Vanwege faillissement van de onderneming kunnen geen diensten meer worden aangeboden. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de curator, mevrouw mr. S. Buddingh. Het telefoonnummer is 030-2122844.

persbericht

Congres: Spreiding en concentratie van ziekenhuisfuncties

Datum nieuwsfeit: 31-05-2018
Bron: Guus Schrijvers Academie
Zoek soortgelijke berichten

Congres Spreiding en concentratie van ziekenhuisfuncties


Utrecht, 20180215 -- 31 mei 2018 vindt in Utrecht een congres plaats over de Nederlandse ziekenhuiszorg. Hebben ziekenhuizen in de huidige vorm nog toekomst? Wat zijn de gevolgen van concentratie en spreiding van ziekenhuisfuncties voor de steden en voor dunbevolkte regio’s? En hoe komen we tot naadloze geïntegreerde zorg voor patiënten?

Deze (en andere) vragen staan centraal op het congres, dat bestaat uit plenaire voordrachten, interactieve workshops, actuele flitspresentaties en veel debat. Er zijn diverse gerenommeerde sprekers, die zich vooral zullen focussen op wat we kunnen leren van goede voorbeelden, wat we moeten vermijden en vooral hoe we moeten implementeren.

Onderwerpen
De ziekenhuiswereld is volop in beweging. De vraag naar ziekenhuiszorg verandert. Dit heeft tal van oorzaken, zoals de voortschrijdende technologie, de steeds mondiger wordende patiënt en toenemende kwaliteitseisen. Maar ook de toename van het aantal chronisch zieken, de vergrijzing, comorbiditeit en de financiering van de ziekenhuiszorg brengen fundamentele veranderingen met zich mee. Al deze zaken leveren diverse dilemma’s en knelpunten op, die uitgebreid aan bod komen op het congres, zoals:
  • Hebben ziekenhuizen in de huidige vorm nog toekomst gezien onze visie op kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid?
  • Hoe komen we tot naadloze geïntegreerde zorg voor patiënten? Kiezen we hierbij voor maatwerk of voor schaalgrootte?
  • Hoe kunnen we acute zorg garanderen en electieve-, oncologische- en chronische zorg herontwerpen?
  • Wat zijn de gevolgen van concentratie en spreiding van ziekenhuisfuncties voor de stad en voor dunbevolkte regio’s?
  • Wat kunnen we leren van de goede en slechte voorbeelden? En wat zijn de lessen voor implementatie?
Voor wie?

Het congres richt zich in de eerste plaats op de bestuurders en professionals die leidinggeven aan het veranderingsproces rond de ziekenhuiszorg. Maar de dag is zeker ook bedoeld voor vertegenwoordigers van al die organen en organisaties die hier invloed op (willen) hebben: brancheorganisaties, zorgverzekeraars, banken, toezichthouders (IGJ, NZa, ACM), bestuursorganen, landelijke overheid, gemeentes en natuurlijk patiënten(organisaties).

Meer informatie
Wilt u meer informatie over het congres Concentratie en spreiding van ziekenhuisfuncties op donderdag 31 mei 2018 in Utrecht? Klik dan hier voor meer informatie, het programma en de sprekers. De kosten bedragen € 495 (btw-vrij).
Inhoudelijk is het congres voorbereid door oud-hoofdinspecteur en ziekenhuisbestuurder Wim Schellekens en oud-hoogleraar Public Health Guus Schrijvers. Het congres wordt georganiseerd door de Guus Schrijvers Academie. Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie