G-voetballers uit Limburg krijgen training van bekende voetbaltrainers

04-08-2021 19:53 | 4 maanden geleden

Dit is een origineel bericht van
Fonds Gehandicaptensport

De G-voetballers van diverse amateurverenigingen in Limburg hebben de dag van hun leven gehad. Bekende voetbaltrainers verzorgden daar een professionele training voor de G-voetballers.

In de middag verzorgde Jurgen Streppel van Roda JC een training bij EHCNS, Fortuna Sittard ging langs bij VV Sittard en VVV-Venlo gaf een training bij Venlosche Boys. In de avond gaf MVV nog een training bij VV Maastricht West. Iedereen deed met trots mee en ervaarden hoe het is om te trainen als een profvoetballer.

Coaches on Tour is een initiatief van Coaches Betaald Voetbal (CBV), in samenwerking met KNVB en Fonds Gehandicaptensport. Jaarlijks wordt er op BVV Barendrecht het CBV G-voetbaltoernooi georganiseerd. In verband met corona is het dit jaar niet mogelijk om een feestelijke en sportieve voetbaldag te organiseren op één locatie. Daarom heeft CBV met Coaches on Tour een alternatief voor de G-voetballers georganiseerd.

Fonds Gehandicaptensport
plaats:
Badhoevedorp
website:
https://www.fondsgehandicaptensport.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Binnenkort beschikbaar de Sport Deelname Index over sporten met een handicap, innovatie va

In 2030 moet sporten met een handicap de normaalste zaak van de wereld zijn. Samen met NOC*NSF ontwikkelde Fonds Gehandicaptensport de Sport Deelname Index voor de gehandicaptensport in Nederland. Te beginnen in januari en dan tweemaal per jaar zijn resultaten beschikbaar over de vorderingen én de uitdagingen die er tot 2030 nog zijn. Net zolang totdat een gelijkwaardige sportdeelname de normaalste zaak van de wereld is. Het verschil is nu te groot. Zo’n 60% algemene sportparticipatie tegenover 34% voor mensen met een handicap.

meedoen = winnen

Marc ter Haar, voorzitter Raad van Toezicht Fonds Gehandicaptensport “Wij zijn trots op deze mijlpaal. De Sport Deelname Index is hard nodig om te zorgen dat in de toekomst meedoen gelijk staat aan winnen. Voor iedereen, altijd en overal. Geen namen meer die aangeven wat je mankeert. We zijn allemaal unieke sporters en samen stellen wij zelf een nieuwe norm. Door de lat hoger te leggen en een voorbeeld te zijn voor anderen.”

Met de Sport Deelname Index voegt Fonds Gehandicaptensport een nieuwe dimensie toe aan haar activiteiten; naast het platform Uniek Sporten, de centrale plek voor alles dat te maken heeft met sporten en bewegen, het (S)Cool on Wheels voorlichtingsprogramma voor basisscholen en de 1% FairShare maatschappelijke partnerships. Vier producten, vier antwoorden op barrières tot gelijkwaardige sportparticipatie. Onder één naam: Fonds Gehandicaptensport.

Onze activiteiten https://www.fondsgehandicaptensport.nl/over-ons/jaarverslag/ à click op jaarverslag/jaarrekening 2020

Bijschrift foto

Eva Eikhout, programmamaakster en ambassadeur Fonds Gehandicaptensport, Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport en Richard Kaper Manager Sportparticipatie NOC*NSF, Jetze Platz, ambassadeur Fonds Gehandicaptensport en winnaar 3 gouden medailles Paralympische Spelen Tokio

 

2 weken geleden

Persuitnodiging KPN Voetbalvriendendag

Wij nodigen jullie van harte uit om zondag 24 oktober aanwezig te zijn bij de KPN Voetbalvriendendag op de KNVB Campus in Zeist (adres: Woudenbergseweg 56, 3707 HX Zeist). Voetbalheden en vrijwilligers zetten zich op deze dag in om mensen met een handicap en hun familie/vrienden een onvergetelijke dag te bezorgen dat  geheel in het teken staat van voetbal. Tijdens deze allereerste editie zijn alle voetbalvrienden met een lichamelijke, verstandelijke, auditieve en/of visuele beperking welkom. Wij verwachten 1.000 deelnemers verdeeld over het ochtend –en middagprogramma.

Op het programma staat o.a. een training als een echte Oranje International, kijkje achter de schermen bij de VAR onder leiding van Jeroen Manschot, een rondleiding op de KNVB Campus, E Oranje activiteiten onder leiding van Koen Weijland en nog veel meer.

Het ochtendprogramma start om 09:00 uur en duurt tot 12:00 uur. Het middagprogramma start om 14:00 uur en duurt tot 16:30 uur.

Je bent de gehele dag welkom. Gelieve van tevoren, indien mogelijk, laten weten of jullie aanwezig zijn bij de KPN Voetbalvriendendag. Op de dag zelf kan je je melden bij de ingang en vragen naar Nancy Schijffelen. Zij zal jullie opvangen en verder begeleiden.

1 maand geleden

De meest Hollandse fietsuitdaging voor Fonds Gehandicaptensport

Het is een jubileumjaar! De vijfde editie van de IJsselmeer Challenge werd zaterdag 11 september gefietst, met Lelystad als startlocatie. Wegens COVID-19 heeft de IJsselmeer Challenge in een aangepaste vorm plaatsgevonden. Desalniettemin hebben 650 een geweldige prestatie geleverd en zich ingezet voor Fonds Gehandicaptensport.

Dit jaar hebben de deelnemers van de IJsselmeer Challenge wederom een geweldige prestatie geleverd en een bedrag van € 30.000 euro opgehaald voor alle sporters met een handicap.

Afstanden

De IJsselmeer Challenge is één van de toertochten van NL Tour Rides, de organisator van verzorgde toertochten voor toerwielrenners. De deelnemers aan de IJsselmeer Challenge waren actief op vier verschillende routes, variërend van 100 tot 300 kilometer. 

Doneren is nog mogelijk

Fonds Gehandicaptensport is de maatschappelijke partner van NL Tour Rides en zet zich in om sporten voor iedereen met een beperking structureel dicht bij huis mogelijk te maken. In Nederland zijn er namelijk 1,7 miljoen mensen met een beperking. Voor deze mensen is sporten niet altijd vanzelfsprekend, terwijl sporten je leven verandert op zoveel verschillende manieren. Het zorgt voor plezier, vriendschap en vertrouwen. Het geeft prachtige herinneringen, het gevoel van geluk en de moed je grenzen te verleggen. Het brengt je verder. Iedere dag weer een stukje. Een ontwikkeling die zich ver buiten de sportvelden laat gelden.

Wil jij jouw steentje bijdragen aan de gehandicaptensport? Doneer dan nu via www.ijsselmeerchallenge.nl

Trots

Wij zijn ook dit jaar NL Tour Rides weer dankbaar voor de organisatie van deze toch wel "klassieke" toertocht', aldus Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport. 'Geweldig om te zien dat ook dit jaar weer een betrokken peloton in beweging is gekomen.  Enorm veel waardering voor deze sporters dat zij  actief donaties hebben opgehaald voor sporters met een beperking. Met de donaties kunnen wij werken aan onze ambitie dat iedereen met een handicap die wil sporten dicht bij huis kunnen sporten. Dit moet de normaalste zaak van Nederland worden!’

3 maanden geleden

Arnoud Nijhuis heeft een bijzonder bedrag opgehaald voor Fonds Gehandicaptensport

Zaterdag 22 augustus is voormalig paralympiër Arnoud Nijhuis gestart met zijn fietstocht voor Fonds Gehandicaptensport. Vandaag, na ruim 1.400 kilometer is Arnoud om 15:00 uur gefinisht bij de Walk of Fame in Hardenberg. Voormalig minister gehandicaptenzaken Rick Brink heeft het opgehaalde bedrag van € 5.400 euro bekend gemaakt waarna Arnoud de cheque heeft overhandigd aan Fonds Gehandicaptensport. Dankzij dit geweldige bedrag kan Fonds Gehandicaptensport financiële ondersteuning bieden aan sportevenementen, sportverenigingen en sportlocaties.

De Als1Team Challenge is dit jaar gereden door Arnoud Nijhuis die geboren met het Möbius syndroom. ‘’Bij mijn geboorte werd er verteld dat ik niks zou kunnen. Lopen en zelfs een krant vasthouden zou lastig worden. Sporten heeft mijn lichaam ontwikkeld waardoor mijn lichaam sterker geworden is dan de arts ooit had gedacht’’, Aldus Arnoud Nijhuis die in 2016 Nederland vertegenwoordigde op de Paralympische Spelen in Brazilië.

3 maanden geleden

Paralympiër Arnoud Nijhuis fiets het stadion binnen van VVV-Venlo

Zondag 22 augustus is Arnoud Nijhuis gestart in Hardenberg met de Als1Team Challenge. Arnoud fietst van 22 augustus t/m 28 augustus 1.400 kilometer Nederland rond voor Fonds Gehandicaptensport. Arnoud heeft inmiddels ruim 1.000 kilometer gefietst en is gister geweldig ontvangen door VVV-Venlo. Arnoud is letterlijk gefinisht in het stadion. VVV-Venlo ondersteunt Fonds Gehandicaptensport als één van haar landelijke Goede Doelen en daarmee ook de Als1Team Challenge. 

Arnoud Nijhuis is geboren met het Möbius syndroom. ‘’Bij mijn geboorte werd er verteld dat ik niks zou kunnen. Lopen en zelfs een krant vasthouden zou lastig worden. Sporten heeft mijn lichaam ontwikkeld waardoor mijn lichaam sterker geworden is dan de arts ooit had gedacht’’, Aldus Arnoud Nijhuis.

Kom in actie

Voor veel Nederlanders is bewegen en sporten de normaalste zaak van de wereld. Helaas is zelfstandig sporten niet voor iedereen vanzelfsprekend. Voorafgaand en tijdens Arnoud zijn fietstocht kan jij Arnoud steunen via www.als1team.nl. Dankzij al deze donaties kan Fonds Gehandicaptensport financiële ondersteuning bieden aan sportevenementen, sportverenigingen en sportlocaties.

3 maanden geleden

Paralympiër Arnoud Nijhuis fiets door Noord-Brabant

Zondag 22 augustus is Arnoud Nijhuis gestart in Hardenberg met de Als1Team Challenge. Arnoud fietst van 22 augustus t/m 28 augustus 1.400 kilometer Nederland rond voor Fonds Gehandicaptensport. Arnoud heeft inmiddels ruim 830 kilometer gefietst. Gister heeft Arnoud een route afgelegd van Nieuw Haamstede naar Breda . ‘’Langs het water in Zeeland, door het mooie natuur in Brabant met een mooi stuk off-road op het eind’’, aldus Arnoud. Deze ochtend is Arnoud weer vroeg op de fietst gestapt richting het stadion van VVV Venlo.

Arnoud Nijhuis is geboren met het Möbius syndroom. ‘’Bij mijn geboorte werd er verteld dat ik niks zou kunnen. Lopen en zelfs een krant vasthouden zou lastig worden. Sporten heeft mijn lichaam ontwikkeld waardoor mijn lichaam sterker geworden is dan de arts ooit had gedacht’’, Aldus Arnoud Nijhuis.

Kom in actie

Voor veel Nederlanders is bewegen en sporten de normaalste zaak van de wereld. Helaas is zelfstandig sporten niet voor iedereen vanzelfsprekend. Voorafgaand en tijdens Arnoud zijn fietstocht kan jij Arnoud steunen via www.als1team.nl. Dankzij al deze donaties kan Fonds Gehandicaptensport financiële ondersteuning bieden aan sportevenementen, sportverenigingen en sportlocaties.

3 maanden geleden