Belgisch cleantechbedrijf Smappee introduceert nieuw geavanceerd laadstation in Nederland

2 weken geleden Binnenland

Dit is een origineel bericht van Smappee

Harelbeke (België), 1 april 2021 – Het Belgische cleantechbedrijf Smappee, gekend van zijn oplossingen voor meer energie-efficiëntie, lanceert vandaag zijn EV Line, een reeks slimme en toekomstbestendige laadpalen, in Nederland. Uniek aan de laadpalen is dat ze uitgerust zijn met geïntegreerde Smappee-energiemanagementtechnologie. Zo zorgen ze voor autonome overbelastingsbeveiliging, geoptimaliseerde zelf-consumptie én real-time zichtbaarheid in de laadkosten. Maar ze geven ook inzicht en controle over andere energie-stromen binnen het gebouw en dankzij de uitbreidbaarheid koop je meteen een oplossing geschikt voor al je toekomstige energiewensen. Met de Smappee EV Base en EV Wall biedt Smappee een oplossing op maat van bedrijven en voor thuisladen.

Echt slim autoladen

Elektrisch laden brengt drie grote ergernissen met zich mee. Gesprongen zekeringen door de extra energievraag voor het autoladen, frustratie door het gebrek aan zichtbaarheid en inzicht in het laadproces en de kosten en het ontbreken van controle om zonne-energie in te zetten voor de laadsessies. De Smappee EV Line lost deze ergernissen op dankzij de geïntegreerde Smappee-intelligentie. Ze houdt het verbruik steeds onder de maxima van de bestaande infrastructuur en vermijdt zo dure aanpassingen aan de elektriciteitsvoorzieningen. Ze gebruikt maximaal zonne-energie om de wagen(s) te laden of laadt ze tijdens daluren. Via de Smappee App en Dashboard kunnen gebruikers in real-time het laadproces en -kosten bekijken alsook een historisch overzicht hiervan.

Meer dan een laadpaal

Wie een Smappee-laadpaal in huis haalt, haalt ook meteen een energiemanagementsysteem binnen (HEMS). Op die manier kan je alle energiestromen binnen je huis of bedrijf optimaal op elkaar afstemmen en niet enkel de elektrische stroom naar de wagen toe. Dankzij deze technologie is het mogelijk om nog efficiënter om te gaan met energie, de zuinigste energie (zonne-energie of tijdens de daluren) te gebruiken en de energiefactuur naar omlaag te brengen. Dankzij het modulaire aspect van de technologie kan je je gebouw ook toekomstbestendig maken en blijven inspelen op de nieuwe energienormen- en mogelijkheden. Installeer je een extra laadpaal, een warmtepomp of zonne-panelen? Geen probleem. Door enkele modules te plaatsen, neem je deze toestellen meteen op in het geheel en worden ze vanaf dat moment ook zo energie-zuinig mogelijk aangestuurd.

One-stop-shop

Bedrijven kunnen hun Smappee-laadpalen maximaal laten renderen dankzij de drie mogelijke betaalopties en de mogelijkheid om verschillende tarieven aan te rekenen. En voor wie snel naar een afspraak moet, is er priority charging, waarbij bepaalde wagens sneller geladen worden dan andere. Al deze zaken kunnen door laadpleineigenaars handig ingesteld worden in het Smappee dashboard.

Design voor uw bedrijf of huis

Smappee wil de laadpaal transformeren van een noodzaak naar een meerwaarde. “Dit is een geweldig moment in de geschiedenis van Smappee,” aldus Stefan Grosjean, CEO en founder van Smappee. “Met de Smappee EV Line brengen we onze expertise op het gebied van energiebeheer naar de wereld van het laden van elektrische voertuigen. We hebben maximaal ingezet op functioneel design. Zo dient het geïntegreerde LED-licht ook als verlichting voor de parking of is er geen aparte paal te monteren om de laapaal mee op te zetten. Het concept valt duidelijk in de smaak want we mochten al verschillende awards in ontvangst nemen, waaronder de Henry van de Velde design award en een nominatie voor de IF Design awards.”

Bedrijven en particulieren die een Smappee-laadpaal bij hen willen laten installeren, kunnen vanaf vandaag terecht bij hun erkende installateur of via Smappee Certified partners in Nederland. Installateurs die de slimme laadpaal willen opnemen in hun aanbod, kunnen terecht op evline@smappee.com.

Download hier afbeeldingen van de EV Line: onedrive.live.com/?cid=15...

Bezoek de webpagina over de Smappee EV Line: www.smappee.com/nl/ev-lin...

Smappee
plaats:
Harelbeke
website:
https://www.smappee.com/nl/ev-line/