Nieuwe online broker maakt handelen in aandelen gratis

2 jaar geleden Economie

Dit is een origineel bericht van
Tradealot BV

Tradealot start als agent van de JFD Group prijzenslag voor zelfstandige beleggers

AMSTERDAM – Nederlandse beleggers kunnen voortaan gratis handelen in Nederlandse, Europese en Amerikaanse aandelen. Hiervoor hebben zich al 25.000 beleggers aangemeld bij de nieuwe fintech startup Tradealot, de Nederlandse onderneming die dit mogelijk maakt.

Tradealot ging twee jaar geleden met steun van ongeveer honderd privé-investeerders van start met als doel de goedkoopste online broker van Nederland te worden. Toen het bedrijf zich in oktober 2018 presenteerde aan de markt, beloofde het 50 tot 70 procent lagere kosten te rekenen dan andere online brokers. Dankzij een strategische samenwerking met de JFD Group kunnen de kosten voor de handel in de belangrijkste aandelen nu tot nul worden teruggebracht. ,,Dat beleggers geheel gratis zelfstandig kunnen beleggen is nog nooit eerder gebeurd in Nederland,” zegt oprichter Paul Lamain.

Via het platform kunnen zelfstandige beleggers gratis handelen in aandelen AEX, Midcap en op aandelenbeurzen over de hele wereld. Van New York tot Londen of Tokyo. Tradealot heeft als agent van de JFD Group het alleenrecht gekregen om zijn platform in de hele Benelux uit te rollen. Eind februari of begin maart wil Tradealot een tweede platform lanceren, waarop ook in opties en ETF’s gehandeld kan worden. Daarna worden gefaseerd producten en diensten toegevoegd.

Vanwege de lage rentestanden op spaargelden gaan steeds meer particulieren zelfstandig beleggen. Vroeger kon dat alleen via banken of tussenpersonen, die daarvoor hoge tarieven rekenden. Met de komst van online brokers als Binck, Alex, LYNX en DeGiro kregen ze de kans zelfstandig te handelen en daalden de kosten fors. Tradealot is erin geslaagd die kosten verder te verlagen tot nul. ,,Dat kan omdat die andere platforms nog steeds hun geld verdienen aan de transacties en wij niet. Wij kunnen dit gratis aanbieden omdat we een ongelooflijk lage overhead hebben en onze inkomsten halen uit andere producten en diensten die wij aanbieden, zoals bijvoorbeeld vermogensbeheer en mirror trading,” legt Lamain uit.

Volgens hem zijn de kosten bij beleggen, hoe laag ook, nog steeds relevant. ,,Rendement maken begint bij zo laag mogelijke kosten. Dat willen we onze klanten aanbieden. Vooral voor kleine beleggers zijn de kosten heel belangrijk. Door enorm hoge tarieven te rekenen voor zelfstandig beleggen is in vroeger tijden veel geld verdiend over de rug van beleggers. Daar viel dus veel op te besparen,” aldus Lamain.

Tradealot bedient haar klanten voorlopig op crossborder basis, maar opent binnenkort een eigen kantoor in Nederland als agent van de JFD Group. Dat bedrijf heeft ook een investeringsbankvergunning.

Tradealot BV
plaats:
Amsterdam
website:
https://www.obligatiehouders.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Tradealot benoemt Van der Mast als directeur en start AFM-aanmelding

Tradealot benoemt Van der Mast als directeur en start AFM-aanmelding

Gratis online broker straks verbonden agent van JFD-bank in Nederland

AMSTERDAM - Gratis online broker Tradealot heeft de ervaren bestuurder, de heer Drs. Bob H. van der Mast, benoemd als directeur van Tradealot BV, naast de heer Paul Lamain. Met deze stap zal het platform spoedig de aanmeldingsprocedure starten bij AFM voor verbonden agent van de Duitse JFD Bank.

Tradealot is begin 2019 van start gegaan als het eerste Nederlandse platform waarop zelfstandige beleggers gratis kunnen handelen in aandelen wereldwijd. Dat deed Tradealot reeds als partner van JFD Brokers maar JFD heeft in Duitsland nu een bankvergunning.

Als verbonden agent zal Tradealot voor JFD Bank in Nederland een kantoor openen.

De heer Van der Mast was eerder lid van de Raad van Advies van Tradealot, maar is nu toegetreden tot de directie. Van der Mast was eerder werkzaam als bestuurder bij financiële instellingen. Hij heeft een brede ervaring in de financiële wereld en is momenteel directeur van TargetMedia BV, een betaalinstelling onder vergunning van DNB. Daarnaast is hij DSI Compliance Professional. Tradealot-oprichter Paul Lamain verwacht dat de aanmeldingsprocedure bij de AFM dit jaar afgerond zal zijn.

Tradealot heeft als uitgangspunt de kosten van beleggen voor de belegger goedkoper te maken en slaagde daarin dankzij de samenwerking met JFD; de kosten zijn nu nihil (0%).

Daarmee is Tradealot de goedkoopste online broker van Nederland. Het gratis beleggen is mogelijk omdat het platform geen geld verdient aan transacties, maar zijn inkomsten haalt uit andere beleggingsproducten en diensten als vermogensbeheer en mirror trading. Sinds haar start heeft Tradealot ruim 25.000 aanmeldingen gekregen van beleggers en hebben duizenden beleggers een rekening geopend.

Vanwege de lage rentestand op spaargeld gaan particulieren meer zelfstandig beleggen. Met de komst van online brokers als Binck, Alex, LYNX en DeGiro zijn de kosten daarvoor flink gedaald, maar hun verdienmodel is nog steeds gebaseerd op inkomsten uit transacties. ,,Dankzij een alternatief verdienmodel kunnen wij zelfstandig beleggen gratis aanbieden en daarin zijn we de enige”, stelt Lamain.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunnen media contact opnemen met Paul Lamain van Tradealot, Mob: +31 6 33 663 663, e-mail: pers@obligatiehouders.nl.

2 jaar geleden

Nieuwe online broker goedkoopste van Nederland

AMSTERDAM – Dankzij dalende tarieven van online brokers kunnen particuliere beleggers steeds goedkoper zelfstandig handelen in aandelen. De nieuwe online broker die via Tradealot in het eerste kwartaal van 2019 van start gaat, gaat die tarieven nog verder verlagen en wordt daarmee de goedkoopste van Nederland.

Voor het nieuwe platform hebben zich in de laatste maanden al meer dan 20.000 beleggers als potentiële klant op de wachtlijst ingeschreven. Tradealot brengt geen hoge commissies of andere verborgen kosten in rekening, maar simpele lage tarieven. Daardoor dalen de kosten met 50 tot 70 procent ten opzichte van de goedkoopste online broker van dit moment en wordt het rendement op beleggen hoger.

,,Op het gebied van online brokers is een race naar nul gaande. Toch zien wij ruimte in de markt voor een goedkopere speler,” stelt oprichter Paul Lamain van Tradealot. ,,Omdat kosten voor beleggers nu eenmaal een belangrijk aspect vormen, verwachten we een aanzienlijk marktaandeel te bemachtigen. Elke keer als er een goedkopere online broker komt zie je dat er een golf van klanten overstapt.”

Vanwege de lage rentestanden op spaargelden neemt de belangstelling van particulieren om zelf te beleggen de laatste jaren enorm toe. Vroeger moesten particuliere beleggers via banken of tussenpersonen handelen op de effectenbeurzen. Dat kon alleen tegen hoge tarieven. Met de komst van online brokers kregen particulieren beleggers meer mogelijkheden om zelf te handelen en daalden de kosten fors. Als eerste online broker kwam Binck, daarna handelsplatforms als Alex, Lynx en DeGiro, momenteel de goedkoopste online broker.

De tarieven van Tradealot zullen aanzienlijk lager zijn dan die van de huidige partijen, stelt Lamain. Die bedragen soms nog 2 tot 3 procent van de transactiewaarde. ,,Jarenlang zijn beleggers een spreekwoordelijke poot uitgedraaid door enorm hoge tarieven te rekenen voor zelfstandig beleggen. Er is in vroeger tijden op die wijze veel geld verdiend over de rug van beleggers. Nu het handelen via online brokers fors groeit ten opzichte van het traditionele bank beleggen, krijgen mensen steeds meer inzicht in de daadwerkelijke kosten. Op die kosten valt nog veel te bezuinigen,” zegt hij.

Paul Lamain werkte eerder bij een grote wereldwijd opererende online broker en een Europese institutionele vermogensbeheerder. Voor zijn nieuwe platform werkt Lamain samen met een Europees gereguleerde online broker die tevens over een bankvergunning beschikt. In de Raad van Advies van Tradealot zitten zwaargewichten als voormalige financieel bestuurder Drs. Bob van der Mast en oud AFM-hoofd onderzoek Prof. Dr. Jaap Koelewijn. Tradealot richt zowel op professionals als beginners en lanceert naast het online platform een app voor mobiele gebruikers. Klanten kunnen er binnen een dag een gratis rekening openen.

Geïnteresseerde beleggers die willen worden geïnformeerd over de start van deze online broker kunnen zich op de wachtlijst inschrijven via: www.obligatiehouders.nl.

EINDE PERSBERICHT

3 jaar geleden

Geplaatst in

Arbeidsanalyse Arbeidsmarkt Bedrijfsautomatisering Bedrijfscommunicatie Bedrijfsnieuws Bedrijfssecretarissen en -secretaresses Bedrijfstechnologie Bedrijven Bedrijven, beheer en industrie - andere Beheer Beroepsopleiding Business consultancy Concessieverleningen Corporate governance E-business Economische ontwikkeling in het buitenland Economische prognoses Ergonomie Export Exportfinanciering Fabricatie Faillissement Gezondheid van bedrijven Groothandel Handel met specifieke gebieden Import Industrie Industriële en commerciële opleiding Industriële ontwikkeling Industriële relaties Industriële wetenschap Inkoop Insolventiepraktijk Internationaal bedrijfsnieuws Internationale handel Internationale ontwikkeling Internationale zakenwereld Kamer van Koophandel Kantooruitrusting MKB Microfilm en micrografie Ondernemers Ondernemingsraden Personalia Personeel Productie en inventariscontrole Regionale bedrijven Reglementering en naleving Risicobeheer Secretarissen en secretaresses Sociaal ondernemen Start-ups Telecommuting Timemanagement Uitbesteding Vakbonden Verkoopagenten Werkgelegenheid en rekrutering Werkplek Bedrijven, beheer en industrie Aandelen Accountancy Alternatieve investeringsmarkt Amerikaanse obligaties Banken Banken en financiële instellingen Bedrijfsobligaties Belastingen Beleggingsfondsen Beleggingsmaatschappijen Bijzondere situaties Converteerbare obligaties en aandelen De Euro Derivaten E-commerce E-marktspelers Economie Effecten Effectenbeurs Euro-obligaties Euromarkten Financieel directeurs Financiële dienstverlening Financiële technologie Financiën Financiën in het buitenland Fondsen Fondsenbeheer Fusies en overnames Gediversifieerde bedrijven Geldautomaten Geldmarkten Goederen Hedge funds Herverzekering Huurkoop Hypotheekbanken Hypotheken Internationale beurzen Internationale financiën Internationale fondsen Investeringen Investeringsbanken Investeringstrustmaatschappijen Islamfondsen Krediet en huurkoop Kredietbeheer Kredietkaarten Kredietverenigingen Leningen Loonlijst en salarissen Makelaarskantoren Managed currency funds Nieuwe financiering Obligatiebeheer Opkomende markten Opkoping door het bestuur of met geleend geld Opties en termijnzaken Particuliere bankwezen Particuliere effecten Pensioenen en uitkeringen Persoonlijke financiën Persoonlijke-financiënindustrie Portefeuillebeheerder Privé-spaargeld Risicodragend kapitaal Schulden en schuldenregeling Smartcards Staatsobligaties Vast kapitaal Vennootschappen Verzekeringen Vreemde valuta Financiën en financiële dienstverlening ... Toon meer Toon minder