Vanwege faillissement van de onderneming kunnen geen diensten meer worden aangeboden. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de curator, mevrouw mr. S. Buddingh. Het telefoonnummer is 030-2122844.

persbericht

Première videoprojectie Oldehove

Datum nieuwsfeit: 09-04-2018
Bron: Lân fan taal
Zoek soortgelijke berichten

13 april première videoprojectie Oldehove


Meertalig videokunstwerk van o.a. Rodaan al Galidi

LEEUWARDEN, 20180409 -- Komende vrijdag, 13 april, gaat om 22.00 uur de tweede torenhoge projectie op de Oldehove in première: ‘Weagen / Waves / Wellen’ van producent/muzikant René Duursma, dichter Rodaan al Galidi en animator Antonia Rehnen. In het meertalige videokunstwerk is werk van dichter Tsjêbbe Hettinga en beeld uit het Fries Film Archief verwerkt. Op de première-avond wordt de soundtrack live uitgevoerd door Kinetophone en zangeres Élénie Wagner.

‘Weagen / Waves / Wellen’ gaat over muziek als belangrijkste taal, muziek als poort tot beelden, geuren en herinneringen. Centraal staat de confrontatie van de Friese gedichten en stem van Tsjêbbe Hettinga met de Arabische gedichten en stem van Rodaan al Galidi. Ook komen Nederlandse, Duitse en Engelse stemmen in golven samen. Multi-instrumentalist René Duursma, cellist Sebastiaan Wiering (samen onderdeel van Kinetophone) en zangeres Élénie Wagner hebben de gedichten op muziek gezet en voeren die muziek 13 april live uit. Duursma: “Kinetophone combineert het experimentele met het bekende, en klassieke invloeden met pop. Dit levert een poëtische soundtrack op die de fantasie prikkelt. Élénie Wagners zang geeft in deze show een extra dimensie aan de klanken van cello, gitaar en synthesizer.” Zowel de gedichten als de muziek roepen herinneringen op. Om dit te versterken worden beelden uit het Fries Film Archief gebruikt, in een animatie van Antonia Rehnen.

Rond de première van de projectie organiseren Lân fan taal en Explore the North het gratis toegankelijke Talentuinfestival, op 13/14/15 april. Van Antonia Rehnen wordt daarbinnen de bekroonde korte film ‘Memories wrapped in paper planes’ - met soundtrack van Kinetophone - vertoond op Theaterskip Bald’r.

De nieuwe projectie is vanaf 13 april elke donderdag- tot en met zondagavond tot en met 22 juli te zien (uitzonderingen i.v.m. evenementen staan op lanfantaal.frl). In april is de aanvangstijd 22.00 uur, in mei/juni/juli om 22.45 uur.

Credits

René Duursma, producent, video-editor, muzikant en zanger | Antonia Rehnen, animator | Tsêbbe Hettinga, gedichten | Rodaan al Galidi, gedichten | Thomas van den Berg, redacteur | Sebastiaan Wiering, cello en zang | Élénie Wagner, vertaalster en zangeres | Met dank aan de erven Hettinga

Over de videoprojecties

Heel 2018 is de Oldehove, de scheve toren van Leeuwarden, het decor voor poëtische projecties. Vier keer gaat een multidisciplinair, meertalig videokunstwerk in première. Lân fan taal, groot programmaonderdeel van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018, heeft hiertoe opdracht gegeven aan vier verschillende combinaties van Friese en anderstalige componisten, taalkunstenaars, musici, filmers en videokunstenaars. Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie