Vanwege faillissement van de onderneming kunnen geen diensten meer worden aangeboden. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de curator, mevrouw mr. S. Buddingh. Het telefoonnummer is 030-2122844.

persbericht

Verminder stress in vijf stappen

Datum nieuwsfeit: 05-03-2018
Bron: Rent a Pen
Zoek soortgelijke berichten

Verminder stress in vijf stappen


Hoe miljoenen besparen door burn-out te voorkomen.

CAPELLE AAN DEN IJSSEL, 20180305 -- Het aandeel psychische beroepsziekten was in 2017 goed voor 42 procent van alle meldingen waarbij het vooral gaat om overspannenheid en burn-out. Opvallend daarbij is dat millennials (18 – 25 jarigen) daar verhoudingsgewijs het meeste last van hebben. Een burn-out kan lang duren en dat kost werkgevers, op jaarbasis, naar schatting 1,8 miljard euro's. De oorzaken van stress gerelateerde aandoeningen zijn niet eenduidig en verschillen van persoon tot persoon; waarschijnlijk op basis van specifieke gedragskenmerken.

[Omslag ‘Schat, het wordt wat later’] In de 14e, compleet herziene druk van ‘Schat, het wordt wat later’, worden meer dan 150 praktische en direct toepasbare tips gegeven om weer de baas te worden over de eigen tijd, het stressniveau omlaag te brengen en als resultaat mee productiviteit oplevert en minder (ziekte)kosten.


Het boek behandelt veel voorkomende oorzaken van toenemende werkstress en hoe dat binnen acceptabele grenzen kan worden gehouden zoals o.a.:
- het herkennen van stressverhogend- en tijdverspillendgedrag en tips wat daaraan te doen
- leren te onthaasten
- het indammen van overbodige communicatiestomen (e-mail, nieuwsbrieven, sociale media etc.)
- het sneller terugvinden van opgeslagen informatie
- minder en effectiever vergaderen
- vooral niets doen aan bepaalde problemen
- hoe assertief op te treden en nee zeggen tegen teveel werk
- veel tijd besparen door slimmer te zoeken naar informatie op zoekmachines

Ieder hoofdstuk van het 120 pagina tellende boekje wordt afgerond met een korte samenvatting van de behandelede punten. Het boek sluit af met een vijf stappenplan om eerder op huis aan te kunnen na een dag hard werken en het gezegde:

’Als je ’s morgens met de kippen opstaat, overdag werkt als een paard en je ’s avonds zo moe bent als een hond, dan is de kans groot dat je een ezel bent!’

Phil Kleingeld

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie