid in, op en langs het water. Vrijwilligers van lokale reddingsbrigades waken preventief over de veiligheid en kunnen levensreddend handelen in geval van nood. Goede preventie begint bij jezelf. In dat kader mag Reddingsbrigade Nederland bijna zeventig Happy Skinz-zonnebrandcrème pakketten beschikbaar stellen aan lokale reddingsbrigades met een toezichtsfunctie langs de kust en bij recreatiegebieden.

De goed ingesmeerde lifeguards delen vervolgens preventieflyers uit aan de gasten die ze in hun gebied mogen verwelkomen. De flyer bevat informatie over de gevaren van uv-straling. Ook worden er posters opgehangen om publiek breder te informeren. Via deze preventieve uitingen kunnen de badgasten ook met korting UV-werende middelen bestellen en de betrokken organisaties ondersteunen met hun missie.

Over Happy Skinz

Happy Skinz biedt laagdrempelige en effectieve manieren voor het aanbrengen van zonnebrand, waardoor mensen eerder geneigd zijn zich te beschermen tegen verbranding door de zon.

Over UV-Fashions

UV-Fashions heeft een collectie met hoogwaardige uv-kleding, betaalbaar en toegankelijk voor iedereen. Vanuit een diepgewortelde missie werken zij aan huidkankerpreventie en bewustwording.

Over Reddingsbrigade Nederland

Reddingsbrigade Nederland heeft als missie: meer veiligheid in, op en langs het water. De organisatie doet het uiterste om te zorgen dat er niemand verdrinkt en iedereen veilig kan genieten van het vele water dat Nederland rijk is. Daarbij is ook de boodschap om je goed in te smeren met zonnebrandcrème.

Campagnepagina : www.reddingsbrigade.nl/wi...

Reddingsbrigade Nederland
plaats:
IJmuiden
website:
https://www.reddingsbrigade.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Nationale Zonrapport 2022: Ouderen nemen risico's van zon veel minder serieus dan jongeren

Jongeren onder de dertig nemen het risico op verbranden in de zon serieuzer dan oudere Nederlanders dat doen. Dat blijkt uit het 'Nationale Zonrapport 2022'. Bijna de helft van de Nederlanders onder de dertig smeert zich om de twee uur in de zon opnieuw in. Maar zes op de tien Nederlanders van boven de dertig bekennen dat niet te doen. Dat is met alle risico's van dien, want huidkanker is de meest voorkomende soort kanker in ons land. Jaarlijks k
7 maanden geleden

Zonrapport 2021: Noodklok lakse zonbescherming door Nederlanders, RIVM verzwaart advies

Vandaag is de zomer begonnen, maar de helft van de Nederlandse bevolking beschermt zich nog steeds niet goed tegen de zon. Dat blijkt uit het 'Nationale Zonrapport 2021'. De helft van de  Nederlanders zont weleens tussen twaalf en drie uur 's middags, tegen het advies van het RIVM in. De helft van de Nederlanders blijkt niet te weten dat bruin worden in de zon schadelijk is, en zegt ook weleens zwaar te zijn verbrand in de zon. Dat huidkanker de
1 jaar geleden

Geplaatst in

Lifestyle Mannen Vrouwen Mode