Vanwege faillissement van de onderneming kunnen geen diensten meer worden aangeboden. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de curator, mevrouw mr. S. Buddingh. Het telefoonnummer is 030-2122844.

persbericht

Nederlands Kamerkoor in Vlissingen

Datum nieuwsfeit: 14-04-2018
Bron: MuziekPodium Zeeland
Zoek soortgelijke berichten

Nederlands Kamerkoor in Vlissingen


Vlissingen, 20180406 -- Zaterdag 14 april, 20.00 uur St. Jacobskerk, Oude Markt 2, Vlissingen Entree: 25 euro / 20 euro Nederlands Kamerkoor o.l.v. Peter Dijkstra “Miserere”, met werk van o.a. Allegri, Scarlatti en Gesualdo Let op, voorprogramma 19.30-19.45 uur: Kamerkoor ‘Musica Cordis’ (Goes) met werk van Da Vittoria en Sanders

Het “Miserere” van Allegri is een magisch stuk, dat eeuwenlang alleen in het glorieuze isolement van de Sixtijnse Kapel werd uitgevoerd. Tijdens dit passie-concert mag een dergelijk stuk van bijna mystieke schoonheid niet ontbreken. 

Het Nederlands Kamerkoor voert het stuk uit, samen met Scarlatti’s “Stabat Mater” en enige “Responsoria” van Gesualdo, plus wat meer recente passie-muziek van James MacMillan en Giacinto Scelsi, alles bij elkaar genomen een programma met zeer fraaie muziek.

Het koor wordt geroemd door critici in binnen- en buitenland: “Het Nederlands Kamerkoor blijkt voor de koormuziek wat het Concertgebouworkest is voor de orkestmuziek: een toonaangevend topensemble”, aldus de Volkskrant (2016).

Sinds 2015 is Peter Dijkstra chef-dirigent van het koor. Hij is een van de meest gevraagde koordirigenten ter wereld en staat keer op keer garant voor sprankelende uitvoeringen. Dat zal deze keer niet anders zijn.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie