Start-up Future Present lanceert nieuw concept: post wordt bewust vertraagd

7 dagen geleden

Dit is een origineel bericht van Future Present

Vanaf vandaag is het mogelijk om uitgestelde post te versturen. Post uitstellen is een uitkomst voor mensen die hun nabestaanden willen verrassen als ze er niet meer zijn, maar ook voor lichtere onderwerpen zoals bijzondere groepscadeaus op een huwelijk bijvoorbeeld. Start-up Future Present bewaart deze fysieke verrassingen tot dertig jaar lang en bezorgt ze op het juiste moment bij de goede afzender.

Michiel Brummelhuis, bedenker van het concept, bedacht hoe jammer het is dat niemand deze service biedt. “Natuurlijk kunnen mensen zeggen: ‘ik wil dat je deze doos pas openmaakt als je 18 jaar bent’ of ‘deze wijn mag je pas drinken als je twee jaar getrouwd bent’, maar het verrassingselement valt hiermee weg.” Juist dit is wat Brummelhuis zo belangrijk vindt. “Het onverwachte aspect zorgt namelijk voor de echte magie van zo’n cadeau. Overigens heb ik ook begrepen dat een doos op zolder voor nabestaanden een behoorlijke emotionele belasting geeft.”

Iemand die nu besluit een geliefde over een aantal jaren te verrassen maakt een pakket klaar dat door Future Present luchtdicht wordt verpakt. Zo doorstaat deze post de tand des tijds. “Dankzij een samenwerking met de beste opslagvoorziening zijn de pakketjes beschermd tegen diefstal en brand”, vertelt Brummelhuis. “De emotionele waarde van deze verrassingen is groot, hoe dan ook. Het is ons dus aan alles gelegen om hier op de meest zorgvuldige manier mee om te gaan.”

Samen met het pakket stuurt de afzender ook een ingevuld formulier terug naar Future Present. Hierop staan vijf contactpersonen. “Het is niet gezegd dat de ontvanger na een aantal jaren nog op dezelfde plek woont. Om er alles aan te doen het cadeau op de juist plek te bezorgen, start ons team enkele weken van tevoren met bellen. Zo zijn we in staat op het juiste adres te leveren.”

Voor iemand die een geliefde jaren later blij wil maken met iets heel bijzonders, is Future Present samenwerkingen gestart met artiesten als Trijntje Oosterhuis en Iris Hond. Zij kunnen op maat een nummer zingen of componeren. Zo wordt de verrassing dubbel bijzonder.

Future Present
plaats:
Amsterdam
website:
https://www.futurepresent.nl