Kinderen komen in actie voor een Minister van Kinderen

3 maanden geleden

Dit is een origineel bericht van
PR Matters

De actiegroep Minister van Kinderen, eerder dit jaar opgericht op initiatief van Cees Hoefnagels, heeft nog een week om de 10.000 handtekeningen te verzamelen. Deze zullen samen met een koffer, met hierin de meningen van kinderen, aan de informateur of formateur aangeboden worden in Den Haag. Dat is het doel van de Wanted-campagne die vrijdag van start ging, waarbij alle kinderen in Nederland hun ideeën en meningen mogen delen over de toekomst met een Minister van Kinderen. Want ieder kind heeft het recht om een mening te geven over een idee dat hun toekomst raakt. De stem van kinderen moet gehoord worden binnen het Kabinet.

Vrijdag lanceerde de actiegroep samen met kinderen van regio Brabant de Wanted-campagne waarbij aan kinderen hun mening en ideeën wordt gevraagd over de toekomst met een Minister van Kinderen. Hierin wordt een lespakket over de Minister van Kinderen aangeboden aan scholen. Met deze campagne vertellen kinderen zelf wat zij nodig hebben van het Kabinet. Dit lespakket bestaat uit een brief met uitleg aan leerkrachten over de actie met daarbij posters en postkaarten voor kinderen. Parallel aan de campagne organiseert de actiegroep een ‘challenge’ voor alle gemeentes in Nederland waarbij ze met een filmpje op social media elkaar uitdagen om zoveel mogelijk meningen van kinderen te verzamelen. Hierbij gebruiken ze hashtag #minki en taggen ze de Minister van Kinderen.

Posters, postkaarten en een kinderpetitie

Gemeente Hilvarenbeek gaf het startsein voor de Wanted-Challenge. Kinderen van de gemeentelijke Kinderraad ondertekenen de kinderpetitie waarbij kinderen laten weten dat hun stem ook meetelt. In hun eigen woorden schrijven de kinderen hun ideeën over een toekomstige Minister van Kinderen op Wanted posters en postkaarten. De kinderen geven in hun eigen woorden ook een profielschets van hoe deze minister eruit zou moeten zien. De posters zullen worden verzameld door de actiegroep en toegevoegd aan de koffer voor de (in)formateur.

De actiegroep wil een koffer aan de Kamercommissies aanbieden met de mening van kinderen over wat deze Minister moet doen, met tevens daarin een petitie ondertekend door 10.000 volwassenen die de Minister van Kinderen actie steunen.

Actiegroep Minister van Kinderen

De Wanted-Challenge wordt geleid door Nicky Schijvens die deel uitmaakt van de actiegroep Minister van Kinderen. Zij doet dit samen met een groep professionals die de stem van kinderen wil horen in de Ministerraad en het Kabinet. De actiegroep is naast de Wanted-campagne ook bezig met steun oproepen van andere volwassenen die de rechten van kinderen belangrijk vinden.

Wat kunt u doen?

Steunt u alle kinderen in Nederland en hun roep om een Minister van Kinderen? Vindt u ook dat de stem van kinderen vertegenwoordigd moet worden binnen het Kabinet? Voor 22 juni 2021 zijn er 10.000 handtekeningen nodig. U kunt de petitie ondertekenen via deze link.

Over de actiegroep Minister van Kinderen

Begin 2021 heeft Cees Hoefnagels het initiatief ‘Minister van Kinderen’ genomen waarbij hij samen met een groep van 70 personen een pleidooi heeft geschreven over waarom er in Nederland een Minister van Kinderen nodig is.

PR Matters
plaats:
Hilvarenbeek
website:
https://www.youtube.com/watch?v=fIOOoTb2jms

Andere persberichten van deze organisatie

Week tegen Eenzaamheid: platform UP! helpt ouderen zich minder alleen te voelen

What's up? Bij UP! In Nederland is het 365 dagen per jaar Week tegen Eenzaamheid

Ouderenplatform UP!, partner binnen de Nationale Coalitie Eén tegen eenzaamheid, organiseert door heel Nederland ontmoetingen in verschillende formats en geeft een frisse blik op ouder worden. Zo brengen de In je Uppie groepsgesprekken ouderen met elkaar in gesprek over onderwerpen die ertoe doen als je ouder wordt. Hierdoor ervaren ouderen hoe fijn het is om ervaringen en verhalen te delen.

Ouderen denken vaak dat ze - als ze uiten wat hen oprecht bezighoudt - daarop afgerekend worden. Bij In je Uppie blijkt het tegendeel:  ze krijgen juist (h)erkenning en nieuwe inzichten door met elkaar te praten. Zo wil UP! eenzaamheid voorkomen, dan wel verlichten.

Tijdens de In je Uppie gesprekken komen onderwerpen zoals ‘vriendschap’, ‘afscheid’ en ‘spijt’ op een laagdrempelige manier aan bod.  Deelnemer Jan van der Wal realiseerde zich tijdens het gesprek dat hij geen spijt wilde krijgen van onverrichte zaken. Hij kwam in actie en maakte met dat ene, langverwachte reisje op zijn 71ste alsnog zijn droom waar.

UP! organiseert de gesprekken in samenwerking met gemeenten en welzijnsorganisaties door heel Nederland, van de Fryske Marren tot Diemen. In coronatijd werden de gesprekken telefonisch georganiseerd, nu kunnen ze gelukkig weer live plaatsvinden.

Ouderen kunnen zich op de UP! website aanmelden voor de groepsgesprekken. De komende periode zijn er in verschillende plaatsen gesprekken gepland, zoals onder andere in:

30 september om 15.00 uur - Heerdendoes in Beijum - Thema Contact

1 oktober om 14.00 uur - Welzijn Diemen - Thema Opnieuw beginnen

6 oktober om 15.00 uur - ZuidOost zorg in Drachten - Thema Tevredenheid

8 oktober om 10.00 uur - De Wijert in Groningen - Thema Contact

13 oktober om 10.00 uur - Het Generatiehuis in Leeuwarden - Thema Vergeven

20 oktober om 16.00 uur - ZuidOostzorg in Drachten - Thema Dankbaarheid

3 dagen geleden

Snelgroeiende people@places opent 10de flexwerk- en vergaderlocatie in Apeldoorn

Flexibiliteit is anno 2021 het toverwoord

Per uur of per dag een privékantoor met alle gemakken huren zonder dat je vastzit aan een duur contract. De tijd dat flexwerken betekende dat je op een vierkante meter in een rumoerige ruimte plaats mocht nemen is voorbij. people@places zag deze ontwikkeling enkele jaren geleden al en opent inmiddels haar 10de vestiging in het Gelderse Apeldoorn. Het snelgroeiende bedrijf opent later dit jaar nog drie nieuwe flexwerklocaties in Nederland.

De behoefte aan flexplekken neemt niet alleen toe maar is de laatste jaren ook veranderd. De vestiging aan de Wapenrustlaan in Apeldoorn weerspiegelt de nieuwe manier van flexwerken: er is een Live Stream Studio, een stijlvol Grand Café met club lounge en mensen hebben de keuze uit verschillende inspirerende werk- en vergaderruimtes die per uur of dag(deel) te huren zijn.

Productiever werken

Bij binnenkomst is er altijd een gastvrouw- of heer, voor vergaderingen kan catering worden besteld en last-minute reserveringen zijn geen probleem. Die rust, vrijheid en zorg dragen volgens people@places bij aan de productiviteit.

Membercard

Mensen die regelmatig gebruik maken van de people@places werkruimtes zijn voordeliger uit met een van de Membercards. Voor een vast bedrag per maand kan men een aantal dagdelen gebruik maken van gedeelde en privé werkruimtes en is het zelfs mogelijk het adres als huisvestingsadres te gebruiken. Membercards zijn per maand opzegbaar om de flexibiliteit te garanderen.

Landelijke dekking

Het bedrijf heeft vestigingen in onder andere Amersfoort, Arnhem, Naarden, Utrecht en Zutphen. Later dit jaar zal people@places ook haar deuren openen in Assen, Zwolle en Den Haag. Het doel is landelijke dekking creëren zodat mensen altijd een vestiging in de buurt kunnen vinden en kunnen werken waar het hen het beste uitkomt.

3 weken geleden

ETNA lanceert Volkswagen Bulli koelkast in bordeauxrood

ETNA brengt opnieuw een ode aan de kleurrijke en avontuurlijke sixties met een nieuwe editie van de Volkswagen Bulli koelkast. De RBT154BOR is uitgevoerd in bordeauxrood met roomwit, waarbij de kenmerkende chromen details en het Volkswagen logo natuurlijk niet ontbreken. Geïnspireerd door de Volkswagen Bulli en gecombineerd met het iconische jaren ’60 design én de technologie van vandaag.

Met deze bordeaux met roomwit gekleurde koeler van 154cm hoog en energielabel E maak je een statement in je interieur. Naast een ruim koelgedeelte (229l) met LED verlichting beschikt het model  over een handig vriesvak (25l) met Low-Frost, waardoor ijs- en rijpvorming minimaal is en je minder vaak hoeft te ontdooien.

Voedselverspilling? Niet cool

Voedselverspilling is nooit hip geweest en met de ETNA RBT154BOR kun je eten extra lang bewaren. Voor groente en fruit beschikt de koelkast over een grote CrispZone lade met speciale vochtigheidsregeling, zodat groente en fruit langer vers blijven. De FreshZone lade is de koelste zone van de koelkast en is ideaal voor vlees en vis en zelfs voor fruit en groente. Het eten in deze lade blijft langer vers en behoudt zijn geur, kleur en smaak. Dynamische koeling met Ion Air zorgt voor een stabiele temperatuur in de hele koelkast om eten nog langer vers te houden.

Voor de fans

In mei 2020 verraste ETNA de Volkswagen fans al met de eerste Bulli koelkast in lichtblauw, de RBT154BLA. Deze kleur was niet geheel toevallig: het was ook de oorspronkelijke kleur waarin Volkswagen de Bulli bus lanceerde in de sixties. Pas later zijn er, op verzoek van de reislustige fans, meerdere kleuruitvoeringen van de Bulli bus bijgekomen. De tijdloze klassieker is tegenwoordig weer terug-van-nooit-echt-weggeweest en populair als vervoermiddel, camper of als verzamelobject.

Van muurbloempje tot flower power

Met de Volkswagen Bulli geef je de keuken een verrassende retro-glam uitstraling. Was de koelkast eerst nog het onopvallende muurbloempje, tegenwoordig stralen ze zelfbewust als een volwaardig interieurstuk. Gedurfd maar charmant, uitgesproken maar altijd stijlvol.

ETNA Volkswagen Bulli RBT154BOR € 1899,-, ETNA Volkswagen Bulli RBT154BLA € 1849,-

Voor meer informatie en inspiratie kijk op https://etna.nl/bulli/ 

 

1 maand geleden

Maandag® Holding versterkt IT-positie door overname WIBA IT

Maandag® Holding zet in op verdere marktverbreding

19 juli 2021 - Maandag® Holding maakt vandaag de overname van WIBA IT bekend. Hierdoor versterkt Maandag® Holding haar positie als marktleider en voldoet zij aan de snel groeiende vraag naar high-end IT-profielen, zoals analisten, software developers, cloud engineers en data-specialisten. Daarnaast zet Maandag® Holding met de overname in op verbreding van haar dienstverlening door ook het commerciële domein in Nederland beter te bedienen.

Maandag® ziet zowel bij het publieke als het commerciële domein een sterk toenemende behoefte aan IT- en dataprofielen in het hogere segment. Organisaties lopen vaker tegen digitalisering vraagstukken aan, de hoeveelheid data groeit en men moet sneller en projectmatig schakelen. Door de overname van WIBA IT, is Maandag® in staat deze steeds complexere IT-vraagstukken op te lossen en trajecten in goede banen te leiden door de inzet van high-end IT-profielen.

“Maandag® wil het publieke domein beter bedienen met een breder aanbod van IT-profielen zoals developers en dataspecialisten. Dit is waar WIBA IT al jarenlang ervaring mee heeft. Bovendien bedient WIBA IT ook de commerciële markt, wat voor Maandag® Nederland een mooie kans is om te verbreden.”  Aldus Freddy Verweij, CEO van Maandag® Holding.

WIBA IT zal volledig geïntegreerd worden in de Maandag® organisatie. Met de overname kan WIBA IT haar kennis nu ook inzetten voor klanten van Maandag ®: “Maandag® ziet waar onze kracht ligt: snelheid koppelen aan kwaliteit. Die twee zijn lastig te combineren, dan is het zaak om focus te houden: wij richten ons op het bedienen van A-merken, met high-end IT-profielen.” aldus Anne Willeboordse, CEO WIBA IT.

Met de overname richt Maandag® zich ook op verdere groei binnen het commerciële domein. In België is Maandag® al actief in engineering en life science markten. In Polen voldoet het bedrijf aan de grote vraag naar IT-profielen voor zowel het publieke als commerciële domein.

Fotobijschrift: Links: Freddy Verweij (Maandag®), rechts Anne Willeboordse (WIBA IT).

Over Maandag® Holding

Maandag® is met 46 vestigingen in 15 steden al meer dan 30 jaar leidend als detacheerder binnen het publieke domein in Nederland. Dat doen we met meer dan 4.000 professionals die zich dagelijks inzetten binnen de zorg, het onderwijs en de overheid. Daarnaast is Maandag® actief onder het merk Whoohoo op het gebied van life science en engineering in België en IT in Polen.  

www.maandag.nl 

Over WIBA IT

WIBA IT bestaat sinds 2007 en is een landelijk opererende IT-intermediair van HBO en WO IT-specialisten binnen het Software Development Life Cycle en richt zich op A-merken in diverse sectoren (energie, financieel, verzekering, logistiek, zorg, industrie). Met een netwerk van meer dan 7.000 ZZP-ers en een groot netwerk aan gespecialiseerde partners, weet WIBA IT de beste IT-professionals met de mooiste opdrachtgevers te matchen. 

www.wiba-it.nl

2 maanden geleden

Professioneel grasmaaiermerk zet fotowedstrijd op voor sportverenigingen

Win een Cub voor je Club!

De coronacrisis heeft veel financiele gevolgen gehad voor sportverenigingen. Omdat een goede grasmat bij veel sporten echt onmisbaar is, organiseert grasmaaiermerk Cub Cadet een fotowedstrijd voor sportclubs. Hiermee valt een professionele zitmaaier ter waarde van 5.000 euro te winnen. Foto’s kunnen tot 15 augustus ingestuurd worden, waarna de drie leukste geselecteerd worden en het publiek zijn stem uit kan brengen.

De opdracht is: stuur een foto met toelichting waaruit blijkt waarom jouw club een professionele zitmaaier kan gebruiken. De inzendingen moeten ingestuurd worden via wineencubvoorjeclub.nl. Het is een pre als deelnemers de foto ook op hun social media zetten met de #wineencubvoorjeclub.

Steun je club

Per club is het mogelijk om meerdere inzendingen te sturen. Iedereen die wil kan meedoen: van sportleden en vrijwilligers tot ouders en supporters.

Professioneel

De stoere, krachtige Cub Cadet Zero-Turn zitmaaier XZ5 L127 kan gemakkelijk grote velden aan, maait precies en efficiënt. Het Amerikaanse merk behoort niet voor niets tot de uitrusting van vele professionele sportclubs wereldwijd, zoals golfbanen en voetbalclubs.

Ga voor meer informatie en deelname naar wineencubvoorjeclub.nl.  

ACTIEVOORWAARDEN WIN EEN CUB VOOR JE CLUB!

·       Inzenden is mogelijk t/m 15 augustus 2021.

·       Per club is het mogelijk om meerdere inzendingen te registeren.

·       De te winnen prijs, een Cub Cadet Zero Turn XZ5 L127, is niet persoonlijk maar wordt eigendom van de club die je vertegenwoordigt.

·       Stuur per inzending een motivatie mee waarom jouw club een “Cub voor je Club!” moet winnen en upload een foto die je motivatie ondersteunt.

·       De selectie die de finale gaat spelen voor Nederland en België maken wij na 15 augustus bekend. Per land worden er 3 foto’s geselecteerd.

·       Sta jij in de finale en wil jij de wedstrijd winnen? Doe dan een oproep via jouw social mediakanalen en scoor zoveel mogelijk likes!

·       Op 1 september maken wij de winnaars met de hoogste score bekend en mag jij de Cub aan je club overhandigen.

2 maanden geleden

Zomer in Arnhem - Kunst, cultuur, mode en hotspots

Van mode tot kunst en van cabaret tot cocktails, reisbureau ’t Grune Hert brengt je niet ver maar wel dichtbij

‘T Grune Hert, het online reisbureau van en voor Arnhem, presenteert haar ‘Zomer in Arnhem’ programma. Hiermee wil zij bewoners en bezoekers de Gelderse hoofdstad laten (her)ontdekken. Van relaxen op Strand Zuid tot wandelen door het Modekwartier en van de kunsttentoonstelling tot karten in de koepelgevangenis: dit is Arnhem. Op de website van ’t Grune Hert zijn de nieuwste hotspots, evenementen en uitjes verzameld en vertellen bekende Arnhemmers over hun stad. Wie een originele zomerse foto in Arnhem instuurt, maakt kans op een exclusief all-inclusive weekendje voor twee. 

Het afgelopen jaar heeft Arnhem niet stil gestaan, sterker nog; er zijn veel nieuwe initiatieven en ondernemingen opgestart. t’ Grune Hert wil mensen laten zien dat je niet ver hoeft te gaan om dichtbij te komen. We reizen graag veel en ver en vergeten daardoor soms dat wat zo mooi is vaak recht voor onze neus ligt. Het Arnhemse reisbureau biedt dus geen verre reizen maar wel het ultieme vakantiegevoel.

Sonsbeek 20 🡪 24 internationale kunstmanifestatie

Tot en met 30 augustus

De sonsbeektentoonstelling was na New York en Venetië een van de eerste internationale kunstmanifestaties ter wereld. Sonsbeek 20🡪 24 is verdeeld over 14 locaties in en om Arnhem. Deze editie wordt gecureerd door Antonia Alampi, Amal Alhaag, Zippora Elders en Aude Christel Mgba onder artistieke leiding van Bonaventure Soh Bejeng Ndikung. Dit jaar is er een app die je wandeling transformeert naar een augmented reality tour, waarin je door het verleden van Sonsbeek loopt. 

Chillen op Strand Zuid

Oost, West, Strand Zuid

Met de auto eindeloos in de file voor een paar uurtjes strand? Dat is zo niet nodig. Volg je ‘grune hert’ naar dit Arnhemse stadsstrand aan de Rijn, naast de historische John Frost Brug.  Hier kun je gezellig relaxen en wat eten en drinken. Houd de agenda in de gaten voor een van de filmavonden of yogasessies! Strand Zuid - 't Grune Hert

Bezoek het Modekwartier – creatieve centrum van Arnhem

Boek een wandeling of ga zelf op ontdekking

Verbreed je horizon, letterlijk en figuurlijk, met een bezoek aan het Modekwartier, een creatieve wijk geheel gewijd aan mode, design, kunst en eten. Het Modekwartier ligt in de wijk Klarendal, op loopafstand van de binnenstad. Hier vind je werkplaatsen, studio’s en galeries van talloze ontwerpers. In het Modekwartier vertellen zij met hun werk ieder hun eigen verhaal, dat maakt de hele sfeer in deze wijk zo levendig, vrij en inspirerend. Blijven slapen kan in Hotel Modez, waar Piet Paris in rol van art director de kamers liet ontwerpen door 30 Nederlandse modeontwerpers.  Fashion en Design route - 't Grune Hert

BLOU – eerste VIP rooftop bar van Arnhem

Blik op oneindig

Op het dak van Hotel Haarhuis (tegenover het Centraal Station) is de eerste rooftop cocktailbar van Arnhem geopend. Vanaf de BLOU heb je een mooi uitzicht op de binnenstad en heb je de keuze uit frisse cocktails, verse oesters of ‘gewoon’ een Hollandse bitterbal. Ben je in een VIP-bui? Dan boek je een tafel op het luxe Upperdeck en geniet je tijdens de zonsondergang van een glaasje bubbels. 

Karten in de Koepelgevangenis

Gooi alle remmen los

In de Arnhemse koepelgevangenis opende deze zomer een bijzondere kartbaan, Crazy Karts Arnhem. Hier race je in een, what else, oranje overall een parcours onder de beroemde koepel. Wat er zo crazy aan is behalve de locatie? De elektrische karts hebben geen rem, alleen een gaspedaal en drifthendel, wat het racen extra uitdagend maakt. Vanaf 16 jaar. Karten in de Koepelgevangenis - 't Grune Hert

Win een luxe weekend met shoptegoed!

Maak een mooie zomerse foto in Arnhem, plaats deze op social media met de #zomerinarnhem en tagg @ditisarnhem en maak kans op dit super leuke weekend. Een taxi op waterstof brengt je van de ene locatie naar de andere. Geniet van een Dudok ontbijt op het glazenbalkon in de Eusebius en ga voor de lunch én een uniek kijkje achter de schermen naar Koninklijke Burgers’ Zoo. Vervolgens ben je welkom voor een cocktail bij de BLOU Rooftop Bar en dineer je bij Perron5. Uitrusten doe je in Hotel Haarhuis terwijl je alvast bedenkt hoe je de volgende dag je Dit is PAS Arnhem shoptegoed van €250,- gaat besteden. Meedoen kan via: https://www.ditisarnhem.nl/ervaren/de-leukste-tips-voor-je-zomer-in-arnhem/

Kijk voor meer inspiratie, uitjes en verhalen op https://tgrunehert.nl/

2 maanden geleden

Geplaatst in

Burgerrechten