Vanwege faillissement van de onderneming kunnen geen diensten meer worden aangeboden. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de curator, mevrouw mr. S. Buddingh. Het telefoonnummer is 030-2122844.

persbericht

Zesde NIIOS Cornea Evening in Nederlandse ambassade Washington

Datum nieuwsfeit: 13-04-2018
Bron: NIIOS
Zoek soortgelijke berichten
Meer uit deze bron

Zesde NIIOS Cornea Evening in Nederlandse ambassade Washington


Rotterdam - Washington DC, 20180409 -- Vrijdag 13 april organiseert het NIIOS voor de zesde keer de Cornea Evening. Dit keer is de locatie de Nederlandse ambassade in Washington. Het NIIOS is een internationaal expertisecentrum op het gebied van hoornvliestransplantatie. De avond bestaat uit een concert en daarna een wetenschappelijk programma.

Dr. Gerrit Melles, oprichter van het NIIOSDe avond gaat om 19.15 van start met muziek van oogartsen Dr. Gerrit Melles (directeur van het NIIOS) en Dr. John Gottsch, uitgevoerd door het Peabody Monument String Quartet en pianist Tobias Haunhorst. Van John Gottsch wordt Maryland Hunt gespeeld, van Gerrit Melles Piano Quintet in F.  Het concert staat ook open voor bezoekers die daarna niet aansluiten voor het inhoudelijk deel van de Cornea Evening.

Na het concert presenteren wetenschappers van het NIIOS en een aantal bekende, vooral Amerikaanse hoornvliesspecialsten nieuwe ontwikkelingen op het gebied van Fuchs endotheel dystrofie en in de succesvolle DMEK-operatietechniek, ontwikkeld door het NIIOS. Ook nieuwe preparatietechnieken in de oogbanken komen aan de orde. Daarna volgt een debat tussen wetenschappers over behandelmethoden. Het publiek wordt nadrukkelijk uitgenodigd aan deze discussie deel te nemen.

De avond, inmiddels uitverkocht, vindt plaats in het monumentale pand van de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Washington DC. NIIOS-eventmanager Gertrude Kort: “Het is een prachtplek. We zijn zeer vereerd dat we het evenement daar mogen organiseren.” De samenwerking komt voort uit de betrokkenheid van de ambassade bij de Helen Keller Prize. NIIOS-oprichter Gerrit Melles ontving de prestigieuze prijs in 2017.

*fotobijschrift: Dr. Gerrit Melles, oprichter van het NIIOSNoot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie