Vanwege faillissement van de onderneming kunnen geen diensten meer worden aangeboden. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de curator, mevrouw mr. S. Buddingh. Het telefoonnummer is 030-2122844.

persbericht

Tiende editie Zuiderspel met 2000 m2 fris en fruitig spelplezier

Datum nieuwsfeit: 24-03-2018
Bron: Zuiderspel
Zoek soortgelijke berichten

Tiende editie Zuiderspel met 2000 m2 fris en fruitig spelplezier


'Zuiderfruit' nieuw spel op de spellenbeurs voor spellen zonder stekker

VELDHOVEN, 20180314 -- Zuiderspel, de spellenbeurs voor spellen zonder stekker, beleeft op 24 en 25 maart de alweer tiende editie, voor de derde keer op rij in de Koningshof. Zuiderspel is een absolute ‘must’ voor iedereen die graag een spelletje speelt. Om in speltermen te blijven: geschikt voor 0-100. Ontdek wie Nederlands kampioen Carcassone wordt, doe mee met diverse XL-spellen en speel voor het eerst het gloednieuwe spel Zuiderfruit, dat speciaal voor deze editie is ontwikkeld.

[Copyright foto: Jerry Immers www.jerryimmers.nl]
Foto Jerry Immers

Speciaal voor het tienjarig bestaan van Zuiderspel heeft de organisatie in samenwerking met HenMar Games een nieuw spel bedacht: Zuiderfruit. De eerste negenhonderd bezoekers per dag krijgen dit spel helemaal gratis. Bovendien kun je Zuiderfruit op drie plekken in de Koningshof spelen, met uitgebreide uitleg.

Nederlands kampioenschap Carcassone
Op zondag 25 maart vindt tijdens Zuiderspel het Nederlands Kampioenschap Carcasonne plaats. Hoor je niet tot de landelijke top, maar ben je wel een fervent speler – of wil je weleens kennismaken met dit spel – dan kun je ook meedoen met dit toernooi Daarnaast zijn er op Zuiderspel nog een aantal kleine toernooien van andere spellen.

Feestelijk Fruit Beursprimeurs
Voor de kinderen is er een kinderplein, waar ervaren speluitleggers de kinderen helpen met het spelen van allerlei leuke spellen. Maar vooral ook de volwassen spelliefhebbers kunnen zich uitleven. Zo is er een themaplein met allerlei spellen in het thema van dit jaar: Feestelijk fruit. Hier vind je  veel speeltafels en deelnemers krijgen een goede uitleg, soms door de bedenker zelf. Een aantal spellen is voor het eerst te zien en te spelen op Zuiderspel: de beursprimeurs!

Doe de grote Zuiderspel-quiz
Daarnaast kunnen veel spellen worden gekocht op de beurs. Bijvoorbeeld in de twee winkels met tweedehands spellen. Ook kun je spellen winnen tijdens de grote Zuiderspel-quiz. Dorstige of hongerige spelers kunnen terecht op het cateringplein. En op zaterdagavond is er een speelavond in de Koningshof voor de hotelgasten die geen genoeg kunnen krijgen van spellen spelen.

Internationale stands
Zuiderspel begon in 2008 als feestje van de toen tienjarige – en nu dus twintigjarige bordspelvereniging Roll The Dice. De beurs is inmiddels uitgegroeid tot een evenement van internationale  allure met maar liefst veertig verschillende standhouders uit Nederland, België, Duitsland en Spanje: van winkels tot uitgevers en spelbedenkers. Enkele standhouders nemen XL-versies mee van hun spellen. Ruimte genoeg op de 2000m2 van het beursterrein.

Vorig jaar trok Zuiderspel zo’n 1700 bezoekers en de organisatie verwacht dit jaar nog meer liefhebbers te verwelkomen. De organisatie is in handen van vijf vrijwilligers van Zuiderspel. In het weekend zelf zijn 30 vrijwilligers actief bezig, veelal leden van Roll The Dice.

Wat kost dat?

Entree: 6 euro voor 1 dag,  10 euro voor weekendkaart (24+25 maart).
Kinderen tot 10 jaar mogen gratis naar binnen.

Op www.zuiderspel.nl en op www.facebook.com/zuiderspel/ staan alle deelnemende partijen en een lijst met spellen die je er kunt spelen.Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie